Witam, chciałem zaprezentować swoje najnowsze dzieło - końcówkę mocy opartą o płytki Sym_v2 Flodinsa. Konstrukcja miała w założeniu prezentować najbardziej korzystny stosunek jakości do ceny, maksymalnie wykorzystać posiadane komponenty a sama realizacja projektu zabić nadmiar wolnego czasu.
Wynik prac prezentują zdjęcia.
- Zasilanie: 2x transformator z rzutnika slajdów, 24 V / 150 W każdy
- 20.000µF na stronę pojemności filtrującej
- układ opóźnionego załączania głośników z zabezpieczeniem DC
- Obudowa: spód + 3 poprzeczki - MDF, góra - stalowa blacha meblowa wykończona czarnym lakierem akrylowym, front - 4mm czarne szkło.
Jedną z fabrycznie wykonanych wnęk w radiatorach zaadaptowałem na panel z włącznikiem i diodami stanu pracy (power / operate).
Całkowity koszt wykonania tego wzmacniacza to 375zł, waga 11kg. Założenia projektu osiągnięte, brzmienie przerosło oczekiwania.
Wynik prac prezentują zdjęcia.
- Zasilanie: 2x transformator z rzutnika slajdów, 24 V / 150 W każdy
- 20.000µF na stronę pojemności filtrującej
- układ opóźnionego załączania głośników z zabezpieczeniem DC
- Obudowa: spód + 3 poprzeczki - MDF, góra - stalowa blacha meblowa wykończona czarnym lakierem akrylowym, front - 4mm czarne szkło.
Jedną z fabrycznie wykonanych wnęk w radiatorach zaadaptowałem na panel z włącznikiem i diodami stanu pracy (power / operate).
Całkowity koszt wykonania tego wzmacniacza to 375zł, waga 11kg. Założenia projektu osiągnięte, brzmienie przerosło oczekiwania.
Skomentuj