Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Symasym rev1 by Hermes

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[wzmacniacz] Symasym rev1 by Hermes

Co tu dużo pisać
    Trafo 300VA 2x35V, w zasilaczu 4x10000uF, pre na LM1036 z advanceelectronic, sygnał puszczony ProCab MC405, końcówki na płytkach flodinsa v2.

Wielkie podziękowania dla .3lite za pomoc!
    Last edited by Hermes; 05.02.2016, 20:43.
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Mała moc, ale Pink Floyd w miarę zagrał

Skomentuj

Ano zagrał i nie było do czego sie przyczepić! No może do pudełkowatego basu Ale nie zmienia to faktu, że bardzo fajniutko brzmiał!
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Za takie pieniądze (a same końcówki to grosze) nie ma co narzekać. Układ wzmacniacza jest bardzo prościutki, ale dla początkującego lub osoby, która nie wymaga dużej mocy, powinno wystarczyć. Trochę jeszcze był krzykliwy na wysokich, ale to akurat mały problem względem tego basu :P Tylko tak jak napisałem, te wady są mało ważne przy takiej groszowej cenie - to nie "klon" Accuphase za kilka tysięcy :)

Tylko też nie wiadomo, czy te problemy to nie wina tego przedwzmacniacza.
        Last edited by .3lite; 05.02.2016, 20:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta

Tylko też nie wiadomo, czy te problemy to nie wina tego przedwzmacniacza.
          Myślę że przy takim układzie warto było by pomyśleć o lepszym przedwzmacniaczu.
          Mocy aż tak mało nie ma bo przy takim zasilaniu to 80W na 8 ohm powinien wyciągnąć.
          Last edited by BIG ROMAN; 06.02.2016, 06:51.

Skomentuj

A z jakimi kolumnami grał?

Można coś więcej o produkcji obudowy?

Skomentuj

Z dobrymi kolumnami, to mocy bedzie az za duzo :)

Skomentuj

Większość domowych 2way pociągnie, niemniej jestem ciekaw.

Przy okazji z takim radiatorem chłodzenie będzie trochę słabe, chociaż do normalnego słuchania pewnie wystarczy.
                Last edited by ampli; 06.02.2016, 17:16.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                  A z jakimi kolumnami grał?
                  Tymi z podpisu, czyli ST728 + W18E001 w linii transmisyjnej (były na tegorocznym AS)

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                  Można coś więcej o produkcji obudowy?
                  Projekt obudowy mojego autorstwa. Obudowa wykonana w większości z blachy 1.5mm, doł z 2mm - front alu 5mm. Front szczotkowany, reszta malowana proszkowo.
                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Zmień gałkę i będzie miodzio, wygląda na plastikową z allego :/

Masz może jakieś prasowanki do symsyma? Bo mam jedną płytkę polutowaną a przydałoby się stereo i nie chce mi sie rozlutowywać, skanować laminat i znowu, pozniej lutować...
                    Last edited by SowaZ; 06.02.2016, 20:46.

Skomentuj

Niestety, nie mam prasowanek. Te płytki to twór flodinsa
                      marcinsywala.pl

Skomentuj

Ładna powierzchnia frontu (szczotkowanie) ale gałki regulatorów znacznie lepiej prezentują się jako wpuszczane w frontpanel.Zastosowałeś scalak i regulacje barwy a lepiej było zastosować selektor wejść lub selektor wejść i regulator barwy.Jak juz regulator barwy to trzypunktowy (niskie,średnie ,wysokie),daje większe możliwości regulacji i nie ma tego wspomniany ACCUPHASE .Sym to przyjemna końcówka począwszy od montażu a skończywszy na odsłuchu;mam i od czasu do czasu słucham.Wracając do obudowy to wewnątrz porządek i mądrze oddzielony zasilacz z trafem radiatorem od końcówek.Frontpanel- mi się niestety nie podoba rozmieszczenie elementów regulacji,środkowa część pusta ; ale najważniejsze aby Twórca był zadowolony.

Skomentuj

Budzet byl ograniczony to z pewnych rzeczy, niestety, trzeba bylo zrezygnowac. Staralem sie wycisnac max w tej kasie i mysle ze wyszlo fajnie.
                          Najwazniejsze ze przyjemnie gra i znajomy jest zadowolony
                          marcinsywala.pl

Skomentuj

A front szczotkowales w firmie czy prywatne kombinacje ?

Skomentuj

Znajomy szczotkowal
                              marcinsywala.pl

Skomentuj

Ale maszynowo ?

Skomentuj

Wydaje mi sie ze recznie, ale moge sie upewnic
                                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                  X