Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Selektor wejść z barwą tonu i vu meter

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[preamp/bufor] Selektor wejść z barwą tonu i vu meter

Witam.
    Chciałem zaprezentować swoją konstrukcję :)
    Będzie to selektor audio z barwą tonu i vu meter.
    Układ powstał w celu sterowania aktywnymi kolumnami własnej konstrukcji. Realizuje funkcję stand-by i załączenie zasilaczy kolumn. W tym celu przewidziałem dodatkowe wyjścia 12v koloru czarnego. Po załączeniu urządzenia pojawia się napięcie na czarnych wyjściach. Do dyspozycji mamy 4 wejścia audio i jedno wyjście po regulacji. Aktualny poziom wyjścia prezentowany jest na vu meter. W planach była jeszcze pętla magnetofonowa. I nawet wyjście jest pod nią przygotowane. Brak tylko płytki z złączami chinch.

pierwszy od lewej przełącznik obrotowy służy do załączenia urządzenia i włączenia funkcji loudness. OFF-ON-ON + LOUDNESS
    kolejny przełącznik obrotowy służy do selekcji wejścia . IN1-IN2-IN3-IN4
    pierwszy potencjometr od lewej to regulacja tonów wysokich. następny tony niskie i przed ostatni to balans. Na małej płytce znajduje się regulacja głośności.
    Wykonany w technologi przewlekanej, Zbudowany tak by zmieścił się do małej obudowy, identycznej gabarytami jak odtwarzać strumieniowy Pioneer N-P01
    Regulacja toru audio odbywa się napięciowo co powoduje że sygnał audio nie opuszcza bloku audio.
    To chyba wszystko :)
    Last edited by sound129; 11.12.2016, 18:03.

Zamieszczone przez sound129 Zobacz posta
    Po załączeniu urządzenia pojawia się napięcie na czarnych wyjściach.
    na tych rca? nie boisz sie ze przypadkiem pomylisz gniazda i cos popalisz?

daj filmik pokazujacy jak to dziala

Skomentuj

Miałem zastosować do sterowania inne gniazda ale jakoś pod ręką RCA było sporo. Co do wideo :) postaram się ale nie obiecuje. prędzej będą zdjęcia. Projekt jest już zamknięty, teraz marnotrawię godziny nad wersją sterowaną mikrokontrolerem.
      Tutaj projekt wstępny obudowy.

Last edited by sound129; 11.12.2016, 19:47.

Skomentuj

dlaczego?
        konstrukcja nie w obudowie ale gotowa
        nie projekt wiec schematow nie musi miec

Skomentuj

Czaruję...
        X