Cześć. Po około 4 miesiącach udało mi się wykonać wzmacniacz iamp 200 na mosfetach. Cóż mogę napisać.... podczas składania wystąpiły dwa błędy montażowe , jeden ogarnąłem sam, drugi Gavron 
Najbardziej czasochłonne było ogarniecie obudowy tak by nie była ona zbyt wielka a jednocześnie by się wszystko pomieściło. Jej wymiar to 330x353x167
Zasilacz , soft start i sterownik vumeter umieściłem na bocznych ścianach. OPS oddzieliem od trafa radiatorem.
Przewody sygnałowe to klotz my206 ekran podłączony od strony rca.
Przedwzmacniacz jest projektu gavrona, cóż mogę o nim napisać... jest świetny, potencjometr to niebieski alps.
IPS to bg7 smd, dla mnie najlepsze wejściówki.
Bias ustawiony na 43mV, nie chciałem go podkręcać bardziej. Po złożeniu całości do kupy nie było żadnych problemów z dziwnymi odgłosami w głośnikach.
Trafo jest od badała 2x40V 500VA, absolutnie cicho pracuje.
Kilka fotek , zdjęcia są bez trafa.

Jak to gra .... zacnie :) kolumny nie sa jakos szczególnie wymagające i200 ogarnia je bez problemu.
Ze znajomym porównywaliśmy i200 z Yamaha A-S701
Tak naprawdę nie było czego porównywać iamp200 bez dyskusyjnie lepszy pod każdym względem.

Najbardziej czasochłonne było ogarniecie obudowy tak by nie była ona zbyt wielka a jednocześnie by się wszystko pomieściło. Jej wymiar to 330x353x167
Zasilacz , soft start i sterownik vumeter umieściłem na bocznych ścianach. OPS oddzieliem od trafa radiatorem.
Przewody sygnałowe to klotz my206 ekran podłączony od strony rca.
Przedwzmacniacz jest projektu gavrona, cóż mogę o nim napisać... jest świetny, potencjometr to niebieski alps.
IPS to bg7 smd, dla mnie najlepsze wejściówki.
Bias ustawiony na 43mV, nie chciałem go podkręcać bardziej. Po złożeniu całości do kupy nie było żadnych problemów z dziwnymi odgłosami w głośnikach.
Trafo jest od badała 2x40V 500VA, absolutnie cicho pracuje.
Kilka fotek , zdjęcia są bez trafa.

Jak to gra .... zacnie :) kolumny nie sa jakos szczególnie wymagające i200 ogarnia je bez problemu.
Ze znajomym porównywaliśmy i200 z Yamaha A-S701
Tak naprawdę nie było czego porównywać iamp200 bez dyskusyjnie lepszy pod każdym względem.
Skomentuj