Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz na 6550 EH kl.A, tryb triodowy i ultralinerar. Wygląda jak ze złomowiska.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz na 6550 EH kl.A, tryb triodowy i ultralinerar. Wygląda jak ze złomowiska.

Jedna z moich niedawnych konstrukcji.

Wzmacniacz na lampach 6550 EH pracujący w klasie A z możliwością przełączenia na tryb triodowy, lub ultralinear.

W trybie triodowym osiąga moc ok. 8 W, w trybie ultralinear ok. 11 W.

Schemat wzorowany jest na wzmacniaczu Audio Note Kit.2-6550 S.E. z pewnymi przeróbkami. Zamiast lampy ECC 83 zastosowałem Lampę 6N9S

Z założenia wzmacniacz miał wyglądać jak znaleziony na złomowisku. Chassis zostało sztucznie postarzone, boki wykonane ze 150 letnich desek. Trafa wykonałem własnoręcznie.

Bajka! Gratulacje.
    Zazdroszczę umiejętności nawijania traf.

Skomentuj

Rost style do mnie nie przemawia, jak w motoryzacji, tak w audio, czy innych dziedzinach, ale szacunek za wykonaną pracę. Najważniejsze, że podoba się właścicielowi i cieszy ucho.

Skomentuj

Zamieszczone przez janf Zobacz posta
        Bajka! Gratulacje.
        Zazdroszczę umiejętności nawijania traf.
        Umiejętności wyniesione jeszcze ze szkoły z czasów PRL, plus nawijarka rodem z PRL-u, ale ostatnio jest problem z zakupem kształtek w ilościach detalicznych.

Skomentuj

W sumie, to nie moja stylistyka, ale mocno podziwiam Twoje konstrukcje.

Skomentuj

Czaruję...
          X