Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JIG & preamp Wallin'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JIG & preamp Wallin'a

postanowiłem zrobić JIG'a, no i zrobiłem

zabawa przenia, polecam każdemu;]

JIG: wszystkie elementy starałem się kupić dobrej jakości, rezystory 1% metalizowane, gniazda i wtyki pozłacane. Obudowa na zatrzaski Z-44.

Preamp: również elementy co najmniej dobre, rezystory metalizowane 1% porządne gniazda, oraz kable wewnątrz.
    (płytka z Audiomanii wytrawiona przez kolegę LukaszN - dzięki )

część elementów zamówiona 'przy okazji' z TME, reszta z FAS-u, koszt ok 100pln + mikrofon.

kilka fotek:

mIKI, sory, za moją niewiedzę ale "kto pyta nie błądzi". Do czego to służy...?

Skomentuj

wpisz w wyszukiwarce na forum i sprawdz :)
      ten koszt to razem z przesylkami czy same materialy?
      tez sie przymierzam juz od jakiegos czasu do tego, ale zawsze mam inne wydatki :)

Skomentuj

krzyhoo9, http://audiomania.info/articles.php?id=9 -tutaj masz wszystko ładnie opisane.
        greg00, to koszt miej-więcej, jeśli zamówisz wszystko w jednym sklepie zmieścisz się w 100pln. brałem też dużo na zapas

co jeszcze powiem... strasznie zabija czas, już 2 dzień z życia

Skomentuj

mIKI, strasznie drogo :neutral: mnie JIG mniej kosztowal bo zastosowalem elementy przecietnej jakosci

popelniles jeden blad ktory popelnilem rozniez ja - lepiej kupic gniazda sprezynowe niz skrecane poniewaz mozna zaoszczedzic sporo czasu podczas pomiarow :wink:

polecam kazdemu zbudowanie JIGa nawet na najtanszych elementach glownie po to aby sobie mierzyc elementy itp
          taniego JIGa mozna zlozyc juz nawet za 20zl a najtanszy miernik z mozliwoscia mierzenia cewek kosztuje ok 200zl :razz:

Skomentuj

Pawel S., główny koszt JIGa to gniazda RCA, wtyki RCA i Bananowe. reszta to groszowe sprawy.
            myślałem o sprężynowych ale... jednak nie gwarantują zawsze pewnego styku, tutaj mogę dokręcić naprawdę mocno - a jednak ma to znaczenie.

Skomentuj

mIKI gdzie dostałes takie obudowy ?

Skomentuj

Czaruję...
              X