Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odtwarzacz płyt Audio by Kamil

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Odtwarzacz płyt Audio by Kamil

Witam!!!

Oto moja nowa zabawka zrobona z nudów A jest to mianowicie Odtwarzacz płyt AUDIO.

Założenia

Potrzebowałem cd-ka do odtwarzania muzyki , wiec postanowałem zrobić.

Elektornika

Całość opiera się na CD-ROM do którego dołozyłem zasilanie składające się z stabilizatorów LM 7805 i 7812 przykręconych do obydowy cd-romu, zasilacz skłąda się 2 kondów 470uf/16v oraz mostka do tego trafo 1A

Obudowa

Obudowe wykonałem z sklejki oraz płyty MDF, całośc sklejana skręcana następnie kilkakrotnie szpachlowana do uzyskania idealnej powieszchni. Jako wykończenie uzyłem Forniru oraz sprayu czarny mat

Efekt końcowy

Odtwarzacz chodzi dobrze nie ma z nim narazie problemów odtwarza płyty audio różnież te nagrywane na komputerze.

Fotki:

Pozdrawiam!!!

Ehm... Przypomina mi to niektóre DIY z Elki typu "Podłączyłem diodę 12V na 24V przez rezystor - co o tym sądzicie?" :|

Mogłeś chociaż wrzucić tam napęd Creativa z pełnymi opcjami - przewijanie tył przód, zmiana tracków itd...

Skomentuj

Mi tam sie podoba :)
      Moglbys napisac jak odbywa sie caly proces odtwarzania??
      Wrzucasz plyte a on od razu odtwarza po kolei utwory??
      Pozdrawiam!!

Skomentuj

esh0
        No mogłem dać inny napęd ale chodziło mi żeby nic na tą konstrukcje nie wydać i tak się stało.

dulin7
        Proces odtwarzania przebiega normalnie wkłądam płytkę odrazu ją wyczytuje i gra, w kazdej chwili moge przełączyć na inny utwór

Skomentuj

Zamieszczone przez zguba
          esh0w kazdej chwili moge przełączyć na inny utwór
          Bezpośrednio tylko na następny. I nie ma przewijania.

Tak, czepiam się :mrgreen:

Skomentuj

Bosheee elektrode koles zasmiecasz i teraz diyaudio ...

jutro kupie obudowe usb wloze tam cd'ka podlacze kalbe i umieszcze jako diy ...

jeszcze zeby obudowa byla jakas super alu + miedz + anodowanie i proszkowanie moglbym to przełknąc ale to ...

Skomentuj

Moja sprawa co zaśmiecam, tobie ... do tego , wiesz to sobie kup i zrób mi o tym nie pisz, mi obudowa sie bardzo podoba i jest pięknie :) Pozdr.

Skomentuj

Fajnie, ale trzymajmy jakiś poziom konstrukcji na naszym forum. Jak pomaluję sobie pokój, to też mam pokazać? Dajcie spokój...

Temat zamykam. Nie ma o czym nawet dyskutować.

Skomentuj

Czaruję...
                X