Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny Popiego (GTw 1200 sony GDWK 8-13/120)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie drogi sredniak to ARX tesli albo ew ten nowy stx.

Co do dobrych przetwornikow od 1000zl... niekoniecznie. Z AC mozesz zamowic na forum tanio dobre wysokotonowce vify za okolo 80-90zł sztuka. Do tego jesli 3 way to jakis sredniak a jesli maly 2 way to tez jakis tonsilek, peerless cokolwiek i masz juz naprawde fajna jakosc w przypadku 2waya za powiedzmy 600-700zł.

2way jest dosc kasozerny poniewaz kiedy zamawiaszw sklepie czesci do zwrotnic okazuje sie za za pare zwrotnic placisz 200-300zl lub wiecej. :)

Jest tez alternatywa - maly 2way jak pisalem wczesniej + sub aktywny. Na suba na jakims ciekawszym glosniku 30cm tez trzeba policzyc z 400-600zł ale to jest cena jakosci.

--
    no i twoje pytanie - czym sie rozni sub do auta od takiego do HA. W zasadzie nie koniecznie musi sie roznic.. problem w tym ze to przez co ludzie rozumieja sub do auta to jakis BLAUPUNKT PIONEER czy inny nieciekawy prądożerny i mulący(duza ciezka kolorowa membrana z dekoracjami i gruube wieeelkie gumowe zawieszenie ze skokiem 10cm :P) ..hmm.. syf. Syf dlatego ze za te sama kase mozna miec ciekawszy glosnik np ravemastera czy cos innego co o wiele latwiej napedzic, co zagra dynamiczniej, ladniejsza barwa i glosniej. To czy takiego rava np zastusujesz w domu czy w csamochodzie to juz twoja sprawa. :)

Skomentuj

"n_omyzs" czasem gruba guma jest wymagana, również duży skok membrany nie można po tym oceniać głośnika, gdybym miał okazję kupic głośnik z membraną w kolorach tęczy a grałby naprawdę dobrze to na pewno bym kupił. Fakt Blaupunkt się nie popisał serią GTw ale nie oznacza że wszystko co sprzedaje jest do bani to samo się dotyczy Pioneera, gdybyś wszystkie produkty tej firmy przesłuchał mógłbyś posyfować a tak tylko mieszasz koledze w głowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
        "n_omyzs" czasem gruba guma jest wymagana, również duży skok membrany nie można po tym oceniać głośnika, gdybym miał okazję kupic głośnik z membraną w kolorach tęczy a grałby naprawdę dobrze to na pewno bym kupił. Fakt Blaupunkt się nie popisał serią GTw ale nie oznacza że wszystko co sprzedaje jest do bani to samo się dotyczy Pioneera, gdybyś wszystkie produkty tej firmy przesłuchał mógłbyś posyfować a tak tylko mieszasz koledze w głowie.
        adambb, przeciez to tylko przyklad. wiadomo ze nie napisalem ze guma jest be itd bo jasne ze sa dobre konstrukcje na kazdym rodzaju zawieszenia a to jest chyba najpopularniejsze. tak samo nie przecze ze moze znalezc sie cos z "kolorowa membrana" co zagra calkiem fajnie. (chocby bardzo popularny glosnik z kolorowa pianka wokol zawieszenia :P). wiem ze uogolnienie i systystyka to klamstwo i moze przesadzilem z tym uogolnianiem ale chcialem zwrocic uwage na to ze z haslem glosnik do auta kojarza sie glownie "kolorowe pompki" ktore niejak graja, jedynie trzesa calym autem. :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          HeatheN, niemam pojecia po co sprzedajesz swoje DIY skoro nawet koszt ci sie nie zwroci. ja mam juz kupca na moje vify XT za kase taka ktora pozwoli mi nawet nowe, wieksze DIY rozpoczac :P
          nie sprzedaje bo robie dla siebie, sprzedalem pierwsze DIY ale stratny 100zł bylem z racji braku expa i pewnych niedociagniec....no ale teraz praca w toku zobaczymy:P

Skomentuj

to spoczko. troszke mi sie rozjasnilo. jednak to wszystko wcale nie jest latwe jak by sie wydawalo. no i przede wszystkim widze ze trzeba jednak spora sumke zainwestowac w przetworniki. chyba wymienie te swoje ale nie teraz. narazie brak wolnej kasy...
            jak by co, bede pytal :wink:

Skomentuj

Obudowa jak dla mnie zbyt szafiasta :neutral: , ale przynajmniejh odbiega odstandardowego szescianu i to mnie cieszy :twisted:

Nie bede poruszał tematu przetworników- na ich temat było dosyc napisane wyzej :razz:

Skomentuj

fajnie ze sie starales, ale nie podobaja mi sie mimo wszystko te wciecia miedzy przetwornikami - poza tym oddalaja one glosniki od siebie... temat samych glosnikow i zwrotnicy przemilcze

Skomentuj

Czaruję...
                X