Witam
Założenia:
Jest to mój pierwszy taki „poważniejszy” zestaw. Początkowo planowany z drewna bukowego ale niestety nie wystarczyło materiału. Fronty do kina domowego. W miarę budżetowe. Całe kino na fotce poniżej
Przetworniki:
2 x ARN-150-05/4 połączone szeregowo
GDWK-10-200-8-PJ

Zwrotnica:
Połączenie projektu Irka z zwrotkom do pjta. Wykonane własnoręcznie na laminacie.

Obudowa:
Obudowa wykonana z mdfu 19mm i płyty wiórowej 18mm. Wykończona fornirem dąb. Klejona klejem Patex Express. Frezy pod głośnikami. Pojemność około 18 l . Wymiary wysokość 100cm, szerokość 17cm, głębokość 26cm. Bass Reflex 70mm x 160mm. Wytłumienie z tyłu dołu i góry 3,5cm.

Napęd:
Amplituner kina Panasonic SA-He70. 5x80W, Daje rade

Koszty (nie oszczędzałem) :
mdf - 45
klej śruby zaciski - 44
fornir + klej - 48
kable - 25
terminale 7
kondy 40
cewki 36
Laminat 10
BR 12
PJ x2 58
ARN x4 160
frezy 30
Razem - 515zł (plus paliwo, trochę śląska zwiedziłem)
Zdjęcia:
z budowy:

Na razie nie pomalowane, brak pogody. Docelowo dąb czekoladowy lub bagienny.

Szczerze mówiąc, jestem bardzo zadowolony. Jest kilka niedoróbek, ale tak to jest za pierwszym razem. Następne będą lepsze. Czekam na komentarze.
Podziękowania dla Pawła S za dobre rady i pomoc w projektowaniu.
Założenia:
Jest to mój pierwszy taki „poważniejszy” zestaw. Początkowo planowany z drewna bukowego ale niestety nie wystarczyło materiału. Fronty do kina domowego. W miarę budżetowe. Całe kino na fotce poniżej

Przetworniki:
2 x ARN-150-05/4 połączone szeregowo
GDWK-10-200-8-PJ

Zwrotnica:
Połączenie projektu Irka z zwrotkom do pjta. Wykonane własnoręcznie na laminacie.

Obudowa:
Obudowa wykonana z mdfu 19mm i płyty wiórowej 18mm. Wykończona fornirem dąb. Klejona klejem Patex Express. Frezy pod głośnikami. Pojemność około 18 l . Wymiary wysokość 100cm, szerokość 17cm, głębokość 26cm. Bass Reflex 70mm x 160mm. Wytłumienie z tyłu dołu i góry 3,5cm.

Napęd:
Amplituner kina Panasonic SA-He70. 5x80W, Daje rade

Koszty (nie oszczędzałem) :
mdf - 45
klej śruby zaciski - 44
fornir + klej - 48
kable - 25
terminale 7
kondy 40
cewki 36
Laminat 10
BR 12
PJ x2 58
ARN x4 160
frezy 30
Razem - 515zł (plus paliwo, trochę śląska zwiedziłem)
Zdjęcia:
z budowy:

Na razie nie pomalowane, brak pogody. Docelowo dąb czekoladowy lub bagienny.

Szczerze mówiąc, jestem bardzo zadowolony. Jest kilka niedoróbek, ale tak to jest za pierwszym razem. Następne będą lepsze. Czekam na komentarze.
Podziękowania dla Pawła S za dobre rady i pomoc w projektowaniu.
Skomentuj