Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] Monacor SPH 165 KEP & Seas 22TAFG

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Scany mówisz.... podobno świetne głośniki ale Paweł S. pisał że trzeba je lubić ... :)

Skomentuj

Wiadomo jaka jest jedyna możliwość, żeby sprawdzić czy je się lubi. Ja chętnie bym ich posłuchał, jakoś mnie szczególnie do tego zestawu ciągnie :) Kiedyś jak będę miał 3k na zbyciu to pewnie szarpnę się na ten projekt chyba, że w między czasie powstanie coś ciekawszego.

Skomentuj

Hehe :) Zestaw robi wrażenie. A te wzorki na membranie ... chciało by się schrupać. :) Zobaczę co ciekawego się trafi na audio show 2008. Może znajdę dla siebie jaką inspiracje... :) Może jakieś scany się zbada...

Skomentuj

SPH165kep na pierwszy rzut oka same z siebie "kompensują" bffle-step. Dwa na basie to mogą zmusić kolumnę do latania (tak mi odpisał kiedyś człowiek, który jako pierwszy "odkrył" te Monacory dla szerokiego ludu).

Skomentuj

No dokładnie... z tą kompensacja którą zastosował borys basu jest za dużo.... aż czasami zamoolająco to brzmi...

Skomentuj

MormoN, bo borys zastosował ją pod siebie, dla swojego pokoju. Tego ze wasze pokoje lepiej kompensują BS już nie przewidział bo nie mógł?

Skomentuj

No raczej...
                Zamieszczone przez wasik1989
                BS już nie przewidział bo nie mógł?

Skomentuj

Bardzo fajowa konstrukcja : ) wręcz śliczna

możesz podać kosztorys ??

Skomentuj

Trudno powiedzieć teraz ... dawno to składałem...
                    Kepy około 1000zł (nawet wiecej chyba bo kupowalem po starych wyższych cenach)
                    Seasy coś około 250 zł
                    Zwrotnice 100zł
                    Obudowy nie licze bo odgrzewane po starym zestawie... :)

Skomentuj

Wracając do tematu "Zmiana wysokotonówek", czy wymieniłeś już głośnik wysokoton. czy może "odetkałeś" (kompensacja baffle-step) średnicę na zwrotnicy a'la borys i Seas pozostał?

Skomentuj

Nic przy zwrotnicach nie modyfikowałem... seas sprzedałem... na tą chwile słucham samych kepów bez wysokiego pasma :) Tzn... max treble na korektorze i gra przyjemnie :) Kepy sporo potrafią hehehe

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN
                          seas sprzedałem...
                          nawet wiem kto kupil... :roll: (czyt. dolphin :mrgreen: )

Skomentuj

To się koledzy podzielili :)
                            Delphin - zaaplikowałeś go już?

Skomentuj

nie.... :) bo mysle nad budowa ala sonus, ale nie osiagne raczej 25-30litrow przy proporcjach podstawy aby to wizualnie mialo sens..

Skomentuj

Czaruję...
                              X