Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na MDS08 do bmw 540iT / freex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na MDS08 do bmw 540iT / freex

witam

subwoofer zbudowany po doglebnej lekturze znacznej ilosci materialow udostepnionych na wielu forach. obudowa 21l brutto, BR 7/30cm

skrzynia gra bardzo dobrze...podlaczona jest do wzmacniacza Phoenix Gold Sapphire 3.0 300W RMS w mostu przy 4ohm.

koszty...

MDS08 - 145zl zamowienie a AC
    skrzynia wg wlasnego projektu wykonana przez stolarza z MDF 18mm - 150zl z tapicerem

Nie na temat...
    kurde, czy tu nie ma zdjęc, czy mi się cos wali? bo w temacie o audiofilii też mi się niektóre nie włączają;/

Skomentuj

Nie na temat...
      malyzmc, imageshack sie sypie ;]

szkoda ze takie slabe zdjecia. niemozna ocenic jakosci "tapicerki" itp
      skrzynka przynajmniej malo miejsca zajmuje w samochodzie
      ale za to smiesznie wyglada z tak malym glosnikiem :lol:

Skomentuj

teraz coś widzę, ale naprawdę lepsze fotki by się przydały :wink:

Skomentuj

Ale masz bałagan :P.. skrzynia fajna tylko szkoda ze robiona przez stolarza.. niepotrzebne koszty no i zniklo gdzies DIY..

Skomentuj

mi sie wydaje troszke smieszna zrobilbym ja troszke glebsza ...no ale to tylko moje zdanie, ogolnie wporzadku wykonanie ... szkoda ze nie wlasne ;p

Skomentuj

Mi się bardzo podoba, szkoda tylko, że zleciłeś zrobienie obudowy stolarzowi. Bo jakby na to nie patrzeć DIY to DIY
              A co do kształtu, to jest poprostu praktyczny, no i inny niż wszystkie pospolite "klocki".

Skomentuj

Zamieszczone przez freex
                skrzynia wg wlasnego projektu wykonana przez stolarza z MDF 18mm - 150zl z tapicerem
                I to ma byc diy?

Skomentuj

Myślałem ze mam największy burdel w pokoju :mrgreen:

Skomentuj

nieładnie bo nie nazwałbym tego DIY.
                    Wkoncu narysowałeś tlyko rysunek i przykręciłes se głośnik.

Skomentuj

No właśnie...szkoda...mogłeś sam wyprodukować płyty mdf z pyłu drewnianego, utkać kocyk na obicie, pozyskać ferryt, kewlar, alu i zmontować głośnik...to byłaby kwintesencja diy...
                      Bez przesady panowie a co jeśli kolega niema możliwości wystrugania samodzielne budy? to chyba forum "diy audio" a nie "diy stolarka"... :lol:

Daj foty w aucie.

Skomentuj

Może coś więcej o brzmieniu, sam fakt że gra bardzo dobrze dużo nie mówi.
                        Widzę że w tle stoi JBLek nie sprawdził się ?

Skomentuj

Hehe, czy te zdjęcia były robione w akademiku? :grin:

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                            Bez przesady panowie a co jeśli kolega niema możliwości wystrugania samodzielne budy? to chyba forum "diy audio" a nie "diy stolarka".
                            dobra moze nie ma mozliwosci pocciecia plyta na wymiar..nie kazdy ma taki sprzet w domu..ale do polaczenia ich wkretami i poklejenia, uszczelnienia , nalozenia wartwy kleju i polozenia kocyka to chyba kazdy ma balaganu po skonczeniu DIY i tak by nie bylo widac w tym okoju ;p moze koledze sie po prostu nie chcialo z tym bawic i poszedl na latwizne ;p

Skomentuj

freex Zadowolony z odsłuchu nowego sprzętu ?

Skomentuj

slipknot1989, El_liero, przesadzacie, każdy decyduje co robi sam ,a co zleca komuś, a to czy coś nazwiemy diy czy nie zależy też od tego czy ktoś włożył w dany projekt serce czy nie.

Skomentuj

takero, masz rację, zresztą taka skrzynia sama się nie zaprojektuje. Trzeba wymyślić jej kształt, dobrać odpowiednie strojenie, umiejscowienie głośnika, wymiary ścianek, itp. Zresztą widać, że skrzynia jest zrobiona pod konkretny model samochodu, więc wymiary nie mogą być przypadkowe. Na taki projekt też jednak trzeba poświęcić trochę czasu.

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                                    No właśnie...szkoda...mogłeś sam wyprodukować płyty mdf z pyłu drewnianego
                                    Mdf to spilsniona celuloza.

A skrzynka jak skrzynka namyślał się chociaż

Skomentuj

takero, bart210macie racje panowie przesadzilem zwracam honor :) wazne ze podoba sie konstruktorowi i to wystarczy :)

Skomentuj

Jakie wymiary ma ta skrzynka? Podoba mi się kształt, oryginalny :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X