Zamieszczone przez KIVLOV
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podłogówki HDS180+XT25TG by Jamess8
Collapse
X
-
-
Zapytalem sie o ta zwrotnice z powodu tego tematu:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic936927.html
Gosc widocznie jakies herezje prawi.
Skomentuj
-
Fajnie nawet Ci to wyszło ale jak dla mnie troszkę za wąskie mogło by być te 05cm luzu z każdej strony.
Strojenie dał bym 45hz jak wszyscy bo coś w tym musi być.
Chciałem zapytać w jakiej pojemności grają bo z wymiarów jakie podałeś wychodzi mi około 31l a to dość sporo dla jednego głośnika przy którym VAS wynosi 21l a raczej VAS jest tą granicą której staram się nie przekraczać.
Skomentuj
-
Jamess i jak masz już cokoły? Rozgrzałeś już dobrze głośniki? Jest już więcej basu? Co zaobserwowałeś bo dłuższym osłuchaniu się na tych kolumnach.
Moim zdaniem xt25 trochę się gubi w Trance bo np. jak włączę hip hop (rzadko słucham) to vifa od zaraz lepiej gra (mniej dźwięków), a przy muzyce Trance wymaga się szczegółowości zwłaszcza w średnich jak i wysokich tonach. Więc troszkę się rozczarowałem. Jeszcze porównam na innych wzmacniaczach u Pawła S. jak będzie miał ochotę. Wstępnie już dogaduję się w sprawie Lampy.
Skomentuj
-
KIVLOV, jutro zabieram sie za wykanczanie kolumn wiec w najlepszym wypadku za tydzien posluchamy...
[ Dodano: 2008-11-13, 19:44 ]
Zamieszczone przez KIVLOVa słuchałeś w miarę głośno słuchać jakiegoś Trance z wieloma szczegółami? To się tak wszystko zlewało
Skomentuj
-
Ja tam trance to rzadko słucham, ale jeżeli chodzi o rock, wokal, jazz, blues, elektroniczna to coraz bardziej doceniam te kolumny. Jean Michel Jarre świetnie brzmi. Będę czekał na opinie Pawła S. o tych kolumnach. Przy głośnościach przy jakich ja słucham(tylko czasami głośno) to pewnie będą się jeszcze wygrzewać parę miesięcy. Ciągle brakuje dołu, na szczęście mam suba. Wydaje mi się że lepiej brzmią te kolumny jak są dosyć blisko siebie, być może przyczyną jest mój pokój.
Na cokoły będzie trzeba poczekać bo mnie leń dopadł :smile: Ale na pewno w odpowiednim czasie odświeżę temat.
Skomentuj
-
No nie dokładnie tak. Pisałem że żałuje trochę sprzedania Totemów bo na prawdę grały bardzo fajnie porównując je z HDS+ XT. Totemy miały zdecydowanie więcej basu, ale góry mniej (ale nie wpływało to bardzo negatywnie na odbiór). Chodzi o to że pierwszy raz dzisiaj HX18 porównałem z Totemami bo miałem spalonego 10/80/7. Myślałem że Totemy schowają się przy HDS + XT. Ale one naprawdę się wybroniły. Hds +xt jedynie zdecydowanie wygrywały w rocku i w wokalach (w krótkim porównaniu na kilku kawałkach) w wysokiej jakości muzyki. Może chodzi tutaj też o warunki odsłuchu mojego pokoju. Ale totemy zdecydowanie lepiej grały w dużym pomieszczeniu, a HDS + XT w większym pokoju nie urzekły mnie niczym.
Bez dwóch zdań HDS + XT to lepsze kolumny, ale spodziewałem się ich większej przewagi.
Skomentuj
Skomentuj