Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] 2x arn150-05/4 + sc10n by cudny :-)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 2-drożne] 2x arn150-05/4 + sc10n by cudny :-)

Witam, wreszcie przedstawiam konstrukcję, którą zacząłem budować w lipcu. Konstrukcja wszystkim bardzo dobrze znana - 2x arn150-05/4 + sc10n. Do tego oczywiście zwrotnice.

Obudowa to wiórówka 18mm skręcana i klejona wikolem. Fornir BUK klejony na butapren.

To by było na tyle chyba? To teraz fotki :)

Pozdrawiam.

Bardzo ładne proste kolumienki:) Trochę wysokie mi się wydają ale jest ok :mrgreen: Mógł byś jeszcze napisać kosztorys i coś o tym jak to gra :razz:

Skomentuj

Kosztorys:

arny: 130zł
      sc10n: 90zł
      obudowy: 100zł
      polink: 50zł

Razem: 370zł, ale wyszło mnie wszystko ok. 400zł Ceny podałem tak z głowy, dokładnych nie pamiętam :P

Wrażenia: No po przesiadce z głośniczków Logitech komputerowych czuję ogromną różnicę. Najbardziej zaskoczyła mnie szczegółowość, wcześniej nie zaznałem takiegoż zjawiska Każdy cyk i puk w danej piosence słychać Zupełnie jakbym słyszał inny utwór. W czasach planowania budowy czytałem, że te arny mają bardzo dużo basu, że mają sam bas :P No więc jak dla mnie to tego basu jest wystarczająco, przy jakiś 60% volume podłoga drży ( a na podłodze nie mam spróchniałych desek :P ) Gdy potrzebuję " przygazować " to włączam suba, który wspomaga kolumny wtedy, kiedy trzeba Nie jestem na tyle osłuchany, żebym mógł tutaj snuć opowieści o poszczególnych przedziałach częstotliwościowych :mrgreen: więc tyle chyba wystarczy

Kolumny są wysokie, bo mają 110cm Pojawią się jeszcze cokoły ( jak dobrze pójdzie to dzisiaj je pomaluje ) i kolce :)

Skomentuj

No brawo, brawo, gratuluję pierwszej udanej konstrukcji. Pozdrawiam :)

Skomentuj

Bardzo ładne kolumienki. Proste i starannie wykończone i dopracowane, takie właśnie lubię oglądać. Fornir też mi się podoba. Jedynie mam mieszane odczucie co do miejsca br, ale chyba nie jest z tym źle.

Skomentuj

troche za wysokie i nie pasuja mi tam imbusy.
            wykonane bardzo estetycznie, z dbaloscia o szczegoly - podobaja mi sie
            szkoda tylko ze to nie vifa na gorze :P

Skomentuj

bardzo mi sie podobaja wlasnie takie cos planuje zrobic w przyszlosci, jakies porzadne 2.1 BR dalbym blizej arnow ale i tak gratuluje

Skomentuj

A mógłbyś coś napisać o subie?

Skomentuj

Proszę Cię bardzo: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=11202

Skomentuj

cudny90, możesz mi cos wiecej na temat tych monitorów wiecej napisać!!!
                    Bo chce, oczywiscie takie same sobie zrobić!!!!
                    odp!!!!

Skomentuj

możesz mi cos wiecej na temat tych monitorów wiecej napisać!!!
                      Konkrety, konkreeety!

PS: Monitorów? Przecież to podłogówki som :)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        radecky, podpadasz juz nie pierwszy raz. wg danych masz 24 lata a zachowujesz sie jak gowniarz i to w dodatku taki ktory jezyka polskiego nie zna.
                        zacznij pisac poprawnie bez duzej ilosci wykrzyknikow :!:
                        w zasadzie prawie zawsze sa one zbedne w twoich wypowiedziach...
                        jeszcze raz i dostaniesz ostrzezenie

Skomentuj

cudny90, po co ci aż 12 arnów?

Skomentuj

Pewnie reszte kina domowego będzie:

4 na fronty 2 na centrala 2 na tyły i jeszcze 4 zostaje na drugą parkę frontów

Powiedz Mi jak Ci się spisuje ten cyrkiel DIY ;] jest na tyle stabilny ze Ci nie ucieka (nie robi elipsy ??)

Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez ploter
                              4 zostaje
                              na sub :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                                cudny90, po co ci aż 12 arnów?
                                Zamieszczone przez ploter
                                Pewnie reszte kina domowego będzie:
                                z tego co pamietam to tak. 4szt cudnego a reszta kolegi

Skomentuj

Powiedz Mi jak Ci się spisuje ten cyrkiel
                                  Cyrkiel działa idealnie :) Użytkownik darek51085 ( to dla niego była reszta arnów - 8 szt. ) frezy robił również moim cyrklem ( sąsiad, to mu pożyczyłem ) Możesz zobaczyć w jego temacie, że też fajnie mu frezy wyszły :)

Skomentuj

Przepraszam.

[ Dodano: 2008-12-03, 21:40 ]
                                    Pawel S., mam prośbe nie mów że jestem gówniarzem!

Skomentuj

Z tym subem to się nawet fajnie prezentuje... ogólnie to fajny zestawik... :wink:
                                      --
                                      Pozdrawiam!

Skomentuj

Tak, jak obiecałem, zamieszczam zdjęcia kolumn z zamontowanymi cokołami wraz z kolcami. Obie kolumny pochylone delikatnie do tyłu - efekt moim zdaniem fajny :)

Jak się podoba? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X