Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory "m1" by bart

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam jedno "ale" do konstrukcji:
    Skrzynia na prawie 40cm z wiórówki bez poprzecznego wzmocnienia czy choćby mat bitumicznych - dla mnie za wiotkie - będzie Ci to rezonować jak mała trumna...
    Z doświadczenia wiem jak ważna jest sztywna skrzynia - moim zdaniem w najmniejszych nawet monitorach zawsze powinna być minimum poprzeczka.

Skomentuj

Nic absolutnie nie rezonuje, jak podkręcę bas na korektorze to skrzynia ledwo drży. Poza tym ja słucham bez podkręconego basu i nie robię dyskoteki.
      A jakby coś rezonowało to zawsze mogę wstawić poprzeczkę, jeszcze nic straconego :razz:

Skomentuj

Ładnie to zrobiłeś!!!!gratulacje!!! Fajowe

Skomentuj

po tygodniu słuchania postanowiłem pobawić się wytłumieniem . Zrobiłem dokładnie tak jak ma bart210, i muszę przyznać że gra to o wiele lepiej . Na początku nie było widać za bardzo różnicy bo poprostu jeszcze nie byłem ani trochę osłuchany , kolumny tworzą scene a nie że każda gra swoje :wink: . Mnie nadal nie przyszły kolce (święta ) więc dopiero w przyszłym tygodniu całkowicie ukończe projekcik . mam pytanie odnośnie podstawek : wypełniacie to czymś :?: ja o tym całkowicie nie pomyślałem , dopiero sie zastanawiać zacząłem jak wysechł wikol :???: , no nic miejmy nadzieje że jak założe kolce będzie ok :wink:
          Nic absolutnie nie rezonuje, jak podkręcę bas na korektorze to skrzynia ledwo drży
          u mnie to samo , miałem porównanie sklejka - > wiór , i moim zdaniem sklejka ledwo drży w przeciwieństwie do wiórowej

Skomentuj

Ja mam zamiar wypełnić standy częściowo piachem, ale nie bardzo wiem skąd go mam wziąć (brak w okolicy piaskownic).
            Zamieszczone przez Przemysl
            moim zdaniem sklejka ledwo drży w przeciwieństwie do wiórowej
            a nie na odwrót :?:

Skomentuj

ja odniosłem takie wrażenie . Bezpośredniego porównania nie mam lecz najpierw obudowy zrobiłem z wiórowej lecz nie wyszły tak jak powinny , testowałem chwile głośniczki i później przeszłem się na sklejke . Ja mam wisłe 2 km od domu , także tutaj nie było by problemu ,no ale za późno :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                Ja mam zamiar wypełnić standy częściowo piachem, ale nie bardzo wiem skąd go mam wziąć (brak w okolicy piaskownic).
                jedz na plaze

Skomentuj

no co? dla mnie to normalka :P
                  a niby jak z kolega robilismy malucha rust? w morzu :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                    jedz na plaze
                    Bez obaw, kupiłem 5kg piachu na allegro. Mają przysłać pocztą polską w kartonie :mrgreen:

Skomentuj

Piach najlepiej ze sklepu zoologicznego. Jest oczyszczony. Jak pozbierasz piach z okolic zbiorników wodnych czy piaskownic może śmierdzieć :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                        Zamieszczone przez pan_pawel
                        z Katowic możne być daleko:P
                        Pustynia błędowska jest niedaleko od niego
                        bliżej ma kopalnię piasku w Maczkach albo w Kuźnicy Warężyńskiej... :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                          Bez obaw, kupiłem 5kg piachu na allegro. Mają przysłać pocztą polską w kartonie
                          :lol: powaznie?
                          ja bym pojechal do skladu budowlanego - a dokladniej tam gdzie mozna beton np kupic :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            :lol: powaznie?
                            Nie no, jajca se robię :grin: Takim półgłówkiem to nie jestem :smile:
                            W przyszłym tygodniu kumpel ma mi przywieźć z roboty wiaderko piasku. Także nie muszę jechać do Egiptu :smile:

Skomentuj

no to teraz plukanie w wannie a potem prazenie w piekarniku zeby pozniej z kolumny cos nie wyroslo :lol:

Skomentuj

kolega bart210, będzie miał roślinke za free w najgorszym wypadku :razz: . btw. bart , Ty masz czyste stereo czy może jakiś sub do tego :?: ja chyba niedługo zaczne myśleć o subie i tak sie zastanawiam jakiego głośnika użyć , po drugie to ja nie wiem czy wogóle mogę do wzmacniacza podłączyć sub ... w tym temacie jestem zielony muszę przyznać , kiedyś kolega przemo-lukas na elektrodzie poradził abym zrobił suba na którymś z tych głośników http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=...at=189&pid=125 , co myślicie ? według mnie ceny są kosmiczne :???: ponadto przemo-lukas napisał : [
                                Twoje dvd nie wydaje się być najsłabszym źródłem stereo. Posiada magiczne: 192 kHZ/24-Bit dla przetwornika.
                                możecie napisać ze 2 słowa o co tutaj chodzi :?: byłbym wdzięczny , przetworniki analogowo-cyfrowe w szkole dopiero w maju :razz:

pozdro

Skomentuj

Przemysl, sub na 18" :P? nie za duzo.. ?

Skomentuj

kiedyś kolega przemo-lukas na elektrodzie poradził abym zrobił suba na którymś z tych głośników http://www.ravixaudio.4we...kat=189&pid=125 , co myślicie ?
                                    popularne i podobno dobre suby. jak to jest naprawde to powiem jak poslucham michala suba

według mnie ceny są kosmiczne
                                    no w polsce tak. wczesniej sciagane z niemiec przez slusarczyka byly w rozsadnych cenach

n_omyzs, pewnie chodzilo o ktorys glosnik z tej serii

Skomentuj

Przemysl, czytaj dokładnie opis: "Na super zejściu mi nie zależało bo całość jest dodatkowo uzupełniana subem na GDN 20/80/2. " :wink:

Skomentuj

Może gdzieś nie doczytałem, ale w jakim pokoju one grają?

Skomentuj

Jest w opisie. Pokój 9m˛.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X