15sek to nie wieczność :mrgreen: . Jak ocenić taką konstrukcję skoro nie twoja? :razz: Skaj tak średnio trafia w mój gust. Gdzieś czytałem na owym forum, że negatywnie wpływa na wysokie tony - niestety nie wiem ile w tym prawdy. Zwrotnica według akustyka czy na słuch?
Zastanawiam się dlaczego nie zrobiłem takiej obudowy z przegrodą :roll: teraz muszę standy wystrugać :wink:
extra, dobrze wykonane, wygląd świetny, uwielbiam XT25 a i jak przez 30 sek słuchałem HDSa to mogę stwierdzić zę ten duet przypadł by mi na bank do gustu.
A jedyne co rzuciło mi się w oczy to MEGA zasyfiony XTeczek jak i w sumie HDSsik, ale jak mocno podgłosisz to drgania powinny "wykurzyć kurz" :)
Zwrotnice z akustyka. kosztorys - każdy wie co ile jest warte... Dopiszę go jak Paweł się wypowie....
Przewody we wnętrzu są te same co widać na zdjęciu w którym prezentowałem tył Marantza. Zakupiłem te przewody od XYS'a nie wiem jakie to są przewody.
W DIY bawiłem się kiedyś i niestety nie mam specjalnie zdolności i dostępu do sprzętu (parę konstrukcji tylko wykonałem). Wolałem mieć coś konkretniejszego więc poprosiłem Pawła, a swoją drogą to w sklepie bym takich pięknych nie dostał. W realu dużo lepiej się prezentują.
W Pumie to ja, a ten drugi to chyba każdy wie.
Wg mnie tyle piachu to przesada i pewnie np 1/3 tej zawartosci tez by wystarczyla. Zastanawiam sie tylko gdzie wywierciles te dziury:P?? domyslam sie ze w spodzie kolumny?
wszystko fajnie tylko dlaczego skaja/derma a nie skóra ? różnica w cenie z 30-50zl a skóra to skóra, wygląda o wiele porządniej i nie wyblaknie po roku...
pozdrawiam
pan_pawel witam witam - w ostatnich trzech dniach byłem w Bytowie przejazdem 12 razy :)
Ja chciałem skórę tylko jakoś dziwnie wyszło, że Paweł załatwił skaje.
n_omyzs - żałujesz piasku? :P Cięższe = Mniej wibracji.
Wszystko super profeska. Bardzo ładne.
Tylko... ja jakoś nie rozumiem KIVLOV, to dział "WŁASNE konstrukcje elektroakustyczne", a ta chyba jest Pawła
Jeśli to wspólne dzieło to zaznacz, kto jaki miał wkład w przedsięwzięcie. W innym wypadku to konstrukcję powinien prezentować twórca.
Bardzo przepraszam za tę uwagę, Chyba podpadam po raz kolejny :wink:
n_omyzs - żałujesz piasku? :P Cięższe = Mniej wibracji.
Chodzilo mi o wzgledy czysto praktyczne.. jakbys to gdzies przenosil albo cos :P... 60kg to raczej ciezko:), a i przy 30kg mysle ze wibracje itd zostalyby wyeliminowane.
60kg nie straszne do przenoszenia. W sumie to nie mam gdzie ich przenosić, a gdyby trzeba było przenieść to mało ma się znajomych do pomocy? Dodam, że kolumny będa jeszcze cięższe bo cokoły będą jak wspomniałem w poprzednich postach.
Ludzie co mówią, że nie ma basu w HDS'ach to chyba mają kompleksy subwooferowe.
Oczywiście, nie można wymagać od 6,5" 30Hz na osi głównej charakterystyki bo to nierealne. Mój zestaw czasami uzupełnia MDS08, gdzie porównanie zejścia nie ma sensu ________ duuuża przepaść. Natomiast jak sobie przypomnę jak grały JBLe E80 na 2x6,5" - pierwsze co przychodzi na myśl "HDS180 to jakiś cud" :lol:
Skomentuj