slavOK - czym szpachlowałeś otwory z konfirmantami?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Kolumny 2-drożne] podłogowe slavOK'a prawie Ostinato
Collapse
X
-
Kolumny naprawdę śliczne. Dobre proporcje, świetne wykonanie, fornir o pięknym rysunku. Szkoda, że nie masz możliwości ich pomierzyć :-/
Co do zwrotnic: na pewno spełniają swoje zadanie elektryczne i to wystarczy. Nie czepiajmy się przesadnio.
Przyczepię się tylko do jednego... do nomenklatury. "Zwora" czy "zworka" to element zwierający, łączący elektrycznie jakieś punkty; "zwrotka" to potoczna nazwa zwrotnicy
Skomentuj
-
Muszę powiedzieć Sławek że super ci wyszło. Piękne. 6 jak dla mnie, najbardziej ten lakier mi się podoba.
Tak już kiedyś napisałem jak by ci za mało było wysokich tonów, to możesz zamiast tego 4,7 ohm dać 5,6 ohm lekkie odświeżenie będzie i większy detal.
Co do reszty elementów toru to są 2 wersje zwrotki ta z mojej strony (zmierzona i poprawna) co ja masz właśnie zastosowaną i zaprojektowaną prze Yoshiego (głownie rożni się l-padem), ja miałem to i to i ta Yosiego jak dla mnie to kuła nie w uszy ale w oczy także. Ale yoshi miał inne rozmieszczenie głośników i węższa obudowę jak robił pomiary i mógł mieć głośniki z innej partii czy coś. Spróbuj to i to wybierz właściwą według twojego zdania lepszą jak się osłuchasz.
Polecam tez w przyszłości zmianę konda na wysokich na coś lepszego oraz rezystory na mills. Ale to dla urozmaicania, bawienia się.
Pozdrawiam
Naprawdę super kolumienki pod względem wykonania.
[ Dodano: 2009-01-13, 20:10 ]
Sprawa D27TG a D25AG.
Moja opinia:
D27TG - przygaszone szczegóły - detale, z moim denonem wyostrzanie dźwięku, jak kolega przyszedł do mnie chciałem się pochwalić kolumnami odkręciliśmy na 11 godzine a tu w oczy kuło, projekt oryginalny zwrotki ESY, no nie do słychania przy dużych głosśnościach, Celine Dion świdrowała w uszach.
D25AG - otwartość, duża detaliczność, słychać poszczególne dźwięki, brak tego skrzeczenia co w D27TG na tym samym sprzęcie. Kopułka obnaża źle nagrane płyty, na słabych płytach nie chce się porostu słuchać bo widzi się jak to słabo nagrane i zaraz człowiek zmienia na coś w dobrej realizacji żeby się cieszyć dźwiękiem. Odwiedził mnie po zmianie głosnika wysoko tonowego kolega i mówi "no teraz to grają i nic nie skrzeczy".
Ale to moja opinia z w mojej konfiguracji sprzętowej.
[ Dodano: 2009-01-13, 20:20 ]
Quester zwrotnice pomierzyłem ja i yoshi. Jest prawidłowo zaprojektowana. Inne są tylko propozycje l-pada. Co do pomiarów odsyłam na audiomanie tam założyłem wątek.
Kolory lini:
Zgniła zieleń - yoshi
Czerwona - leteWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
To że jedne są 1% drugie 5% i to że jedne są wykonane z innego materiału niż drugie i maja różne parametry chociażby moc w W jakie mogą przyjąć. Głównie na dźwięk wpłynie materiał z którego wykonany został rezystor.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondraxSprawa D27TG a D25AG.
Moja opinia:
D27TG - przygaszone szczegóły - detale, z moim denonem wyostrzanie dźwięku, jak kolega przyszedł do mnie chciałem się pochwalić kolumnami odkręciliśmy na 11 godzine a tu w oczy kuło, projekt oryginalny zwrotki ESY, no nie do słychania przy dużych głosśnościach, Celine Dion świdrowała w uszach.
bo z tego co widze opisnie o oryginalnym projekcie O2000 to D27TG35 jest ostry i nie za ciekawy. a tymczasem D27TG05 ktorego od lat slucham nie wykazuje czegos takiego i jest baardzo przyjemnym glosnikiem. to juz nawet XT19 bardziej "cyka"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondraxGłównie na dźwięk wpłynie materiał z którego wykonany został rezystor.
Skomentuj
-
D27TG-35-06 (z projektu ostinato)
i
D25AG-05-06
[ Dodano: 2009-01-13, 22:18 ]
pegelmesser kup na spróbowanie, albo posłuchaj i wtedy pogadamy, w kable nie wierze ale w kondy i rezystory tak.
Stary nie wiem co on robi z tym sygnałem bo nie mam jak tego zmierzyć ale słychać.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondraxGłównie na dźwięk wpłynie materiał z którego wykonany został rezystor.
najtansze i najczesciej stosowane rezystory to rezystory drutowe. jak sama nazwa wskazuje sa zwojem drutu wiec maja jakas wlasna indukcyjnosc. tak wiec sa delikatnym filtrem dolnoprzepustowym
pozniej masz metalizowane, jakies tam bezindukcyjne, weglowe i jakies tam inne wynalazki - nie wiem co i jak bo nie jestem elektronikiem :P
Skomentuj
-
Przemek
-
To chyba Przemek artykułu nie czytałeś dokładnie.
http://kondrax.mayhem.net.pl/download/ostinato.pdf
[ Dodano: 2009-01-14, 13:28 ]
Jest D27TG45-06 ale że przestała Vifa produkować ESA zaczęła stosować D27TG35-06 w późniejszych wersjach, stosowała PL27TG.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Skomentuj
-
Przemek
Skomentuj