Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] al'a sonus faber

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Koszty? Wyręczę kolegę:
    Głośniki 2x276 + 2x176 = 904zł
    Mdf 80zł
    Kleje, wkręty, fornir,skaj 80zł
    Okablowanie, reflex 30zł
    Zwrotka (?) 50zł (max)
    inne nie uwzględnione 100zł
    Razem MAX! ~1250 zł
    Czy forum diyaudio miało Ci słuzyć jako źródło dodatkowej reklamy Twoich kolumienek? Myślałem, że należysz do pasjonatów, którzy dzielą się doświadczeniem, po to aby inni i Ty sam, nie musieli powielać błędów ale się pomyliłem :)
    Brak jest podstawowych informacji o zwrotce, konstrukcji całości i użytych materiałach, co mamy oceniać? stolarkę?

Skomentuj

Kolego o pare stówek się pomysliłeś bo prawie wszystko było zakupywane w akkusie u Albeckiego, do tego sama płyta to 98 zł a fornir 130zł z przesyłką.

[ Dodano: 2009-02-11, 14:42 ]
      Za zwrotki za płaciłem razem ok 260 z przesyłką nie pamiętam dokładnie. 118 za szt.

Skomentuj

Zamieszczone przez colcolcol
        Koszty? Wyręczę kolegę:
        Głośniki 2x276 + 2x176 = 904zł
        Mdf 80zł
        Kleje, wkręty, fornir,skaj 80zł
        Okablowanie, reflex 30zł
        Zwrotka (?) 50zł (max)
        inne nie uwzględnione 100zł
        Razem MAX! ~1250 zł
        Czy forum diyaudio miało Ci słuzyć jako źródło dodatkowej reklamy Twoich kolumienek? Myślałem, że należysz do pasjonatów, którzy dzielą się doświadczeniem, po to aby inni i Ty sam, nie musieli powielać błędów ale się pomyliłem :)
        Brak jest podstawowych informacji o zwrotce, konstrukcji całości i użytych materiałach, co mamy oceniać? stolarkę?
        Pięknie powiedziane

Skomentuj

Co mam zrobić skoro nic mi nie chce Killer podać? poza tym po co wam koszty skoro po tym nie ocenicie tymbardziej niczego.

Skomentuj

Stolarka bardzo mi się podoba, ale ogólnie konstrukcja nie trafia do mnie, gdyż nie podobają mi się monitory - dla mnie tylko liczą się podłogówki.

Skomentuj

Zamieszczone przez mlodysuchy
              Co mam zrobić skoro nic mi nie chce Killer podać?
              w tej chwili to juz tylko wymiana zwrotnic zostaje :P

wczesniej trzeba bylo sie o to martwic...

mam nadzieje ze nowy projekt masz juz na przemyslanej zwrotnicy? pokaz wogole co nowego planujesz?

Skomentuj

Co mam zrobić skoro nic mi nie chce Killer podać
                Powtórzę się, poświęć kilka minut na fotkę zwrotnicy i może przestaniemy się jej czepiać ale nie obiecuje.

Nie złamiesz tajemnicy handlowej bo zdjęcie to nie schemat.

Skomentuj

Zwrotnica składana i liczona na zamówienie u Killera z najlepszych części.
                  głośniki są, obudowy są, szkoda że nie ma zwroty bo to ona w dużej mierze wpływa na jakość zestawu, tym bardziej że co do reszty to nie ma się do czego przyczepiać...

Killer ma czelność pisać takie rzeczy, a liczy zwroty na kalkulatorach , odwołuje się do słuchu, a sam ich nie słuchał :)

Znajdź kogoś kto ma czas , chęci i możliwości - niech zrobi Ci zwrotę z prawdziwego znaczenia.

Skomentuj

no właśnie o tym pisałem, a takim tekstem to na allegro a nie forum diy. totalnie przepłacone te zwrotki, nie wiem jak dźwięk właściciel by ocenił, ale można było sprawdzoną zwrotkę za 120-150 zł złożyć pod morela 29.
                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Powazna zwrotnica to glosniki u projektanta i system pomiarowy do sciagania charakterystyk + odsluchy kazdej wersji.. a killer.. hm :P.. wklupuje w kalkulator cos i jest zadowolony tymczasem rzeczywistosc nieco inna. Wyszlo juz to na kolumnach plotera gdzie zastosowal zwrotke od killera a dopiero pozniej to pomierzyl lol.. tatry sie ukazaly ... nie dosc ze glupi to bezczelny i dales sie na niego nadziac... wykonczenie spoko ale nie w moim stylu.

Skomentuj

klienci zadowoleni bo jak mogą być niezadowoleni skoro głośniki grają

Myślę że tutaj powinna zakończyć się dyskusja nt zwrotnic killera o których to już nie raz była to mowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                          klienci zadowoleni bo jak mogą być niezadowoleni skoro głośniki grają
                          a nie slyszeli z inna zwrotka :wink: a to storjenie to nie za niskie? jaki tam masz tunel? ja do siebie dalem z polinka 68x220 i ucialem 4cm to chyba mam wyzsze strojenie i basu mam akurat :smile: a musze to kiedys przeliczyc :mrgreen:

Skomentuj

Dobra chłopaki poszukam kogoś z urządzeniami pomiarowymi i zobaczymy czy macie racje, po drugie jutro się pytam Albeckiego o wykonanie projektu zwrotnicy do tych glosników na podstawie pomiarów więc nie będziecie mieli już nic do powiedzenia na temat zwrotki bo będzie perfekt:)

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                              jaki tam masz tunel? ja do siebie dalem z polinka 68x220 i ucialem 4cm to chyba mam wyzsze strojenie i basu mam akurat :smile: a musze to kiedys przeliczyc :mrgreen:
                              to to 30s zabawy z winisd w skrajnym przypadku gdy nie masz dostępu do JIGa ;]

Zamieszczone przez Warg
                              coś mi się wydaje że przy takim cięciu i pierwszym rzędzie to tweeter może polec przy wyższym poziomie głośności :cry:
                              mi się wydaję że przy wysokim jest 12dB/oct, a 6 przy niskośrednim.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                Wyszlo juz to na kolumnach plotera gdzie zastosowal zwrotke od killera a dopiero pozniej to pomierzyl lol.. tatry sie ukazaly
                                Pierwszy raz mierzyłem kartą do pomiarów miałem (nie JIG) do tego małe pomieszczenie ale i tak słyszę że coś jest nie tak :) dlatego poszukuję kogoś kto by miał policzoną dobrze zwrotkę do TVM 2X 188/03/04 i SC10N bo chyba nikt jeszcze takiej nie zrobił :)

Skomentuj

To może koledzy polecicie mi jakiś sprzęt diy który można wykonać aby wszystko pomierzyć wszystko albo chociaż jakąś część wtedy sprawdze i dam wykresy na forum i się wszystko wyjaśni z tą zwrotką.

Skomentuj

nie wiem jakie są te "najlepsze części" ale moje kondziołki i rezy mają oznaczenia na sobie, no chyba, że autor je pousuwał specjalnie to będzie trudniej.
                                    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

mlodysuchy, JIG + preamp wallina + wkladka mikrofonowa wm61 + kabelki do podlaczenia wszystkiego + wzmak ktory odda pare wat mocy mono + karta dzwiekowa np sb100 ktora ma male zniekrztalcenia i male opoznienie + speaker workshop

www.audiomania.info -> artykuly -> tutoriale :)

Caly sprzet pomiarowy (jig + preamp + wkladka) to koszt 50zł z groszami jesli dobrze sie poobracac do tego kable itd.. moze sie w 100zł wyrobisz. Wzmak pewnie juz masz :)

Skomentuj

Z tego co wiem to mam w niej: cewki powietrzne jatzen, kondy Crooss-cap jantzen, rezystory metalizowane

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                          malyzmc napisał/a
                                          jaki tam masz tunel? ja do siebie dalem z polinka 68x220 i ucialem 4cm to chyba mam wyzsze strojenie i basu mam akurat :smile: a musze to kiedys przeliczyc :mrgreen:
                                          to to 30s zabawy z winisd w skrajnym przypadku gdy nie masz dostępu do JIGa ;]
                                          wim, ale parametry trzeba znaleźć i wpisać :mrgreen: :lol: bo JIGA się jeszzcze nie dorobiłem :sad:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X