Jest to moja pierwsza konstrukcja DIY. Wszystko wykonane w wakacje ale postanowiłem sie pochwalic na forum dopiero teraz
OBUDOWA
Została wykonana z płyty wiórowej chyba 1.8 mm <takiej jak szafki>
Wymiary to szerokosc 45cm wysokosc 55cm głebokosc 35cm
Z przodu 2 otwory bass-reflex po 6.5 cm
W srodku sałosc wyłozona pianka pod panele 1mm na to gabka ze starego tapczanu, reszta przestrzeni wyłozona luzna wata. Zapomniałem w srodku o wzmacnieniach ale to dopiero 1v i zamierzam go troche przerobic bo juz sie troszke porysował. Wszystko pomalowane w zakładzie samochodowym<mojego taty> czarnym lakierem w poł-macie
Głosnik
Tak jak w temacie stx 30/300/4ap + zwrotnica bez zadnych wyskokow zasilane wzmacniaczem HITACHI HA-3500 reszta głosnikow zasilana bedzie wzmacniaczem na lm3886 ktory jest w budowie
Wrazenia
Nie moge tu duzo napisac poniewarz ten wzmacniacz jest za słaby na tan głosnik moze jak cos sobie sprawie to napisze. Narazie mi wystarcza, uciszyc sasiadow jak ktos wierci i sie nie da słuchac muzyki to w sam raz.
Koszty
W sumie to zaplaciełem tylko za głosnik juz nie pamietam ile cos ponad 200
- Płyta wiorowa <dociecie na wymiar i materiał od znajomego>
-Gabka <stary tapczan w klatce stał to sobie porzyczyłem>
-terminal 4zl
- Bass-reflex 20zl za 2
-silikon <znalazlem w warsztacie>
-farba i malowanie <Resztki farby z zakładu blacharsko lakierniczego taty>
-Wkrety i klej <tjw>
GALERIA

OBUDOWA
Została wykonana z płyty wiórowej chyba 1.8 mm <takiej jak szafki>
Wymiary to szerokosc 45cm wysokosc 55cm głebokosc 35cm
Z przodu 2 otwory bass-reflex po 6.5 cm
W srodku sałosc wyłozona pianka pod panele 1mm na to gabka ze starego tapczanu, reszta przestrzeni wyłozona luzna wata. Zapomniałem w srodku o wzmacnieniach ale to dopiero 1v i zamierzam go troche przerobic bo juz sie troszke porysował. Wszystko pomalowane w zakładzie samochodowym<mojego taty> czarnym lakierem w poł-macie
Głosnik
Tak jak w temacie stx 30/300/4ap + zwrotnica bez zadnych wyskokow zasilane wzmacniaczem HITACHI HA-3500 reszta głosnikow zasilana bedzie wzmacniaczem na lm3886 ktory jest w budowie
Wrazenia
Nie moge tu duzo napisac poniewarz ten wzmacniacz jest za słaby na tan głosnik moze jak cos sobie sprawie to napisze. Narazie mi wystarcza, uciszyc sasiadow jak ktos wierci i sie nie da słuchac muzyki to w sam raz.
Koszty
W sumie to zaplaciełem tylko za głosnik juz nie pamietam ile cos ponad 200
- Płyta wiorowa <dociecie na wymiar i materiał od znajomego>
-Gabka <stary tapczan w klatce stał to sobie porzyczyłem>
-terminal 4zl
- Bass-reflex 20zl za 2
-silikon <znalazlem w warsztacie>
-farba i malowanie <Resztki farby z zakładu blacharsko lakierniczego taty>
-Wkrety i klej <tjw>
GALERIA

Skomentuj