Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 3-drożne] Stereo na stx 27-150-8+SCX+PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[ Kolumny 3-drożne] Stereo na stx 27-150-8+SCX+PJ

Kosztorys:

Szpachla 10,00zł
    szpachelka 5,00zł
    wkręty 200szt- 6,00zł
    płyty 50,00zł
    gdn-y 140,00zł
    Paweł S.- kolce,kable, terminale, zwrotnice- 260,00zł
    średniak 94,00zł
    gdwk 54,00zł
    materiał tłumiący 20,00zł
    fornir 160,00zł
    lakier ok 50,00zł
    klej moment 50,00zł
    butapren 5,00zł
    vikol 3,00zł
    2 pędzle, nożyk do forniru, paper ścierny- 14,00zł
    rozpuszczalnik 3,00zł
    = 864,00zł

Pewnie coś jeszcze, ale już nie pamiętam:)

W tej chwili testowane na pseudo wzmacniaczu, ale grają ładnie... bas jest szybki, ale potrafi też nieźle zejść przy hh... twierdzę że kolumny są uniwersalne, ponieważ brzmią dobrze zarówno przy d'n'B jak i w czarnych rytmach, w filmach jeszcze nie sprawdzane...
    Wielkie dzięki dla wszystkich, którzy pomogli mi przy tej konstrukcji, szczególnie dla Pawła S- który odpowiadał z anielską cierpliwością na moje niekiedy głupie pytania:)
    to macie filmik:)
    http://www.youtube.com/watch?v=BrS-qPt1qaw
    Do śrubek już jest kupiony czarny mat..

jakies foty gotowych poskladanych?

Skomentuj

będą.. teraz jestem w pracy i nie mam za bardzo czasu.. jest tylko filmik

Skomentuj

aaa to tak sie dzisiaj pracuje... :P

Skomentuj

No nie ma chętnych coś dzisiaj do ubezpieczenia:)

Skomentuj

no to zes ladnie rozreklamowal forum (i mnie :mrgreen: ) ale nie mamy czego sie czepiac bo brak zdjec skonczonych kolumn :P
            tak wiec jak wrocisz do domu to dodaj brakujace zdjecia a zaczna sie komentarze :twisted:

Skomentuj

Ale kozacka muza:) Skąd Ty kolego takie cudo wygrzebałeś? To chyba jakieś disco z połowy lat 80-tych chyba? Jak dla mnie za mocne:)

Skomentuj

z tego co widac na filmie to jedno zmien wkrety na czarne

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88
                  zmien wkrety na czarne
                  Zamieszczone przez dR.LasCa
                  Do śrubek już jest kupiony czarny mat..
                  na link do filmiku trafiles ale ostatniego zdania juz nie przeczytales? :lol:

Skomentuj

marjano82, heh, a nie wiem, kocham klimaty lat 80-90- fancy i te sprawy:) A to pierwszy remix z brzegu

Skomentuj

dR.LasCa, Fajne kolumienki. Pisalem juz na YT, ale tu tez napisze. Jak mozesz to nagraj filmiki jak graja te kolumny przy roznych piosenkach, bo jestem ciekaw jak sobie radza. Mam w domu dwa stx 27/150/8R wiec moze cos by sie sklepalo z nich :)

Skomentuj

dR.LasCa, a niema problemow z efektywnoscia niskotonowca? dobrze dopasowane jest?

Skomentuj

dR.LasCa, Fajne kolumienki. Pisalem juz na YT, ale tu tez napisze. Jak mozesz to nagraj filmiki jak graja te kolumny przy roznych piosenkach, bo jestem ciekaw jak sobie radza. Mam w domu dwa stx 27/150/8R wiec możne coś by sie sklepalo z nich :)
                          nie ma to jak patrzeć jak kolumny graja...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            dR.LasCa, a niema problemow z efektywnoscia niskotonowca? dobrze dopasowane jest?
                            na razie nie zauważyłem.. ale napiszę dokładnie jak kupię nowy ampli

[ Dodano: 2009-03-24, 16:10 ]

Skomentuj

Jak dla mnie troszkę takie...piecowate w kształcie. Sam jeszcze niczego nie pokazałem więc nie jestem obiektywny ani nie czuję się na siłach by oceny wystawiać. Ale ważne że Fancy na nim gra bez zarzutu.

Skomentuj

nikt nie zauważył ze dźwięk na filmiku jest podłożony???? :shock: ehhh, może autor nagrać jak w realiach sie sprawują z różną muzą, (techno, hh, rok, pop, rap) ?? Mam suba na tych gdnach lecz w wersji ss, hmmm ustwienie głośników dla mnie trochę takie proste, wolałbym coś ala altusy, altony jeśli chodzi o design. Pozdrawiam!!

Skomentuj

hetm4n, pewnie ze podlozona bo jaki jest sens sluchac kolumn poprzez mikrofon aparatu i na twoich glosnikach?
                                  myslalem ze bedzie slychac roznice miedzy vifa a tanimi glosnikami - po nagraniu brzmia tak samo :P

Skomentuj

chodziło mi o nagranie jeśli jest możliwość podkładu dźwiękowego mikrofonem dynamicznym lub czymś lepszym :)

Skomentuj

ampli przyjedzie we wtorek... postaram się coś nagrać

Skomentuj

A poczepiam się trochę :razz:
                                        -po co trzy takie same fotki?
                                        -w prawym górnym roku widać jakieś uszczerbki - czy to klej?
                                        -brak frezów

Jak na pierwszą konstrukcję wizualnie całkiem ładne. Dobrze, że zrobiłeś klasyczną obudowę a nie a'la Altus :mrgreen:
                                        Jaki ampli kupiłeś?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X