Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[ Kolumny 2-drożne] Stereo 2x ARN + GDWK PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do piachu z nia! :mrgreen: tak zerio to piasek mozna wlozyc w jakis worek i ewentualnie czyms odgrodzic od zwrotki :)

Skomentuj

konstrukcja oparta na pomiarach, to gratuluje dobrej roboty.

Skomentuj

Witam Ukończyłem część rozbudowy do kina 5.1. Monitory są już zrobione, przetworniki to stx gdwk pj i arn 150 8ohm. Zostało jeszcze poprawić br bo świszczy przy wiekszym basie. Zwrotnica gotowa z forum

Obudowa
        37x17x24

Między podłogówkami a monitorami jest ogromna różnica w dźwięku. W podłogówkach jest mnóstwo bassu, za to mniej wysokich tonów. W monitorach był inny tłumik na pj, w monitorach jest bardziej czysty i krystaliczny dźwięk. Wokal jest czysty wyraźny, za to mniej niskich tonów. Fornir tym razem dużo lepiej położony niż we frontach które prawdopodobnie będę poprawiał jeśli starczy forniru.

Kosztorys:
        płyty z docięciem 30zl
        głośniki 22,50 tesla i 75 stxy (ceny z wysyłkami)
        kleje vikol i moment miałem z poprzedniej konstrukcji.
        zwrotnica + br 90zl z wysyłką
        fornir 15zl
        lakier miałem 3 warstwy szlifowane: fornir 240 1 warstwa 500wodny 2 warstwa 1000wodny
        kable 2,5mm2 + terminale 15zl
        SUMA: 250zl

Mój mały głośniczek na suba już czeka

niestety przy wkręcaniu uszkodziłem membranę jednego arna :( będę musiał kupić jakaś na allegro.

Skomentuj

Monitorki przy kolumnach prezentują sie jak male córeczki przy tatusiu

Skomentuj

no konstrukcja bardzo ineteresujaca sam przymierzam sie do takich podlogowek ale dopiero po maturach :) a co z centralem? :lol:

Skomentuj

juz sa glosniki do centrala i deski pociete. moze w pon skrece za 2 tyg bedzie skonczony

Skomentuj

no to tylko teraz czekac na prezentacje calego zestawu :) czym bedziesz napedzac suba? :)
                gratulacje zycze samych tak udanych konstrukcji.

Skomentuj

do suba mam juz kupiony wzmacniacz 160W rms ( przynajmniej tyle podaje producent)

Skomentuj

Piękne podłogówki.
                    Jak możesz to podaj odległości na rozstaw przetworników i czy dla wysokotonowca zrobiłeś oddzieną komorę.

Skomentuj

konradzik88, jak idzie budowa suba i centrala?

Skomentuj

da wysokotonowego nie ma oddzielnej komory. pawel pisal ze pj jest szczelny. Central w weekend mam nadzieje ebdzie skonczony. jest juz sklejona buda wyszlifowana tylko 1 bok szpachliuje bo deski byly nie rowne i w weekend forniruje. w pon mam nadzieje juz foty beda

[ Dodano: 2009-05-09, 14:16 ]
                        central prawie skonczony :) zostalo tylko polakierowac beda 3 lub 4 warstwy lakieru. Fornirowaine przed chwila skonczylem zajelo mi to okolo 2 godz. nie ma ubytkow w fornirze kwestia wprawy i idzie naprawde szybko z tylu widac przygotowany juz wzmak do suba :P jutro klade lakier jak moment wyparuje :)

[ Dodano: 2009-05-16, 13:17 ]
                        Koszty:
                        płyta z docięciem 20zl
                        głośniki 55 tesla i 35 stxy (ceny z wysyłkami)
                        zwrotnica 30zl wysyłką
                        kleje wikol moment wkręty papiery itp 15zl
                        fornir 10zl
                        kable 2,5mm2 + terminale 20zl
                        lakier 10zl
                        SUMA: 190zl

Foty:

co moge powiedziec, central gra czysto jest wiadomo minej basu niz w podlogowkach, central jest w budzie closed.Zadowolony jetsm z calego kina.
                        teraz suma kina 5.0:
                        podlogowki: 460
                        satelity: 250
                        central:190

SUMA: 900zl
                        ciezko by bylo znalezc cos w tej cenie takiej jakosci. Jeszcze sub zostal mam jzu wszystko do niego ale brak czasu na złożenie na początku czerwca myślę ze go pokaze.

Skomentuj

no niezle
                          tylko widze 2 problemy
                          1 - za maly pokoj :lol:
                          2 - masz ampli do kina?

Skomentuj

jest ampli a pokoj to roboczy bedzie stalo w 20m2 bo ten to 14m2 tylko ze w prostokacie

Skomentuj

Czaruję...
                            X