Do piachu z nia! :mrgreen: tak zerio to piasek mozna wlozyc w jakis worek i ewentualnie czyms odgrodzic od zwrotki :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ Kolumny 2-drożne] Stereo 2x ARN + GDWK PJ
Collapse
X
-
WitamUkończyłem część rozbudowy do kina 5.1. Monitory są już zrobione, przetworniki to stx gdwk pj i arn 150 8ohm. Zostało jeszcze poprawić br bo świszczy przy wiekszym basie. Zwrotnica gotowa z forum
Obudowa
37x17x24
Między podłogówkami a monitorami jest ogromna różnica w dźwięku. W podłogówkach jest mnóstwo bassu, za to mniej wysokich tonów. W monitorach był inny tłumik na pj, w monitorach jest bardziej czysty i krystaliczny dźwięk. Wokal jest czysty wyraźny, za to mniej niskich tonów. Fornir tym razem dużo lepiej położony niż we frontach które prawdopodobnie będę poprawiał jeśli starczy forniru.
Kosztorys:
płyty z docięciem 30zl
głośniki 22,50 tesla i 75 stxy (ceny z wysyłkami)
kleje vikol i moment miałem z poprzedniej konstrukcji.
zwrotnica + br 90zl z wysyłką
fornir 15zl
lakier miałem 3 warstwy szlifowane: fornir 240 1 warstwa 500wodny 2 warstwa 1000wodny
kable 2,5mm2 + terminale 15zl
SUMA: 250zl
Mój mały głośniczek na suba już czeka
niestety przy wkręcaniu uszkodziłem membranę jednego arna :( będę musiał kupić jakaś na allegro.
Skomentuj
-
da wysokotonowego nie ma oddzielnej komory. pawel pisal ze pj jest szczelny. Central w weekend mam nadzieje ebdzie skonczony. jest juz sklejona buda wyszlifowana tylko 1 bok szpachliuje bo deski byly nie rowne i w weekend forniruje. w pon mam nadzieje juz foty beda
[ Dodano: 2009-05-09, 14:16 ]
central prawie skonczony :) zostalo tylko polakierowacbeda 3 lub 4 warstwy lakieru. Fornirowaine przed chwila skonczylem zajelo mi to okolo 2 godz. nie ma ubytkow w fornirze
kwestia wprawy i idzie naprawde szybko
z tylu widac przygotowany juz wzmak do suba :P
jutro klade lakier jak moment wyparuje :)
[ Dodano: 2009-05-16, 13:17 ]
Koszty:
płyta z docięciem 20zl
głośniki 55 tesla i 35 stxy (ceny z wysyłkami)
zwrotnica 30zl wysyłką
kleje wikol moment wkręty papiery itp 15zl
fornir 10zl
kable 2,5mm2 + terminale 20zl
lakier 10zl
SUMA: 190zl
Foty:
co moge powiedziec, central gra czysto jest wiadomo minej basu niz w podlogowkach, central jest w budzie closed.Zadowolony jetsm z calego kina.
teraz suma kina 5.0:
podlogowki: 460
satelity: 250
central:190
SUMA: 900zl
ciezko by bylo znalezc cos w tej cenie takiej jakosci. Jeszcze sub zostal mam jzu wszystko do niego ale brak czasu na złożeniena początku czerwca myślę ze go pokaze.
Skomentuj
Skomentuj