Kolumny już zrobiłem jakiś czas temu, ale jak ktoś chce to niech sobie przynajmniej zobaczy zdjęcia:
Przedstawiam moją kolejną konstrukcję, tym razem wykonaną na zlecenie znajomego.
Głośniki
Są to kolumny podstawkowe oparte na przetwornikach Peerless HDS164 i Vifa XT25TG.
Zwrotnica według projektu Akustyka
Obudowa
Obudowy wykonane są z płyty wiórowej. Oklejone są fornirem mahoniowym i pomalowane bejcą palisander. Miały być proste, ale ładne. Objętość wewnętrzna wynosi około 20L, strojenie ok. 45Hz.
Dźwięk
Lubię czytać "wykwintne" opisy innych o dźwięku, natomiast sam o nim pisać nie lubię i nie umiem.
Napiszę po prostu że grają fajnie :grin:
Cennik:
HDSY: 380zł (przed podwyżką)
XT25TG ok 300zł
cała reszta- zwrotnice, terminale, wykończenie itd 300zł
Czyli w sumie ok 1000zł + koszty za robotę dla mnie :grin:
Myślę że za bardzo nie ma się co rozpisywać, ważne że nowy właściciel jest zadowolony.

I złoty projekt: :lol:
Przedstawiam moją kolejną konstrukcję, tym razem wykonaną na zlecenie znajomego.
Głośniki
Są to kolumny podstawkowe oparte na przetwornikach Peerless HDS164 i Vifa XT25TG.
Zwrotnica według projektu Akustyka
Obudowa
Obudowy wykonane są z płyty wiórowej. Oklejone są fornirem mahoniowym i pomalowane bejcą palisander. Miały być proste, ale ładne. Objętość wewnętrzna wynosi około 20L, strojenie ok. 45Hz.
Dźwięk
Lubię czytać "wykwintne" opisy innych o dźwięku, natomiast sam o nim pisać nie lubię i nie umiem.
Napiszę po prostu że grają fajnie :grin:
Cennik:
HDSY: 380zł (przed podwyżką)
XT25TG ok 300zł
cała reszta- zwrotnice, terminale, wykończenie itd 300zł
Czyli w sumie ok 1000zł + koszty za robotę dla mnie :grin:
Myślę że za bardzo nie ma się co rozpisywać, ważne że nowy właściciel jest zadowolony.

I złoty projekt: :lol:

Skomentuj