Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] a'la sonus faber by czarekp9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Gratuluje efektownego wyglądu,ładnie się prezentują .

Skomentuj

Fajna konstrukcja.

Przymierzam się do podobnej obudowy. Ale boki chcę zrobić z klepek parkietowych - zostało mi ich trochę po remoncie. Przymocowując je do łukowatych wręg uzyskuję mniej więcej odpowiedni kształt i fugi odpowiedniej szerokości Problem tylko czym je wypełnić aby:
      1. barwienie było w masie
      2. nie nasączało drewna
      3. szlifowało się razem z drewnem
      4. nie obkurczyło się po schnięciu - spoiny mają znaczną głębokość do ok 7mm ale zwężającą się od ok 2mm na powierzchni...

Powiedz mi czy kolor tych pasków to kolor szpachli?
      Jeśli tak to jak się ona nazywa i gdzie ją kupić?

Skomentuj

czarna szpachla do zderzaków samochodowych o ile się nie myle

Skomentuj

dokładniej to szpachla do tworzywa sztucznego- jedna mała szpachla 10zł.

Skomentuj

czarekp9, dałeś popis swoim umiejętnościom,piękne budy i stand'y,gratuluje konstrukcji.

Skomentuj

czarekp9, a dlaczego sie nie pochwaliłeś, że budy nie są Twoim projektem?

http://www.xenophonics.net/indexeng.htm (kliknąć po lewej na konstrukcje Ares :P )

Skomentuj

Już dawno ktoś dawał ten link na forum, ja chyba z pół roku temu to widziałem... To tak, jakby zarzucać osobom wzorującym się na np. Avalonach lub Pro Acach, że to nie ich projekty. Na zagranicznych forach tego mnóstwo jest. Tu zresztą też widać, że naprawdę coś nowego wymyślić jest piekielnie trudno i DIY tak czy owak to w pewnym sensie choć ale kopiowanie innych. Czasem nawet podświadomie, bo widzimy jakieś kolumny, podobają nam się a potem nawet nie myśląc, że kopiujemy coś tam z nich w swojej konstrukcji się stosuje. Paczki zrobione profesjonalnie, widać że tandem ojciec-syn jeszcze nieraz nas pozytywnie zaskoczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
                  widać że tandem ojciec-syn jeszcze nieraz nas pozytywnie zaskoczy.
                  tak, mlody ma juz nowe plany

Skomentuj

tak, mlody ma juz nowe plany
                    coś tam widziałem że nad subem się zastanawiał... chyba że wiesz o czymś jeszcze...ale najlepiej niech sam autor się swoimi pomysłami chwali...

Skomentuj

czarekp9, na ile stroiłeś te kolumienki?

Skomentuj

tak, w planach sprzedaż tych no i monitory na seasach, konkretniej ca18rnx i 27tdfc bodajże, lecz jeszcze projekt obudowy w planach, i troche szkoła mnie ogranicza.

Skomentuj

Qrcze pieknie to wyszlo, szkoda ze nie mam miejsca, ani narzedzi na tworzenie takich rzeczy.

Skomentuj

świątecznie :

Skomentuj

czarekp9, jakieś takie szerokie i niskie mi się wydają :) Ale fajne

Skomentuj

mają 107cm wysokości, a szerokosc na froncie 20cm.

Skomentuj

Świetnie wykonana choinka :razz:

Skomentuj

O ile większe muszą być frezy pod głośniki żeby zmieściła się tam eko-skóra? 1mm pomiędzy głośnikiem a frontem wystarczy?

Skomentuj

frezy zrób normalnie, żeby były równo z płytą bez skaju, pozniej dasz skaj na front i pod głośnik( tak jak na zdjęciu), i wszystko się wyrówna

Skomentuj

Gucio, zależy jakiej będzie grubości...

Skomentuj

Zamieszczone przez Gucio
                                          O ile większe muszą być frezy pod głośniki żeby zmieściła się tam eko-skóra? 1mm pomiędzy głośnikiem a frontem wystarczy?
                                          1mm na srednicy
                                          skaj ma 0,5-0,6mm
                                          ja robilem frez wiekszy na srednicy o 1mm i bylo idealnie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X