Gratuluje efektownego wyglądu,ładnie się prezentują .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 2-drożne] a'la sonus faber by czarekp9
Collapse
X
-
Fajna konstrukcja.
Przymierzam się do podobnej obudowy. Ale boki chcę zrobić z klepek parkietowych - zostało mi ich trochę po remoncie. Przymocowując je do łukowatych wręg uzyskuję mniej więcej odpowiedni kształt i fugi odpowiedniej szerokości Problem tylko czym je wypełnić aby:
1. barwienie było w masie
2. nie nasączało drewna
3. szlifowało się razem z drewnem
4. nie obkurczyło się po schnięciu - spoiny mają znaczną głębokość do ok 7mm ale zwężającą się od ok 2mm na powierzchni...
Powiedz mi czy kolor tych pasków to kolor szpachli?
Jeśli tak to jak się ona nazywa i gdzie ją kupić?
Skomentuj
-
czarekp9, a dlaczego sie nie pochwaliłeś, że budy nie są Twoim projektem?
http://www.xenophonics.net/indexeng.htm (kliknąć po lewej na konstrukcje Ares :P )
Skomentuj
-
Już dawno ktoś dawał ten link na forum, ja chyba z pół roku temu to widziałem... To tak, jakby zarzucać osobom wzorującym się na np. Avalonach lub Pro Acach, że to nie ich projekty. Na zagranicznych forach tego mnóstwo jest. Tu zresztą też widać, że naprawdę coś nowego wymyślić jest piekielnie trudno i DIY tak czy owak to w pewnym sensie choć ale kopiowanie innych. Czasem nawet podświadomie, bo widzimy jakieś kolumny, podobają nam się a potem nawet nie myśląc, że kopiujemy coś tam z nich w swojej konstrukcji się stosuje. Paczki zrobione profesjonalnie, widać że tandem ojciec-syn jeszcze nieraz nas pozytywnie zaskoczy.
Skomentuj
Skomentuj