Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

(19,1 + 10) x 26 = 378,3 pole pow. trapezu(spodu kolumny)
    378,3 x 96 = 36316,8 cm2 = 36,3168 dm2 czyli litrów.
    To by był litraż samego środka konstrukcji głównej. Od tego należy odjąć zewnętrzną objętość komory średniaka, wzmocnienia i głośniki. Dlatego podałem "około", bo nie wiem dokładnie ile zajmują tyły głośników.

Skomentuj

czym ty obliczałeś pojemność komór,czy tobie pomagał ktoś w obliczeniach

Skomentuj

misiek4440 oczywiście że mi pomógł, to chyba była 5ta klasa podstawówki, kiedy nauczycielka mnie nauczyła liczyć pola pow. figur płaskich i objętości brył.

Skomentuj

nie chodzi mi o pola figur tylko czym liczyłęś pojemność komory jakim programem,ale ja już znalazłem błąd w swoim obliczeniu

Skomentuj

Przecież wyraźnie Ci napisałem, że pomógł mi program powszechnej edukacji :)

Skomentuj

myślę, chodzi mu o to jak wyliczyłeś, że ma być 29-32l a nie jak wyliczyłeś obudowę do tego litrażu
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeżeli o to chodzi, to oryginalny projekt tych kolumn, ma 29,9l dla GDNa.

Skomentuj

misiek4440, juz wiele razy pisalismy ze to co policza programy (bo same malo kiedy dobrze licza) a praktyka to zupelnie co innego
                  koledzy ktorzy je mieli zalecaja obudowe w zakresie 25-30 litrow wiec takie zaproponowalem w projekcie

kazda doswiadczona osoba zrobi sobie odsluchy w roznych pojemnosciach i sam sprawdzi co mu najbardziej odpowiada...

a ze ty jestes poczatkujacym to lepiej trzymaj sie wytycznych kolegow

Skomentuj

dzięki za wyjaśnienie ,a chodziło mi o to że program wylicza pojemność komory na 27,64 la pzryjmowane w tym projekcie jest 29 litrów

[ Dodano: 2009-10-11, 20:15 ]
                    mam pytanie jeszcze do pawel.s czy jest duża różnica w odłuchu jeśli głośnik niskotonowy zostanie bardziej przesunięty w dół kolumny czy nie ma to aż tak duzego znaczenia ponieważ dzwiek z głośnika nisko tonowego równomiernie się roznosi???

Skomentuj

kilka osob juz tak robilo te kolumny ale nikt sie nie wypowiedzial
                      Zamieszczone przez misiek4440
                      czy nie ma to aż tak duzego znaczenia ponieważ dzwiek z głośnika nisko tonowego równomiernie się roznosi???
                      to nie jest sub i gra szersza czesc pasma wiec roznica moze byc slyszalna

Skomentuj

Wiem że męcze Pana Biganta ale zastanawiam się jak Pan zrobił komore dla średniaka Czy jest to deseczka pod kątem czy jak..? Może Pan wyjaśnić lub jakiś rysunek podesłać..? :wink:

Skomentuj

Nie pisz do mnie per Pan :)

Skomentuj

Tak jest Bigant.. :grin: Dzieki wielkie... Rozumie ze te czarne linie to wzmocninia..?

Skomentuj

tak

Skomentuj

Przegladalem sobie tematy w konstrukcjach i doznalem szoku gdy trafilem na ten.
                                Te kolumny sa po prostu piekne, profesjonalizm w kazdym calu. Mi w moim projekcie daleko do takiej precyzji.
                                Mam nadzieje ze przy kolejnym uda mi sie cos takiego osiagnac;]

PS: dlaczego jeszcze nie w wyroznionych???

Skomentuj

bo tam sa glownie slabe konstrukcje typu monitorki na arnie :razz:

Skomentuj

I to jest wlasnie bledne podejscie bo to jest forum diy czyli powinno sie tu doceniac rekodzielo a nie to co w nim siedzi. Co z tego ze ktos ma duzo pieniedzy na przetworniki jak wszystko co potrafi zmajstrowac to skrzynki niewiele ladniejsze od tych na ziemniaki;]

Skomentuj

a co w tych arnach albo Mekmus Mini Monitor widzisz ciekawego ?

Skomentuj

A jak zamontowałeś terminale miałeś do nich przymocowane zwrotnice?? bo mam zwrotnice na terminalach takich jak ty i nie wiem czy mogę je dać nad b-r czy to mi nie popsuje brzmienia ?/

Skomentuj

Wyglądają tak:

Przymocowane są nad tunelem b-r i nie słyszę żadnej straty na jakości brzmienia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X