Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne]Klon 3W Classic by srekal34:)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pewnie kolega ćwiczył fornirowanie na Twoich obudowach :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez srekal34
      sam będę robił obudowy
      Bardzo dobre posunięcie,niebój sie,dasz radę :)
      Zamieszczone przez srekal34
      jak będą ładne to pokuszę się przy okazji o nowe skrzynki na fronty
      Jak się postarasz będą piękne,uwierz mi :) a na pewno ładniejsze od tych :)

Skomentuj

Ja jak wysyłam kolumny kurierem to robię dla nich skrzynkę z wiurówki 18mm i jaszcze dookoła styropian 20mm a same kolumny owinięte gąbką taką jak pod panele, trochę to kosztuje ale nie ma innego wyjścia, kurier zawsze rzuca paczkami.

Skomentuj

Swoją drogą apetyt rośnie w miarę jedzenia i jak kiedyś będę miał miejsce by je wykorzystać(no i fundusze, bo same przetworniki kosztują lekko ponad 6k zł :( ) to sprawię sobie coś takiego: http://www.troelsgravesen.dk/cyclop.htm Muszą grać genialnie, skoro sam Troels mówi że to najlepsze kolumny jakie w życiu słyszał...

Skomentuj

srekal34 jak juz wszyscy wczesniej wspomnieli... za tysiaka to Ci ludzie na forum zrobia takie skrzynki ze kopara by opadla... :) Nie dalbym tyle kasy a jak przyszly w stanie fatalnym tzn ze zle byly zapakowane i domagalbym sie zwrotu kasy bez żadnego gadania.. I nie ma bata zeby Ci Michal kasy nie zwrocil jesli ma chociaz troche honoru. Te obudowy po prostu sa spartolone niestety i nie jest do w calosci napewno wina kuriera... Nie wspominajac o ty ze musiales dokladac aby jakos to wygladalo i o tym ze bedziesz chcial je modernizowac...

Skomentuj

dolphin123 od kiedy byłem u Michała na odsłuchach mam z nim non stop kontakt, więc pokazywał mi fotki z etapu pracy nad tymi skrzynkami, niestety ale musicie wierzyć na słowo ale to wina kuriera, Michał wykonał je bardzo dobrze, Oczywiscie odesłał bym mu je też aby powtórnie poszpachlował podmienił kawałki forniru itd.

A teraz coś o kolmnach: Mi sie podbają, bo to proste klocki itd, ale sama kolorystyka niestety do mnie nie przemawia, tak samo jak położenie terminala, powiem więcej, położył bym fornir na nowo sam(jak sam się nie nauczysz to zawsze będziesz potrzebował pomocy itd a nawet jak sam spartolisz to i tak nauczysz się na błędach) kolorystycznie pod pokój bym poszedł, pod meble, lub coś nowoczesnego. Do zwrotnicy nie mam zadnego żalu, o ile dobrze jest zlutowana, wygląda przyzwoicie(nie kazdy musi na laminacie) ogólnie całośc prezentowała by się duzo lepiej w innych kolorach, ale mega ogromny plus za to że zrobiłeś coś innego(mimo ze sporo juz tego 3W jest) niż tesle itp... Słuchałem kolumn Michała i jeżeli CA22 gra minimalnie słabiej niż CA26 to dzwięk byłby ok dla mnie. Cena kosmiczna wyszła ale wydaje mi się że warto!

Skomentuj

Zrób kolego zdjęcia w naturalnym świetle, bez lampy najlepiej by pokazać ich prawdziwy kolor. Ja na tych zdjęciach widzę kolor bardzo podobny do tego, jaki ma bejca owadobójcza i grzybobójcza sypana do zboża przy siewie. Taki różowo- czerwony jakiś wyszedł. W jaki sposób oklejałeś tą skórą kolumny i co było tam wcześniej.
                I na koniec pytanie do Michała K- czy w tej sytuacji nie ma sobie niczego do zarzucenia jeśli chodzi o wykonanie i zapakowanie kolumn? Ogólnie wiadomo co kurierzy robią z przesyłkami i czy nie przewidział tego, co się może z nimi dziać po drodze?
                Kiedy otrzymałeś te kolumny?

Skomentuj

No srelak tego sie po tobie nie spodziewałem, szkoda że niemam archiwum na gadu bo bym pokazał co nieco. Oferowałem naprawe skrzynek na swój koszt na co odpowiedziales ze szkoda ci na to czasu i wolisz samemu okleic front skajem co doskonale pamietam, co do ceny to inna sprawa ale nie zachowales sie moim zdaniem okej. zwrot kasy? za co? oferowalem naprawe? oferowalem. ponizej foto skrzynek przed wysylka i kilka ze wczesniejszego etapu prac a drogim forumowiczom dziekuje za dobre slowo :)

po bejcowaniu

po lakierze

jakosc niestety kiepska bo foty z telefonu ale czy widac gdzies poobijana obudowe? Nie... Kolumny zapakowalem dokladnie tak samo jak kilka par obudow ktore wysylalem wczesniej i zadnej nic sie nie stalo takze...

pozdrawiam

Skomentuj

na tych Twoich zdjeciach kolumny wygladaja tak samo jak dzisiejszego wlasciciela, bo sa slabej jakosci i nic z nich wywnioskowac nie mozna.

Ale przyznac Ci musze Michal ze masz leb zeby naciagnac kogos na tysiaka za tani fornir i bejcowanie go :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      na tych Twoich zdjeciach kolumny wygladaja tak samo jak dzisiejszego wlasciciela, bo sa slabej jakosci i nic z nich wywnioskowac nie mozna.

Ale przyznac Ci musze Michal ze masz leb zeby naciagnac kogos na tysiaka za tani fornir i bejcowanie go :wink:

dolphin123

wiesz jak to jest,tyle to jest warte ile ktoś jest w stanie zapłacić

Popyt i podaż

Skomentuj

Te zwrotnice wykonane są profesjonalnie? :lol: :lol:

Za 1000zł to ja bym Ci takie skrzynki zrobił, żeby Ci szczena opadła ...

Michał, nieźle się cenisz :P Zwykłe prostopadłościany oklejone fornirem i wybejcowane? za tyle kasy? :neutral:

Skomentuj

nowy1 no i do konca nie rozumiem czemu tak jest... :) Tym bardziej ze srekal34 nie jest pierwszy raz na forum:)

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                            Pewnie kolega ćwiczył fornirowanie na Twoich obudowach
                            fornirowac to ja go uczylem i bardzo szybko to zalapal - tylko swoje pierwsze kolumny spieprzyl troche... kolejne byly juz OK

no ale ten kolor :???:

juz wszyscy wczesniej wspomnieli... za tysiaka to Ci ludzie na forum zrobia takie skrzynki ze kopara by opadla...
                            a ja za kolumny dla kivlowa skasowalem 165zl :cry:

cos mi sie wydaje ze michal zrobil otwory pod inne terminale niz ty kupiles

Skomentuj

Akurat z powodu ceny to ja tu nie widzę żadnej winy Michała bo przecież nie zmuszał nikogo do zakupu. Chociaż potwierdzę, że wziął dużo bo same materiały mogły wyjść na poziomie 150-200zł. 800zł za robotę to sporo.

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                Michał, nieźle się cenisz :P Zwykłe prostopadłościany oklejone fornirem i wybejcowane? za tyle kasy? :neutral:
                                Widzę że kolega nieco nas w błąd wprowadził z tym wszystkim, nie mówiąc nam całej prawdy o tym, jak się chłopaki umawiali i kontaktowali. Nie zmienia to jednak faktu, że Michał K nieźle zarobił, robiąc proste paczki fornirowane tanim jak barszcz dębem, bejcowanym chyba równie tanią bejcą i lakierowane równie profesjonalnym lakierem. Bo nie oszukujmy się i Michał musisz to przyznać- nie przyłożyłeś się do tego zlecenia dość mocno, prawda? Prawda jest taka, że skoro klient płaci to człowiek robi, ja jednak bym Ci Michale za te kolumny 1000zł nie zapłacił:) Ale powtarzam po raz kolejny- chyba na biednego nie trafiło:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  za takie kolumny to mogłeś wziąć spokojnie 500zł jak nie więcej( za samą robotę)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    Za mało się kolega ceni.

Skomentuj

Co do obudowy to naprawde mocne przegiecie zainkasować 1000zł za "takie" skrzynki-koszt budowy takich skrzynek to ok 300 zł-koszt produkcji 700zł,rozumiem ze niema dzisiaj nic za darmo kazdy zarabia na czym ma tylko możliwośc ale w granicach rozasadku i hm gdzie lojalnosc wobec forumowiczów :) i hm te obudowy sa w ogole polakierowane :),pozdrawiam

Skomentuj

Co do obudów i kosztów wykonania już nie będę się wypowiadał. Każdy sam potrafi wyciągnąć wnioski.

Natomiast autorowi gratuluje doboru głośników, powinny w dużym stopniu rekompensować nie do końca udaną inwestycję :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777
                                          hm gdzie lojalnosc wobec forumowiczów :) i hm te obudowy sa w ogole polakierowane :) ,pozdrawiam
                                          lojalność?"- chyba nieco bardziej w tym przypadku liczyła się kaska:) a co do lakierowania to mam podobne odczucia że go nie ma:) tak samo wyglądał mój dąb jak eksperymentowałem z bejcami różnymi.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X