Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] Micro monitorki do PC na FULL RANGE JVC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie żebym coś podejrzewał...ale jakoś nie chcę mi się wierzyć że te obudowy zostały zrobione własnoręcznie,nawet mają dziurę od znaczka:

http://www.allegro.pl/item808284383_..._ux_1500r.html

Widziałem już takie głośniki przy wieży JVC i starszych modelach Panasonica.

Jeśli tak jest to już można cały temat wywalić do kosza...a takie kity to możesz wciskać kolesiom z elektrody.

Skomentuj

Albo do działu "jak pięknie dać do pomalowania fabryczne kolumny, wstawić na forum DIY i wciskać kit:)"
      Paczki wyglądają cholernie podobnie...i jeszcze ta dziurka po znaczku widoczna.

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
        Albo do działu "jak pięknie dać do pomalowania fabryczne kolumny, wstawić na forum DIY i wciskać kit:)"
        Paczki wyglądają cholernie podobnie...i jeszcze ta dziurka po znaczku widoczna.

Hmm...
        A wczym jest problem to, że wykorzystałem doszczętnie zniszczone obudowy z kolumienek z których jako taki był jescze front. Zeby je zrobić musiałem praktycznie wszystko rozebrać. Dosłownie zedrzeć foliową okleinę, która była przyklejona tak ściśle, że do jej sciągnięcia musiałem używać ostrego dłuta itd. Całosć szlifować aż do uzyskania gładkiej powierzchni, rozkalibrowane otwory mocujące głośnik zamienić na nitowkręty. Wyłamane bolce od maskownic wytoczone zostały z pręta fi6 w firmie gdzie pracuję....
        to jest za mało na DIY??? dalej mam wymieniać co jescze z nimi zrobiłem ??? Ach zapomniałem jescze o sławnej dziurce :) Mam już wycięte na laserze logo które zostanie tam umieszczone

Skomentuj

Błyszczą się jak psu... :P

Gratuluje konstrukcji. Coś na początek.

I nie pisać OT na temat "czy to DIY" !

Skomentuj

Proszę o wklejenie tych kolumn z przed malowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
              Proszę o wklejenie tych kolumn z przed malowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo100
                Hmm...
                A wczym jest problem to, że wykorzystałem doszczętnie zniszczone obudowy z kolumienek z których jako taki był jescze front.
                W niczym- wystarczyło to napisać by było wiadomo, że paczki nie od nowa klepane a po mocnej regeneracji. Swoją drogą super wyszły i sam w biurze chciałbym coś podobnego postawić, tylko cholera miejsca brak...

Skomentuj

No coz tak jakos od poczatku podejrzewalem ze to jakies seryjne pudelka lecz nie ukrywam ze pomalowanie tych owych pudelek wyszlo znakomicie :))

Czy te zdjecia wyzej przedstawiaja te kolumny ktore niby sa mega zniszczone i do renowacji ?? :) ja tam widze idealny stan :))

Czy tez moze sa juz przez ciebie odnowione ?? slabo na tych zdjeciach widac :)
                  Jakis fornir tam jest czy jak ?? :)

Skomentuj

hihi,
                    dobre!

i ładne,

ale informacje przekazane na temat kolumienek można porównać do inforamcji uzyskanych na infolinii TP - istotne informacje zatajone, nie wszytko powiedziane od początku do końca, co w finale wprowadza duze zamieszanie i niezadowolenie abonentów.

PS. bym sobie wystrugał takie kolumeinki z ciekawości lakieru fortepianowego, tylko, jaki głośnik byście do tego polecili, żeby coś sensowengo wsadzić o fi>10cm?

[ Dodano: 2009-11-13, 19:33 ]
                    nie chcąc być upierdliwym, bo Twoja odbudowa też pracy kosztowała i czasu, ale tu jest cos co napewno mozna nazwać DIY.
                    Taki sam kształt, kolor, wielkość,.... a jednak róznicę widać!

Skomentuj

Czaruję...
                    X