Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Subwoofer] GDN 22-300-8SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Subwoofer] GDN 22-300-8SW

Założenia:
    Coś co będzie łupać w muzyce i filmach.
    Głośnik:
    GDN 22-300-8SW-Nie za drogi,nie za duży i mocy w miare jest.
    Obudowa:
    Płyty docinałem piłą ręczna z laserem z byt dużo ten bajer nie daje ,2 nie wyszły dość prosto następnym razem oddam wszystko do docięcia u stolarza.Pojemność 35L strojenie około 35Hz.Wymiary wysokość=40cm,szerokość=30cm,głębokość=30cm,br średnica 7.5cm długość 22cm.Płyta wiórowa 18mm,niektóre z mebli inne niewiadomego pochodzenia leżały sobie w piwnicy.Oklejone okleiną nie wszędzie dobrze wyszło ze względu ze to moje pierwsze Diy,nigdy tez nic nie oklejałem.
    Wrażenia:
    Narazie pozytywne jak na podłączenie normalnym pasmem poprostu pod wzmacniacz Pionneera,dziwne zjawisko gdy zagościłem w toalecie na dłuższym posiedzeniu sądu szyba od drzwi latała jak oszalała nie mówiąc o odpadach wędrujących do kanalizacji ( w kiblu bardziej łupie niż w pokoju :mad: nie mówiąc co było u sąsiada na dole.)
    Zdjęcia:
    Przymiarka

Poskrecana i poszpachlowana

Kolejna przymiarka

Oklejona

I końiec

Koszty:
    Głośnik 100
    Okleina 15
    reszte miałem.
    To wszystko Dzieki. :mrgreen:

Nic specjalnego... Brak jakiegoś normalnego wzmaka z filtrem dp, wykończenie słabe, głośnik mało ciekawy... Ogólna bieda, mam nadzieję że chociaż czego się nauczyłeś....

Skomentuj

Filtr i wzmak będzie ale za jakis czas.Czemu głośnik mało ciekawy?Dodam jeszcze,że właśnie o takie coś mi chodziło(czarne,nie zaduze).:)

Skomentuj

Lepiej by zagrał GDN22-140-8scx

Skomentuj

buda jak na tym forum 6 lat temu :)

lepiej? inaczej.

Skomentuj

Własnie takero chodziło mi o takiego klocka lubie taki styl możesz powiedzieć dlaczego GDN22-140-8scx zagrał by lepiej?

Skomentuj

Bo jest lepszy... Dla Ciebie teraz pewnie mocniejszy znaczy lepszy... Co do budy to klocek klockiem ale wykończyć jakoś normalniej go można było...

Skomentuj

Mocniejszy nie znaczy lepszy ale wole mocniejszy niz odrobine lepszy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol1991
                  Mocniejszy nie znaczy lepszy ale wole mocniejszy niz odrobine lepszy.
                  :lol: dlaczego wolisz mocniejszy?

Skomentuj

Wykonanie przeciętne, głośnik też ale ważne że jesteś optymistycznie do tego nastawiony i może jeszcze nad nim popracujesz np. jakiś fornir i wzmacniacz.
                    docinałem piłą ręczna z laserem
                    mało brakowało i spadł bym z fotela, jak takie cuś wygląda :roll:

Skomentuj

Wolę mocniejszy ponieważ bass wtedy jest mocniejszy a wole konkretne je******* niz pomruk,jutro zrobie ci zdjęcie piły z laserem.A takie pytanie mam jaki wzmacniacz z kitów prucz 2xtda7294 :neutral: ?

Skomentuj

Wolę mocniejszy ponieważ bass wtedy jest mocniejszy a wole konkretne je******* niz pomruk
                        widać że sporo musisz się jeszcze nauczyć :wink:
                        A takie pytanie mam jaki wzmacniacz z kitów prócz 2xtda7294 :neutral: ?
                        raczej słabo z takimi kitami, lepiej poluj na coś gotowego

Skomentuj

Za drogo na gotowe,a końcówkę wrzucę do pionnerka + jakies trafo , avt2762 na jakie tranzystory zmienić te co daja z avt aby uzyskac większą moc?i wtedy jakie dać zasilanie?

Skomentuj

sw jest bardziej mulasty ale i więcej dołu niskiego ma
                            scx ma wykop i ciekawszą barwę
                            ja wole scxa

Skomentuj

Niskobudżetowy przeciętniak.
                              Tak jak koledzy napisali, głośnik nie najlepszy. Jakbyś kupił "chińszczyznę" za 1/4 tej ceny to szyby też by latały i przypuszczam, że również byłbyś zadowolony. Bo nie chodzi o to czy szyby w kiblu latają i nie można się spokojnie wysrać (przecież nikt nie słucha muzyki w wc), ale o to jaka jest jakość basu, kontrola i dynamika. Następnym razem jak złożysz suba na porządnym głośniku (choćby nowszy stx z serii scx) to zrozumiesz co mamy na myśli :smile: Kiedyś też byłem zauroczony subem na dibeisi podpiętym pod starą unitrę, ale szybko mi przeszło :wink:

Skomentuj

A takie pytanie mam jaki wzmacniacz z kitów prucz 2xtda7294 ?
                                a dlaczego nie chcesz TDA? tobie mostek TDA w zupelnosci wystarczy
                                jest prosty w wykonaniu i stosunkowo tani
                                ale nie zaden kit ze sklepow tylko to http://diyaudio.pl/portal.php?show=34

to moje pierwsze Diy
                                wiec panowie nie czepiajcie sie ze zly glosnik wybral czy zle obudowe zrobil...
                                a wy odrazu wybieraliscie to co inni doradzali? zapewne nie :P
                                teraz chlopak sie oslucha, opatrzy sie z tym klockiem i nastepnym razem bedzie cos ciekawszego

a tak przy okazji - jakie masz kolumny do tego?

Skomentuj

Witaj!

Nie jest źle , ale oczywiście mogło być lepiej ;-) Myślę, że najważniejsze , że Ty jesteś zadowolony i tobie się podoba. Następna skrzynia będzie lepsza ;-)

Pozdrawiam.

Skomentuj

Wiadomo, że od czegoś trzeba zacząć :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                      Wiadomo, że od czegoś trzeba zacząć :wink:
                                      No dokładnie, dlatego nie ma co krytykować autora :-) Nie od razu Kraków zbudowano.

Skomentuj

wyglada jak wyglada, to samo z brzmieniem
                                        grunt ze swoje wlasne zrobione...
                                        przy czyms takim mozna sie duzo nauczyc,

Tak jak Pawel S. pisal, posluchasz, wyciagniesz wnioski, a nastepny build bedzie lepszy :) (przewaznie tak jest )

Skomentuj

Czaruję...
                                        X