Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Świąteczne Kolumny Plotera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 2-drożne] Świąteczne Kolumny Plotera

Witam. Oto moje kolejne konstrukcje tym razem na sprzedaż pod choinkę.

Uprzedzam... wkręty białe bo się spieszułem (będą pomalowane lub zmienione na imbusowe)

Nie będę się dużo rozpisywał...

1) Monitorki na STX 14/100/8 SCX & 10/200/8 PJ
    Projekt Pawła S. zwrotnice również.
    Fornir dębowy (obłóg 1.7 mm) bejcowany na ciemny orzech, lakier Domalux bezpodkładowy 3 warstwy, półmat, gąbka 1cm jako wytłumienie.

Odsłuch: Dźwięk poprawny, nie podbarwiony, mało basu (nie wygrzane głośniki)

Fotki:

2) Monitorki na STX 14/100/8 SCX & 10/200/8 PJ wersja podłogowa
    Projekt Pawła S. (zmodyfikowan - powiększona objętość do 12 litrów), zwrotnice również.
    Fornir dębowy (obłóg 1.7 mm) bejcowany na ciemny orzech, lakier Domalux bezpodkładowy 3 warstwy, półmat, gąbka 1cm jako wytłumienie.

Odsłuch: jak wyżej :)

Fotki:

3) Monitorki efektowe do kina domowego. ARN 188/03/08 & ARV 104
    12l BR @ 45 Hz Fornir brzoza naturalna, 3 warstwy Domalux Półmat, 1cm gąbka jako wytłumienie.

Fotki:

Fotki ogólne :)

Reszta sprzętu w fotkach dobrej jakosci :)

Pozdrawiam i miłego oglądania :)

mogłes w podłogówkach też ściąć kopułkę jak w monitorkach :wink: bardzo fajnie zabejcowane, dobry odcień :wink:

Skomentuj

kolor wyszedl naprawde super

Zamieszczone przez ploter
      Odsłuch: Dźwięk poprawny, nie podbarwiony, mało basu (nie wygrzane głośniki)
      nic dziwnego ze ci malo basu po przesiadce z 2x18cm :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
        mogłes w podłogówkach też ściąć kopułkę jak w monitorkach
        Mogłem ale wtedy nie pasowało by mi to do koncepcji podłogówki (kolumna wysoka a głośniki tak ściśnięte)

Zamieszczone przez Pawel S.
        nic dziwnego ze ci malo basu po przesiadce z 2x18cm
        2 x 18 plus sub :P ale jeśli odpalę STXy plus Subik to bardzo przyjemnie się robi

Zamieszczone przez dolphin123
        bardzo fajnie zabejcowane, dobry odcień
        Sam się bałem jaki kolor wyjdzie po zabejcowaniu, bo bejcowałem pierwszy raz... ale efekt przerósł moje oczekiwania :)

Skomentuj

dają radę. :mrgreen: Jakie koszty?

Skomentuj

Koszty:

Monitorki: 300 zł materiały + 120 zł robocizna
            Podłogówki: 330 zł materiał (wiecej desek i forniru) + 120 zł robocizna
            Efektowe do kina: free - przekładka bebechów ze starych obudów do nowych :)

Skomentuj

Witam właśnie planuje zrobić podłogówki na STX 14/100/8 SCX and 10/200/8 PJ i tu kieruje pytanie jakiej zrobiłeś wysokości, i co sadzicie o tosca 303 do napędzania tych kolumn. :smile: :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez morrigu92
                i co sadzicie o tosca 303 do napędzania tych kolumn.
                Miałem i gorąco NIE POLECAM!!! Słabizna, brak kontroli i baaardzo kiepsko odtwarzane dolne rejestry.

Skomentuj

Witam właśnie planuje zrobić podłogówki na STX 14/100/8 SCX and 10/200/8 PJ i tu kieruje pytanie jakiej zrobiłeś wysokości, i co sadzicie o tosca 303 do napędzania tych kolumn.
                  Witaj :) wysokość kolumny to równe 90 cm :) szerogość i głębokość taka jak w projekcie Pawła S. :) (Nie zapomnij o przegrodzie w środku żeby SCX miał dobrą kubaturę)

Co do Tosci 303 to słaby do tych kolumienek :( U mnie pod Yamahą (2 X 70W) pokazały pazurki :)

Skomentuj

jeszcze mam jedno pytanie a wiedz ostatnio dostałem pudła po space 86, i tu pytanie czy lepiej inwestować w te space czy sprzedać w cholerę i zając się budowa STX 14/100/8 SCX 10/200/8 PJ. Kolumny będą służyć do komputera muzyka(słucham rock,metal),filmy, czasem jakieś gry.
                    pozdrawiam i dziękuje za pomoc :smile: :smile:

Skomentuj

jeszcze mam jedno pytanie a wiedz ostatnio dostałem pudła po space 86, i tu pytanie czy lepiej inwestować w te space czy sprzedać w cholerę i zając się budowa STX 14/100/8 SCX 10/200/8 PJ. Kolumny będą służyć do komputera muzyka(słucham rock,metal),filmy, czasem jakieś gry.
                      pozdrawiam i dziękuje za pomoc :smile: :smile:
                      Co do inwestowania napisz nowy temat... w którym podasz jaki masz pokój, czym to będziesz napędzał, i jaki masz budżet.

Same pudła od space nic nie dają... Masz w nich zwrotkę, głośniki czy gołe paczki?
                      Policz sobie zakup Tonsili, ewentualną zwrotnicę, mając na uwadze że za 300 zł zmieścisz sie z całością 14 SCX & PJ

Skomentuj

Czaruję...
                      X