Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] Kolumny odbiegające od zasad ale zadowala

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez zboj87
    Uroczy ten schemat w paincie :)
    Dzięki :grin: czas pomyśleć żeby zająć się rysunkami profesjonalnie :wink:

Skomentuj

123tolo, sciagnij BOXSIM (po niemiecku niestety) i wklup tam ta zwrotnice. Na ostatnim wykresie masz wtedy gola charke filtra.

Skomentuj

Dobrze ze nie jesteś lekażem bo jak byś nim był i tak leczył ludzi to ja nie mam pytań... Powiem wprost zwaliłeś wszystko oprócz jednego choć i to jest po części zwalone czyli dałeś zwrotnice tylko byle jaką... Nie wiem nikt chyba tego nie napisał ale wiesz do czego służą rurki bas reflex bo chyba uznajesz zasadę jak połowa moich kumpli że daje się żeby powietrze miało gdzie uciekać żeby głośnika nie rozwaliło... Dowiedz się do czego służą co to jest strojenie i jak się wykonuje mniej więcej symulacje w winisd tylko też nie patrz ślepo na niego... Mała rada sprzedaj to gówno w całości lub w częściach zobacz temat 3 drogi dla ubogich na stxach i zrozum gdzie popełniłeś karygodne błędy a zaznaczam że tamten projekt jest za połowę kasy którą ty wyłożyłeś.. :oops: Dobrze że trafiłeś na to forum tu ludzie są dosyć mili i pomogą więc słuchaj co zrobiłeś źle i następnym razem popytaj się guru tego forum bo za tą kasę walili by pomysłami jak z automatu...

Skomentuj

Dobrze ze na elce tego nie pokazał bo by go tam chyba zjedli :grin:

Skomentuj

[quote="Bartuś"]
            Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
            SKąd tonsile?!
            z tąd http://www.skleptonsil.pl/

Skomentuj

Zamieszczone przez 123tolo
              czy aby napewo dobrze spisales ta zwrotnice? :???:
              bo az sie dziwie ze glosniki jeszcze zyja...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.

czy aby napewo dobrze spisales ta zwrotnice? :???:
                bo az sie dziwie ze glosniki jeszcze zyja...
                Wydaje mi się że dobrze. To mój pierwszy rysunek. Zacząłem od + IN i rysowałem po kolei co jest. Puzniej zobaczyłem jak to idzie od - i tteż narysowałem tak jak jest. Jak wezme rysunek i zwrotnice i sprawdzam krok po kroku czy sie zgadza to dokładnie jest tak jak narysowałem.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Może ta zwrotnica to też jakiś mutant jak woofery

Skomentuj

Kilka pytań i uwag co do zwrotnicy.
                    Po co ten 8ohm/5W? Nie widzę tam dużej dobroci więc, możesz go wywalić.
                    Cewka 0,3mh powinna być między 2,2uF a 10uF - prawdopodobnie pomyliłeś się rysując schemat. 6,8uF na średniotonowym to chyba za mało, słychać jakiś wokal? Zmień go na próbę na jakieś 22-25uF.

Skomentuj

nie nie to nie o to chodzi. Ktoś kto jezdzi mercedesem bedzie mówił na tego co jezdzi skodą ze to szajs. Kumasz.
                      Akurat mało trafne porównanie, bo Skoda tyle co Mercedes na szczęście nie kosztuje :P
                      Co do samego tematu to jak się faktycznie chcesz rozwijać i zrobić następne kolumny lepsze, a Twoim znajomym to co tutaj przedstawiłeś się spodobało to myślę, że spokojnie znajdziesz w nich potencjalnych klientów i za zarobioną kasę będziesz mógł mieć coś wartego wydanych na to pieniędzy

Skomentuj

Trubodynomen zawstydził Altusy, Ty zawstydziłeś Turbodynomenta.

Plus za to, że skończyłeś projekt. Reszta j/w.

Skomentuj

Zamieszczone przez mihas66
                          Dobrze ze nie jesteś lekażem bo jak byś nim był i tak leczył ludzi to ja nie mam pytań... ...
                          Dobrze, że nie pracujesz jako korektor w Gazecie Wyborczej, bo musiałbym zaprzestać jej czytania. :mrgreen:

Wielu z Was, młodych, butnych i niedoświadczonych potrafi tylko krytykować...niestety.

Widząc takie konstrukcje jak ta tytułowa zawsze przypominają mi się "Zeusy Gromowładne", które /może niewielu z Was wie/ miały jeden podstawowy cel - wytworzyć wysokie natężenie /98dB/ - nikt nie patrzył na jakość tylko głośność - tego typu kolumny bardzo dobrze sprzedawał się właśnie na "wyspach".

[/b]

Skomentuj

Zamieszczone przez EZO

Wielu z Was, młodych, butnych i niedoświadczonych potrafi tylko krytykować...niestety.

Widząc takie konstrukcje jak ta tytułowa zawsze przypominają mi się "Zeusy Gromowładne", które /może niewielu z Was wie/ miały jeden podstawowy cel - wytworzyć wysokie natężenie /98dB/ - nikt nie patrzył na jakość tylko głośność - tego typu kolumny bardzo dobrze sprzedawał się właśnie na "wyspach".[/b]
                            Proste, gdybym opisał tą konstrukcję jako super kolumny z wspaniałym dzwiękiem to wcale bym się nie dziwił że mi tak co niektórzy dowalają i nawet nie powiedzą o co im chodzi. Chciałem mocne i mam. Żałuje tylko że się nikogo tu nie poradziłem bo było by zrobione tak jak powinno być. Muszę nauczyć się dobierać głośniki, robić wyliczone obudowy i zwrotnice.Długa droga....

Skomentuj

Zamieszczone przez 123tolo
                              Proste, gdybym opisał tą konstrukcję jako super kolumny z wspaniałym dzwiękiem to wcale bym się nie dziwił że mi tak co niektórzy dowalają i nawet nie powiedzą o co im chodzi. Chciałem mocne i mam. Żałuje tylko że się nikogo tu nie poradziłem bo było by zrobione tak jak powinno być. Muszę nauczyć się dobierać głośniki, robić wyliczone obudowy i zwrotnice.Długa droga....
                              Dużo musisz poczytać ale "pierwsze koty za płoty" - na forum jest kilka doświadczonych osób, które Ci pomogą jeśli sam przedstawisz swoje założenia i wyliczenia stanowiące podstawę do dalszej pracy - ale do tego musisz poznać podstawy.

Skomentuj

Czaruję...
                              X