WSTEP
Projekt rozpocząłem w wakacje wraz z projektem wzmacniacza na lm3886
Głosniki graja w pokoju ok 18m2, graja czystym dzwiekiem, ładna scena, lecz troche brakuje basu w najblizszym czasie planuje nowy głosnik do suba itd....
OBUDOWA
Obudowa wykonana z płyty wiórowej 18mm, wyszystko zamkiete w 21litrach, narazie bez zadnego wytłumienia, strojone na ok 40hz. Wczesniej wszystko grało w obudowie closed ale ostatnio sie troche zebrałem i dorobiłem b-r. W closed wydawało mi ze była troche lepsza srednica ale to tylko moje odczucia. Wszystko pomalowane na czarny połmat wraz ze wzmacniaczem wszystko utrzymane w jednej stylistyce prosta klasyczna budowa.
Zwrotnica projektu PawłaS zamieszczona na forum
Przetworniki
Stx 18/130/8akx
Vifa dx25tg-05-04
Odsłuch
Jak dla mnie graja bardzo dobrze brzmienie mnie zadowala, bardzo ładny wokal oraz scena, choc czasami brakuje basu zobaczymy jak w przyszłosci zagra z subem :mrgreen:
Koszty
Stx wraz z elemetami zwrotnicy ok 300
Dx 25 z br ok 300
płyty wiorowe FREE
Kleje wkrety itd Juz miałem
Zdjecia
Tylko troche słaba jakosc zdjec ale mysle ze oddaja wysztko co dobre

obudowa testowa

Projekt rozpocząłem w wakacje wraz z projektem wzmacniacza na lm3886
Głosniki graja w pokoju ok 18m2, graja czystym dzwiekiem, ładna scena, lecz troche brakuje basu w najblizszym czasie planuje nowy głosnik do suba itd....
OBUDOWA
Obudowa wykonana z płyty wiórowej 18mm, wyszystko zamkiete w 21litrach, narazie bez zadnego wytłumienia, strojone na ok 40hz. Wczesniej wszystko grało w obudowie closed ale ostatnio sie troche zebrałem i dorobiłem b-r. W closed wydawało mi ze była troche lepsza srednica ale to tylko moje odczucia. Wszystko pomalowane na czarny połmat wraz ze wzmacniaczem wszystko utrzymane w jednej stylistyce prosta klasyczna budowa.
Zwrotnica projektu PawłaS zamieszczona na forum
Przetworniki
Stx 18/130/8akx
Vifa dx25tg-05-04
Odsłuch
Jak dla mnie graja bardzo dobrze brzmienie mnie zadowala, bardzo ładny wokal oraz scena, choc czasami brakuje basu zobaczymy jak w przyszłosci zagra z subem :mrgreen:
Koszty
Stx wraz z elemetami zwrotnicy ok 300
Dx 25 z br ok 300
płyty wiorowe FREE
Kleje wkrety itd Juz miałem
Zdjecia
Tylko troche słaba jakosc zdjec ale mysle ze oddaja wysztko co dobre

obudowa testowa

Skomentuj