Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Monitorki wlm la stella by bartelemy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Kolumny 2-drożne] Monitorki wlm la stella by bartelemy

Założenia:
    Wkońcu trzeba było złożyć coś nowego, a że jeden z wielu miałem okazje słuchać wlm na Audioshow to wybór padł właśnie na wlm la stella. Wiem, że dolphin123 pisał, że budują się monitorki i tak właśnie doczekały się końca budowy.

Przetworniki:
    Wszyscy wiedzą, no ale powtórze się:
    -sekcja wysokotonowa Visaton tw70,
    -sekcja nisko-średniaków Visaton W130s.

Obudowa:
    Calość wykonana jest z wiórówki 18mm. Litraż obudowy wynosi 7,5litra strojona na 50Hz tunelem HP42,7x123,4. Obudowa na około oklejona eko-skórą ekologiczną, boczki wykończone modyfikowanym fornirem tik 0001PS zakupionym na allegro. Całość okleiny malowana kilkakrotnie lakierem, w celu uzyskania połysku. Standy wykonane tak samo, podstawki sfazowane na obrzeżach.

Zwrotnica:
    Pierwszego rzędu wzięta z forum:

Odsłuch:
    Co tu wiele pisać, większość wie bądź słyszała jak to gra. A zwrotnica jaka jest zaaplikowana jest bardzo zbliżona do orginalnej. Mogę śmiało powiedzieć, że za takie pieniądze zestawik jest wart polecenia. Świetna góra i średnica, basu jak na takie małe monitorki jest mnóstwo.

Całość zastawu wspomaga i uzupełnia subik na mds08,wykonanie takie jak w przypadku monitorów. Obudowa wzmacniana, w planach delikatne wygłuszenie, litraż 22litry w br z tunelem HP68x220 z polinka strojona na 37Hz.O dźwięku wiele się rozpisywać nie będę, większość wie co ten głośniczek potrafi (niezłe zejście, wykop i dynamika). Napęd to znany wzmacniacz z allegro warty swojej ceny.

Fotki:

W przyszłości więcej fotek w lepszej jakości, bo nie obrazują wszystkiego jak powinny

EDIT:
    Tak jak obiecałem, wstawiam lepsze foty :mrgreen:

UWAGI MODERATORA
    Nastepnym razem jak stowrzysz 5 takich samych tematów, bez ostrzeżenia dostaniesz ostrzeżenie. Proponuje rozsądnie posługiwać się forum.

No i pięknie panie kolekcjoner :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez bartelemy
      Odsłuch:
      Co tu wiele pisać, większość wie bądź słyszała jak to gra. A zwrotnica jaka jest zaaplikowana jest bardzo zbliżona do orginalnej. Mogę śmiało powiedzieć, że za takie pieniądze zestawik jest wart polecenia. Świetna góra i średnica, basu jak na takie małe monitorki jest mnóstwo.
      zgadzam się, jak słuchałem ich to byłem w szoku :wink:
      basu jak na takie małe monitorki jest mnóstwo.
      to mnie najbardziej w nich zadziwiło :mrgreen:
      Możesz podać jeszcze kosztorys?

Skomentuj

Ciekaw jestem jakby te zestawy z prostym filtrowaniem zagraly gdyby ich konstrukcja byla wyrownana czasowo. Tak czy inaczej bardzo fajne monitory z papierem na wysokich.

Skomentuj

Odsłuch:
          Co tu wiele pisać, większość wie bądź słyszała jak to gra.
          Dopiero teraz przeczytałem całość i to "wie" mnie rozbroiło... :lol:

Skomentuj

Tą zwrotkę i tego mds08 to skądś znam :mrgreen: :wink:

Sam mam taki zestaw (co prawda z innym subem) i powiem, że gra naprawdę dobrze. Co prawda mam jeszcze jeden model zwrotnicy, którą chcę przetestować i wtedy będę wiedział, która lepsza.
            Mam nadzieję, że zauważyłeś przefazowaną wysokotonówkę.
            Mi się podobają. Fajny efekt z tym skajem.
            Mam tylko pytanie. Jeśli dobrze widzę to brak frezu pod wysokotonówkę?
            I czym napędzasz suba?
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
              I czym napędzasz suba?
              Całość zastawu wspomaga i uzupełnia subik na mds08,wykonanie takie jak w przypadku monitorów. Obudowa wzmacniana, w planach delikatne wygłuszenie, litraż 22litry w br z tunelem HP68x220 z polinka strojona na 37Hz.O dźwięku wiele się rozpisywać nie będę, większość wie co ten głośniczek potrafi (niezłe zejście, wykop i dynamika). Napęd to znany wzmacniacz z allegro warty swojej ceny.

Skomentuj

csbiczek, za szybko czytałem :oops:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja nie chcę tutaj wyskoczyć z jakimś faux pas bo szczerze mówiąc nie jestem pewien ale jest coś takiego jak la stella? Bo z tego co się orientuję to jest WLM Stella i la Scala... no ale jak piszę, pewności nie mam

Co do samych kolumn - całkiem fajne kolorystycznie i estetycznie :wink:

Skomentuj

Ładne monitory. Z czym grają?

Skomentuj

Zamieszczone przez Violet
                      Z czym grają?
                      Yamaha a-520

Skomentuj

wg mnie za mala rurka do MDSa i odrobine za nisko strojona

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          wg mnie za mala rurka do MDSa i odrobine za nisko strojona
                          A jak ty byś to zrobił? Ja osobiście jestem zadowolony pod kazdym wzgledem i nie tylko ja :lol:

Skomentuj

conajmniej 7cm srednicy i koniecznie profil od srodka
                            a strojenie niewiele wyzej - ok 40hz

Skomentuj

Tak jak obiecałem, wstawiam lepsze foty :mrgreen:

Skomentuj

Nie na temat...
                                nie musisz mi za nie dziękować :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                X