KAPRINT, wysokość 96cm szerokość 22cm i głębokość 32cm
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 2-drożne] USHER V2.1 by toma085
Collapse
X
-
A mnie zastanawia jeszcze porównanie do tańszego zestawu na 8935A + 9930http://www.audiofast.com/main.asp?id...u=492&wersja=0
Bądź ewentualnie do zestawu za podobną kasę(więcej głośników ale tańszych, zwrotka pewnie bardziej rozbudowana ale można przyoszczędzić coś :wink: ) http://www.audiofast.com/main.asp?id...4&r=0&wersja=0
Ten tańszy byłby w zasięgu reki dla większej ilości ludkóww tym dla mnie...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raffal81A ja powiem ze mi sie FORNIR nie podoba)) ale to kwestia gustu
wole cos Ciemnego :)...
Zamieszczone przez raffal81...
No ale Glosniki juz konkretne :) ciekaw jestem jak wypadaja wzgledem konkurencji...
Subiektywnie bardziej mi odpowiadały hds180exc i xt25.
Zamieszczone przez raffal81...
Na mnie juz tez czas, chyba musze cos sklepac w koncu;]
Konstrukcja wcale nie jest taka prosta jak mogło by się wydawać oglądając fotografie. Pochylona przednia ścianka i frezy na froncie. Świetne głośniki.
Na suba też polecam 8955.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez przemo-lukasA co to? Forum stolarskie? :mrgreen: Nie Tobie mają się podobać tylko autorowi.)) inni pisali ze sie podoba, a mi sie nie podoba
)) rownie dobrze mozna zrobic obudowe z kartonu
) to co napiszesz ze Ci sie podoba ???? skoro autorowi pasuje to co wyrazic swojej opinii nie mozesz
PP
Zamieszczone przez przemo-lukasNajwyższy czas. Tylko pamiętaj. Jestem Ci winien komentarz w stylu: "nie podoba mi się kolor forniru". :lol:
Nie wiem czy sie doczekasz :P za leniwy jestem na FORNIRplus slaba dostepnosc
P
Skomentuj
-
Dodaję zdięcia w świetle dziennym żeby lepiej było widać kolor forniru:
[ Dodano: 2010-03-10, 20:28 ]
Zamieszczone przez Pawel S.mi sie podobaja. ale widze kilka bledow :twisted:
Zamieszczone przez przemo-lukasNa suba też polecam 8955.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toma085
Zamieszczone przez przemo-lukasNa suba też polecam 8955.
Byłem wczoraj w salonie na odsłuchach: http://www.audiofast.com/main.asp?id...8&r=0&wersja=0 podłączyli mi to pod sprzęt Primera,wzmacniacz i CD,kable jakie tam mieli to węże ogrodowe Bose,grubsze od mojego kciuka...no i po odsłuchu mówię do gościa że wszystko fajnie ale damski wokal trochę piaszczył i syczał....a on na to że to z racji tego kabla bo on jest ze srebra i domieszką czegoś tam,i że wystarczy ten kabel zmienić na inny i już nie będzie piaszczyć :neutral: w duchu się śmiałem ale jeszcze raz tam pojadę i poproszę o ten nie piaszczący kabel,bo jak włączyłem Anne Marie Jopek to myślałem że mi uszy popękają,te Ushery na prawdę ładnie grają ale jak mi w domu tak będą piaszczyć to się potnę,one bardziej syczały niż moje Seasy,właśnie te TBFC/G.
No i teraz pytanko,skoro ten Usher mnie chciał zabić tym piachem to co jest grane? Twój Usher też tak piaszczył na początku? bo w sumie nie wiem czy tamte kolumny były wygrzane ale założę się że były. Ogólnie dźwięk był po prostu piękny ale te sykanie przy damskich wokalach mnie dobijało.
Skomentuj
-
Odsłuch opinia
Więc cóż minęło już parę tygodni więc już chyba mogę coś powiedzieć o dźwięku który wydobywa się z tego zestawu, tym bardziej że wczoraj był właściciel Exceli które to robiłem przed świętami ,a jego i moje zdanie jest bardzo zbieżne.
Bass co tu dużo mówić jest po prostu kapitalny taki jaki mi się nawet nie marzył i jakiego jeszcze nie słyszałem z 18cm woofera ,co ciekawe nie są zbyt nisko strojone a jest naprawdę zaskakująco potężny i nisko schodzi,baaaaardzo nisko, excele mimo to że są o 10hz niżej strojone nie mają najmniejszych szans ani w zejściu ani w potędze i wykopie,przy czym pojemność obydwu zestawów była taka sama 26l
Srednie tony przynajmniej o klasę lepsze od wcześniejszego seasów które miałem(L18 rnx/p) kapitalnie wyraźne i przyjemne w odczuciu choć kolega twierdzi że jego excele mają jeszcze wyraźniejszą ale i zarazem surowszą średnicę bardziej szorstką.
Wysokie to maximum przyjemności słuchania ,oczywisty w tej klasie brak sybilantów oraz piach ,dominuje spokój i delikatność co utwierdza cały charakter kolumn na wet w muzyce rokowej gdzie nieźle dawały czadu nie było chwili natarczywości ani szorstkości caego nie można było powiedzieć o bardzie szczegółowym TBFC/G.
Kolega niestety odjechał ze smutną miną gdyż sam stwierdził że jednak mimo tego że jego zestaw o klasę droższy,zdecydowanie mój przyjemniej brzmiał i nawet jego wysokie tony musi uciszyć o jakieś 3db bo w porównaniu do USHER-ów drą mordy a bass bije rokordy w swojej klasie.
Skomentuj
Skomentuj