Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] USHER V2.1 by toma085

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

KAPRINT, wysokość 96cm szerokość 22cm i głębokość 32cm

Skomentuj

A jak sprawa wytłumienia, robiłeś próby z różną ilością i ułożeniem?

Skomentuj

A mnie zastanawia jeszcze porównanie do tańszego zestawu na 8935A + 9930http://www.audiofast.com/main.asp?id...u=492&wersja=0
        Bądź ewentualnie do zestawu za podobną kasę(więcej głośników ale tańszych, zwrotka pewnie bardziej rozbudowana ale można przyoszczędzić coś :wink: ) http://www.audiofast.com/main.asp?id...4&r=0&wersja=0
        Ten tańszy byłby w zasięgu reki dla większej ilości ludków w tym dla mnie...

Skomentuj

KAPRINT, a nie za wcześnie trochę na to?
          Zamieszczone przez toma085
          są jeszcze nie wygrzane dopiero 3-4 godz odsłuchu
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moja konstrukcja jest praktycznie brać końcowe koszty w tych samych pieniądzach -> 3W Classic - w moim podpisie.

Skomentuj

Ładnie, to teraz jestem ciekawy porównania tych Usherów z Seasami Excel.

Skomentuj

Kolejna klasyczna i elegancka konstrukcja.Brawo.

Skomentuj

A ja powiem ze mi sie FORNIR nie podoba )) ale to kwestia gustu wole cos Ciemnego :)

No ale Glosniki juz konkretne :) ciekaw jestem jak wypadaja wzgledem konkurencji :))

Na mnie juz tez czas, chyba musze cos sklepac w koncu;]

Skomentuj

od pewnego czasu mam ochote na ten fornir i chyba kiedys sie skusze

proste, eleganckie klocuszki - jak stare merce. designem nie zachwyca ale uzytkownik wiec za co placi :P

mi sie podobaja. ale widze kilka bledow :twisted:

poczekaj z 2 tygodnie i dopiero wtedy pisz jak to gra

Skomentuj

Zamieszczone przez raffal81
                      A ja powiem ze mi sie FORNIR nie podoba )) ale to kwestia gustu wole cos Ciemnego :)...
                      A co to? Forum stolarskie? :mrgreen: Nie Tobie mają się podobać tylko autorowi. Zawsze można by było napisać, że kolce mogły by być w kolorze terminali, że ładnie by wyglądały z cokołem, że nie co płytsze frezy pod głośniki itp. Ale konstrukcja ogólnie prezentuje się imponująco, tak więc...

...
                      No ale Glosniki juz konkretne :) ciekaw jestem jak wypadaja wzgledem konkurencji...
                      Moim zdaniem bezkonkurencyjne. Obiektywnie.
                      Subiektywnie bardziej mi odpowiadały hds180exc i xt25.

...
                      Na mnie juz tez czas, chyba musze cos sklepac w koncu;]
                      Najwyższy czas. Tylko pamiętaj. Jestem Ci winien komentarz w stylu: "nie podoba mi się kolor forniru". :lol:

Konstrukcja wcale nie jest taka prosta jak mogło by się wydawać oglądając fotografie. Pochylona przednia ścianka i frezy na froncie. Świetne głośniki.
                      Na suba też polecam 8955.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                        A co to? Forum stolarskie? :mrgreen: Nie Tobie mają się podobać tylko autorowi.
                        Oj Przemo sie przyczepiles )) inni pisali ze sie podoba, a mi sie nie podoba )) rownie dobrze mozna zrobic obudowe z kartonu ) to co napiszesz ze Ci sie podoba ???? skoro autorowi pasuje to co wyrazic swojej opinii nie mozesz PP

Najwyższy czas. Tylko pamiętaj. Jestem Ci winien komentarz w stylu: "nie podoba mi się kolor forniru". :lol:

Nie wiem czy sie doczekasz :P za leniwy jestem na FORNIR plus slaba dostepnosc P

Skomentuj

Dodaję zdięcia w świetle dziennym żeby lepiej było widać kolor forniru:

[ Dodano: 2010-03-10, 20:28 ]
                          Zamieszczone przez Pawel S.
                          mi sie podobaja. ale widze kilka bledow :twisted:
                          zgadza się jest kilka nie dociągnięć ale tak to już bywa w tym zawodzie że nie których błędów nie da się poprawić.

chyba się skuszę ale one mają tak dużo basu że martwię się czy 8" nie będzie za mało do tych podłogówek bo 10" MDS daje nieźle o sobie znać ale z 8" to na spl na pewno wysiądzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085

chyba się skuszę ale one mają tak dużo basu że martwię się czy 8" nie będzie za mało do tych podłogówek bo 10" MDS daje nieźle o sobie znać ale z 8" to na spl na pewno wysiądzie.
                            Jak byś go wsadził w TL to byś basem pozamiatał :razz: tylko linia musiała by mieć 3,7m bo FS to 32Hz...i byś wtedy musiał przyciszać bo basu byś miał za dużo :wink:

Byłem wczoraj w salonie na odsłuchach: http://www.audiofast.com/main.asp?id...8&r=0&wersja=0 podłączyli mi to pod sprzęt Primera,wzmacniacz i CD,kable jakie tam mieli to węże ogrodowe Bose,grubsze od mojego kciuka...no i po odsłuchu mówię do gościa że wszystko fajnie ale damski wokal trochę piaszczył i syczał....a on na to że to z racji tego kabla bo on jest ze srebra i domieszką czegoś tam,i że wystarczy ten kabel zmienić na inny i już nie będzie piaszczyć :neutral: w duchu się śmiałem ale jeszcze raz tam pojadę i poproszę o ten nie piaszczący kabel,bo jak włączyłem Anne Marie Jopek to myślałem że mi uszy popękają,te Ushery na prawdę ładnie grają ale jak mi w domu tak będą piaszczyć to się potnę,one bardziej syczały niż moje Seasy,właśnie te TBFC/G.

No i teraz pytanko,skoro ten Usher mnie chciał zabić tym piachem to co jest grane? Twój Usher też tak piaszczył na początku? bo w sumie nie wiem czy tamte kolumny były wygrzane ale założę się że były. Ogólnie dźwięk był po prostu piękny ale te sykanie przy damskich wokalach mnie dobijało.

Skomentuj

Nie wiem u mnie nic nie piszczy ani nie syczy jest bardzo łagodnie i muzykalnie tak jak chciałem i mi to odpowiada i zostaje tak jak jest, może coś i nagranie się pokiełbasiło bo u mnie tbfcg grał wyraźnie ostrzej ot tego ushera.

Skomentuj

A jaki masz teraz wzmacniacz i odtwarzacz?

Skomentuj

ale mam głupi pomysł. Chyba się skuszę na wysokiego ushera da auta. Będzie trochę głupio wyglądał ale nie mogę sobie znaleźć nic ciekawego a tu cena nie najgorsza.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

marian, taki jak w opisie , w sumie wzmak jest OK ale odtwarzacz cienki zobaczymy jak mu wpakuję stopień lampowy co będzie.

Skomentuj

Mam bardzo podobne głośniki ale niższy model, grają świetnie. Mam tylko problem z wykończeniem obudów. Twoje są piękne!!! Myślę, że grają super. Proste jest piękne, gratuluję!!!

Skomentuj

Odsłuch opinia

Więc cóż minęło już parę tygodni więc już chyba mogę coś powiedzieć o dźwięku który wydobywa się z tego zestawu, tym bardziej że wczoraj był właściciel Exceli które to robiłem przed świętami ,a jego i moje zdanie jest bardzo zbieżne.

Bass co tu dużo mówić jest po prostu kapitalny taki jaki mi się nawet nie marzył i jakiego jeszcze nie słyszałem z 18cm woofera ,co ciekawe nie są zbyt nisko strojone a jest naprawdę zaskakująco potężny i nisko schodzi,baaaaardzo nisko, excele mimo to że są o 10hz niżej strojone nie mają najmniejszych szans ani w zejściu ani w potędze i wykopie,przy czym pojemność obydwu zestawów była taka sama 26l

Srednie tony przynajmniej o klasę lepsze od wcześniejszego seasów które miałem(L18 rnx/p) kapitalnie wyraźne i przyjemne w odczuciu choć kolega twierdzi że jego excele mają jeszcze wyraźniejszą ale i zarazem surowszą średnicę bardziej szorstką.

Wysokie to maximum przyjemności słuchania ,oczywisty w tej klasie brak sybilantów oraz piach ,dominuje spokój i delikatność co utwierdza cały charakter kolumn na wet w muzyce rokowej gdzie nieźle dawały czadu nie było chwili natarczywości ani szorstkości caego nie można było powiedzieć o bardzie szczegółowym TBFC/G.

Kolega niestety odjechał ze smutną miną gdyż sam stwierdził że jednak mimo tego że jego zestaw o klasę droższy,zdecydowanie mój przyjemniej brzmiał i nawet jego wysokie tony musi uciszyć o jakieś 3db bo w porównaniu do USHER-ów drą mordy a bass bije rokordy w swojej klasie.

Skomentuj

toma085 no to pięknie :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X