Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Subwoofer] GDN 22-140-8 SCX+Panel z Allegro

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[Subwoofer] GDN 22-140-8 SCX+Panel z Allegro

Na początek chciałbym wszystkich powitać.

Dzisiaj przedstawiam wam suba który zrobiłem już jakiś czas temu.

Jest to wszystkim bardzo dobrze znana konstrukcja na głośniku stx-a i panelu z Allegro.

Obudowa została wykonana z płyty wiórowej 19mm. oklejona fornirem Padouk na butapren. Cztery warstwy lakieru nitro do podłóg.

Założenia były takie by w pokoju ok 13mkw wspomóc tandetna miniwieżę jvc.

Sub głownie sprawuje się w muzyce lecz w kinie czy grach tez potrafi ładnie kopnąć.

Wiem jakie błędy przy nim popełniłem lecz jest to moje pierwsza poważniejsza konstrukcja a wiadomo ze każdemu się błąd zdarza.

Następnym razem będę bardziej uważał by wyeliminować je :)

Co do brzmienia i kosztów to nie będę się rozpisywać ponieważ jest to konstrukcja bardzo znana i wszyscy wiedza co i jak.

A czemu panel jest na boku? To czysty przypadek czy jest to podyktowane pewnymi względami? Bo tak średnio to wygląda... Poza tym sub spoko :)

Skomentuj

Sub ładny ale po co ta podkładka pod panelem ? Wyrzuciłeś kondensatoory w Panelu? Jaki to jest litraż? Głośnik nie wydaje zadnych nie porządanych dzwieków w nirzszych częstotliwosciach ?

Skomentuj

Podkładka jest po to bo przez moja głupotę wycięta została za duża dziura pod panel :evil:
        Na 28l strojone na 36 hz.

Panel z boku to celowe zagranie.

Skomentuj

Witam
          Gdyby nie ta podkładka pod Panel to by wszystko było ok. ALE WEŹ COŚ ZRÓB Z TYM!! :smile:
          Zamieszczone przez Karol1991
          Wyrzuciłeś kondensatoory w Panelu?
          W panelu zostały wyrzucone kondy

Skomentuj

O widzę że sub już stoi na allegro :mrgreen:

Skomentuj

Tomek___ racja :wink:

Skomentuj

Szkoda, ze nie popracowales nad proporcjami obudowy, bo tak to wyszedl taki wielki kloc, a glosnik stosunkowo nieduzy.

Skomentuj

Może na fotkach wygląda na ogromny ale w rzeczywistości wyglądają dobrze proporcje

Skomentuj

Nie chodzi nawet o wielkość bo duża obudowa nie musi być zła czy brzydka. Bardziej chodzi o proporcje wymiarów ścianek względem siebie oraz głośnika względem frontu - a tutaj raczej nie jest różowo.

Nie spełnił Twoich oczekiwań brzmieniowych? Ktoś wyżej napisał, że wystawiłeś o na allegro.

Skomentuj

Gral on u brata w pokoju pod wieża i tandetnymi kolumnami z zestawu jak już wyżej pisałem.
                      Gra na prawdę dobrze i do pokoju 12mkw na prawdę polecam lecz monitorki z tej wieży po podłączeniu suba duuuuzo odstawały tak wiec sprzedaje go i zrobię monitorki.

Skomentuj

Witam!

Jak widziałem skrzynkę w stanie "surowym" tzn, bez głośnika i panela zapowiadało się dość ciekawie, niestety teraz w moim mniemaniu to totalna klapa :???: Powodzenia w znalezieniu osoby która go kupi za 500z :razz:

Pozdrawiam,
                        Krzysiek191022.

Skomentuj

Jedyne co mi w nim pasuje to fornir(chodzi mi o wykonanie).Nie ma nikogo w twojej okolicy z frezarką?Trzeba było zrobić jakiś pierścień na BR.Taka byle jak odcięta PCV-ka,chyba że niedowidzę.No i ta cena... :?:

Skomentuj

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1624112.html

Tutaj także został pokazany mój sub :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X