Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Subwoofer] Subwoofer TIW 250 XS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1grzecho, spokojnie możesz dać BR 98mm średnicy :) Tyle chyba ma rura 100mm po odjęciu scianek, nie zapominajmy o tym :) Do tego można polecić BR z dużym kołnierzem 159mm http://allegro.pl/item996100193_rura...tanio_f_v.html taki :) pzdr

[ Dodano: 2010-05-08, 21:02 ]
    p.s mierz suwmiarką lepiej i nie sugeruj sie tym co piszę na stronie, wymiar bierz mniej więcej za poprawny :)

Skomentuj

rurka pcv ma 104mm o ile dobrze pamietam
      a z tym tunelem laczy sie idealnie

Skomentuj

http://kondrax.mayhem.net.pl/moje_au...uze/duze_2.JPG
        http://kondrax.mayhem.net.pl/moje_au...uze/duze_3.JPG
        http://kondrax.mayhem.net.pl/moje_au...uze/duze_4.JPG
        http://kondrax.mayhem.net.pl/moje_au...uze/duze_6.JPG

2 profile z allegro około 10 cm mają, i rura kanalizacyjna, i kuchenka gazowa lub opalarka żeby nasunąć jedną na drugą. Ja tak zrobiłem i świstów nie ma.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS
          jest różnica między rurami od kanalizy a rurami od rynien?
          tak

Skomentuj

dzięki za pomoc... zamówie taki tunel w tym tygodniu i sprubuje co ztego wyjdzie, od jakiej długosci tunelu zacząć przy srednicy 100mm?

Zamieszczone przez raffal81
            Ja teraz przymierzam sie do kupna drugiego tiw250xs i wsadzeniu 2 do obudowy ale nie wiem czy nie przesadzam
            po co 2 TIWy? ztego co pamiętam to Twój pokoik ma 13metrów, tak? brakuje Ci czegos przy jednej sztuce? zmieniłes już panel na lepszy? nie rozumiem.... przecież to dodatkowe 8stów...

Skomentuj

1grzecho nie czytałem całego tematu, ale ponieważ mi się podobają powiedz mi jeszcze jak gra ten subek?
              Głośnik znany, ludzie polecają go.
              Prawda?

Skomentuj

Zamieszczone przez 1grzecho
                dzięki za pomoc... zamówie taki tunel w tym tygodniu i sprubuje co ztego wyjdzie, od jakiej długosci tunelu zacząć przy srednicy 100mm?

Zamieszczone przez raffal81
                Ja teraz przymierzam sie do kupna drugiego tiw250xs i wsadzeniu 2 do obudowy ale nie wiem czy nie przesadzam
                po co 2 TIWy? ztego co pamiętam to Twój pokoik ma 13metrów, tak? brakuje Ci czegos przy jednej sztuce? zmieniłes już panel na lepszy? nie rozumiem.... przecież to dodatkowe 8stów...
                1grzecho, wiesz ja to juz chyba przesadzam )) co do panela zmienilem, ale wydaje mi sie ze nadal jest za slaby, spodziewalem sie czegos wiecej, bo przyrost mocy prawie 2x wiekszy ))))

Ogolnie to chyba mi sie nudzi i wymyslam )), a moze jakis 3way na 2x tiw250 ))

Skomentuj

1grzecho, bardzo ładny subwoofer :) Nawet nieźle wygląda ta plexi bez śrubek :P Ale ze śrubkami też ma swój urok co bardzo mnie kręci :P Jedyne co mnie drażni w moim subku to te wymiary... :( mogłem coś mniejszego uklepać :P

Jeszcze raz wyrazy uznania!! :)

Skomentuj

Fajnie ci to wyszło i podoba mi się ta pleksa z boku. Mógłbyś mi podać jej grubość i napisać jak to zamontowałeś ? Jest to naklejone butaprenem ? Jeśli tak to czy przez tą plekse nie widać rozmytego kleju ?

Skomentuj

Jeśli dobrze pamiętam ta pleksi ma 3 mm grubości, a jej przepuszczalność to zaledwie 2-5%, więc praktycznie nic nie widać. Wiem, bo kiedyś się tym zainteresowałem. Wadą takiego rozwiązania jest bardzo duża podatność na zarysowania, trzeba uważać.

Skomentuj

pleksa ma zero przepuszczalności-grubośc 3mm . kleiłem chyba pattex moment(nie pamiętam), co do zarysowań to po roku użytkowania mam zero rys :) , także polecam ośobiście takie rozwiązania bo wygląda bardzo dobrze

Skomentuj

aktualizacja zdjęć
                          salon po remoncie i inwestycji w projektor oraz zabudowie ekranu 104cale w suficie

Skomentuj

jak widać sub dostał kolce i podstawę granitową. po roku użytkowania stwierdzam że:
                            NIE WYMIENIŁBYM GO NA ŻADNĄ KONSTRUKCJE SKLEPOWĄ. JEST TO SUB NA DŁUGIE LATA :)

Skomentuj

Pokaż jeszcze fotkę z maskownicą bo widzę jakieś łączówki Pozdrawiam

PS Sub pierwsza klasa (jakości a nie nauki)

Nie podobają mi się tylko proporcje przedniej ścianki oraz bassreflex ...ale to kwestia gustu...

Skomentuj

Pokaż jak zabudowałeś ekran :) Kino i salon jw. - pierwsza klasa

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
                                  Pokaż jak zabudowałeś ekran :) Kino i salon jw. - pierwsza klasa
                                  Ekran zabudowałem w ten sposób:

Skomentuj

Ogólnie pełna profeska pozdrawiam :)

Skomentuj

Jest to moj pierwszy post wiec witam wszystkich.
                                      Mam pytanie do 1grzecho. Czy skaj na subie jest dociety rowno z brzegami czy troche wchodzi pod plexi ?

Skomentuj

wchodzi pod plexi

Skomentuj

Zamieszczone przez Artur305 Zobacz posta
                                          Mam pytanie do 1grzecho. Czy skaj na subie jest dociety rowno z brzegami czy troche wchodzi pod plexi ?
                                          Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz posta
                                          wchodzi pod plexi

Na stronie głównej masz tutorial krok po kroku jak zrobić żeby nie zachodził i żeby było OK.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X