Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] Usher Audio 8945A + T-9950

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na prawdę konstrukcja godna pozazdroszczenia. ;D

Skomentuj

Wygląda na to, że 8945A ciężko dostać nie tylko w tej cenie ale w jakiejkolwiek w kraju. W loudspeakershop brak i niegrzecznie nie odpowiadają na kolejnego maila. Jak się ma monopol to można mieć klienta w d....e.
      Tak się zastanawiam nad tym zestawem i kombinuję z zastąpienie 8945A głośnikiem 8935A, tylko jak to się przełoży na zwrotnicę i brzmienie ?

Skomentuj

ja wlasnie kupilem 8935a i t9950 i zobaczymy
        tez nigdzie nie widzialem porownania tych glosnikow a po odsluchu nie umiem wskazac roznic
        wiem tylko, ze 45a ma wieksza cewke i magne
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Będziesz bazował na zwrotce I rz. od 8945A czy masz coś innego, nie widziałem nigdzie zwrotnicy do układu 8935A+9950, mi osobiście zależało na układzie z pochylonym frontem więc ta zwrotnica + 8945A wydawało się sprawdzone. Porównywałeś 9930 i 9950 ?

Skomentuj

tak, na wstepie bedzie to zwrotka I rzedz a jak bedzie czegos brakowac to beda mierzyl i kombinowal dalej
            a charakterystyki glosniki te maja prawie takie same wiec nie powinno sie duzo zmienic
            nie porownywalem 30 i 50 wiec nie znam roznicy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wersja 8545a i 8535a dość znacząco różnią sie TS'ami przez, wymagają innych obudow. Po drugie wersja 8545 ma wyraźnie nizszy poziom zniekształceń, szczególnie 3 harmonicznej i powinien grać przyjemniej. Wyższa cena niestety nie bierze się z z powietrza, głośnik jest lepszy. Podobniejak 9930 vs 9950 ten drugi równiez ma lepszy wykres zniekształceń.

Konstrukcja bardzo fajna, trzeba to przyznać :) . Ostatnio ushery w modzie ale nic dziwnego bo to dobre głośniki a przy tym nie takie drogie.

Skomentuj

Rozumiem że I rz. to masz na myśli 1.8mH; 4,7uF; 2.7/3.9ohm ? jeśli się nie mylę to taka zwrotka była swego czasu sprzedawana w zestawie z 8945A+9950
                A to... ciekawe, na stronie usheraudio dane głośnika 8945A są całkiem inne niż loudspeakershop, i co ciekawe to te "nasze" wydaja się bardziej wiarygodne.

---------- Post dodany o 15:35 ---------- Poprzedni post o 17:11 ----------

Dostałem odpowiedź z loudspeakershop, 8945A będą pod koniec marca, wychodzi na to że się pośpieszyłem z negatywną opinią, mój błąd, przepraszam.

Skomentuj

macie może schemat tej zwrotki

Skomentuj

ale jaki schemat jak tu sa 3 elementy?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

I nadal nie ma 8945A w loudspeakershop
                      Ciekawe kiedy będą.

Skomentuj

Bardzo ładna, prosta stylizacja. Dobre wykonanie. Widziałbym je w wykończeniu matowym. Stworzone ze smakiem... Nie powstydziłbym się ich u mnie postawić.

Skomentuj

A ja nadal nie wiem jakim sposobem czerniłeś śruby

Skomentuj

Czaruję...
                          X