Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

V3 USHER od Akkusa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Przemo-lukas v3 na pewno nie byl na usher z kolektorem fazy
    ale to i tak najlepsze 3 drogi jakich sluchalem
    Na pewno Pan Albecki wykonał w takim razie kilka różnych V3. Te, które ja słuchałem na pewno były z korektorem.
    Zresztą Mikiego też był na 8945P.

toma085, mniejsza o to, co ja widziałem. Jeśli zwrotnica projektowana, to pozostaje tylko pogratulować fajnej konstrukcji.

"Głośniki cięte są na 400hz i 2,2khz"
    "Zrobiłeś kopie gotowca, ale lekko nieprzemyślanego tzn. 8948A w roli średniaka i to z takim wysokim podziałem."

Ja raczej dopatrywał bym się pozytywów takiego właśnie podziału. Ale w zasadzie konstrukcje to cały czas kompromisy. Dla jednego "in plus" może być dla drugiego wadą.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
      Na pewno Pan Albecki wykonał w takim razie kilka różnych V3. Te, które ja słuchałem na pewno były z korektorem.
      Zresztą Mikiego też był na 8945P.
      Z tego co wiem to to nie jest V3, bo rozmawiałem z tym panem i mówił że V3 sprzedają tylko jako gotowe kolumny. A w tej konstrukcji daje inny chyba głośnik średniotonowy i jakąś uproszczoną zwrotnicę - przynajmniej mi tak powiedział.

Skomentuj

Przepraszam. Robi się mały OFF. Wystarczy wejść na stronę loudspeakershop, wyszukać 8955. Proszę zobaczyć nazwę pliku.
        Można też w google poszukać. Nazwę plus wcisnąć 'grafika".
        Jeszcze raz. Dawniej z cała pewnością v3 były na głośnikach, które wymieniłem. Proszę też o kontakt z mIKIM.
        Załączone pliki
        Last edited by przemo-lukas; 01.02.2011, 11:51. Powód: Błąd wczytania ilustracji.

Skomentuj

no tak przez telefon nie ma czasu gadac a w internecie siedzi :P
          a to cos dla potwierdzenia mojej tezy:
          www.akkus.com.pl/akkus-v.php
          i jeszcze:
          http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c7f48e28e.html

mysle, ze trzeba uznac, ze byly dwie wersje :)

---------- Post dodany o 12:22 ---------- Poprzedni post o 12:07 ----------

btw: ale chyba nie 45P tylko 48P prawda
          Last edited by lklukasz; 01.02.2011, 12:14.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pytanie od autora:
            Jakie zrobiłeś pojemności dla średniotonowego oraz niskotonowego? Jaki strojenie bassreflexu?

Jakie generalnie powinno się ustalać pojemności średniotonowców? Znalazłem gdzieś, że najlepiej rzędu pojemności VAS. Ale jeśli głośnik ma VAS=50l to chyba troche za dużo.

Skomentuj

potwierdzam ze siedzial tam sredniak z korektorem.
              obudowa do sredniego cos ok 12litrow byla, a niski ok 60

Skomentuj

Czaruję...
              X