Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klon 3-W Classic by lars233

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

udalo sie sprzedac? jaki byl tego powod ? niezadowolony z dzwieku czy wygladu konstrukcji ?

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa Zobacz posta
      udalo sie sprzedac? jaki byl tego powod ? niezadowolony z dzwieku czy wygladu konstrukcji ?
      Przypuszczam że taki:
      http://diyaudio.pl/showthread.php/19...her-3W-by-lars

Skomentuj

Zamieszczone przez premorepa Zobacz posta
        Sprzedane już dawno. A powód bardzo kuriozalny czyli gwałtowny brak gotówki. Jak to w życiu. Raz na wozie raz pod wozem. Co do dźwięku z tych kolumn to trzeba było się przyzwyczaić. Na początku jakoś tak nie grały pod moje ucho ale z czasem zaczęło to się zmieniać na plus.

Skomentuj

Troels w swoich konstrukcjach ma charakterystyki opadające w kierunku wysokich tonów. Tez jestem ciekawy jak brzmią jego konstrukcje. Ja bardzo zwracam uwagę na równowagę tonalna bo juz nie raz zdarzyło mi się ze zwrotnica nie brzmiała tak jak tego oczekiwałem. A powodem tego było zbytnie stłumienie tweetera, które wychodziło później na pomiarach.
          Zastanawia mnie też brak kompensacji piku rezonansowego głośnika średnio tonowego w 3 drogach. Czyzby to bylo zbyteczne w jego konstrukcjach?

Skomentuj

Widzę że omawiamy już sprzęt w czasie przeszłym. Konstrukcja ciekawa, choć odradzam taką "mdłą" kolorystyke. Wizualnie kolumny nie miały charakteru.

Skomentuj

Czaruję...
            X