W jakim programie robiles projekt 3D?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny 2.5 drożne na przetwornikach STX AWX
Collapse
X
-
Zamieszczone przez tlopuc Zobacz postaPanowie mam pytanie.
Jakie kolumny proponujecie do tych w temacie aby tworzyły zestaw 5.1Z tym, że w centralnym zastosowałbym strojenie membraną bierną, no chyba że nie musisz mieć koniecznie dwóch midwooferów w centralnym, to wtedy robisz po prostu leżącą wersję MX-140
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postamidwoofer dac na srodek, wysoki z jednej strony a z drugiej br
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tlopuc Zobacz postaA co myślicie o M-100 ?
Skomentuj
-
Mam pytanie, a właściwie dwa.
Czy front, który jest obity skajem trzeba było frezować od wewnątrz na krawędziach, żeby pomimo podwiniętego skaju równo przylegał do obudowy, czy może skaj jest na tyle cienki, że taki zabieg jest nie potrzebny ?
Czy frezy pod głośniki w przypadku frontu obitego skajem mają większą średnice niż miały by bez skaju ? Jeśli większą to o ile ?
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez banangti Zobacz postaCzy front, który jest obity skajem trzeba było frezować od wewnątrz na krawędziach, żeby pomimo podwiniętego skaju równo przylegał do obudowy
To samo się tyczy wyfrezowań na głośniki, jak wykonasz otwór z małą tolerancją to jak go jeszcze obkleisz to Ci głośnik nie wejdzie.
Skomentuj
-
camaro_yenko, tutaj masz projekt tych kolumn http://www.stx.pl/fx-300-diy.html ze zwymiarowaną obudową (litraż łatwo policzyć).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tlopuc Zobacz postaPanowie nie wiecie co się dzieje z firmą STX???
Na stronie głośniki niedostępne, telefonów nikt nie odbiera?
caly lipiec w STXie maja urlop!
dopiero od przyszlego miesiaca zaczynaja normalnie pracowac...
Skomentuj
-
Witam ponownie.
Mam takie pytanko odnośnie tych awx'ów. A mianowicie jak jest równica mędzy 8 ohm a 15 ohm ?? Na co to ma wpływ i czy zwrotnice robi się takie same?? Pytam bo widzę że dostępne są tylko 8 ohm w stx. A drugie pytanko czy ten projekt FX-300 z linka kilka postów wyżej można z niego użyć wymiary otworów i pod frezowań tzn czy są one na 100% prawidłowe gdyż nie mam jeszcze głośników a chcę obudowy zrobić wcześniej a potem tylko włożyć głośniki do całości. Jeżeli z Waszego doświadczenia trzeba inne średnice wywiercić to proszę podać. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez camaro_yenko Zobacz postaNa co to ma wpływ i czy zwrotnice robi się takie same??
stosujac 8r zamiast 15 bedziesz musial robic nowa zwrotnice
napisz do STXa z pytaniem kiedy beda 15r
---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post o 21:55 ----------
Zamieszczone przez camaro_yenko Zobacz postaNa co to ma wpływ i czy zwrotnice robi się takie same??
stosujac 8r zamiast 15 bedziesz musial robic nowa zwrotnice
napisz do STXa z pytaniem kiedy beda 15r
Skomentuj
Skomentuj