Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 3W by lars

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Niedługo będę chodzącą porównywarką głośników :biggrin: . Prawdę mówiąc ciężko już to wszystko spamiętać, szczególnie na przestrzeni paru lat. Zwykle zapamiętuje tylko cechy charakterystyczne danego głośnika ale trudno jest powiedzieć o wyniku hipotetycznego jakiś vs jakiś .

Ale po kolei.
    tiw 200 vs 8955 . Sobie kupiłbym 8955. tiw 200 jest świetny, super zejście w małej obudowie, jest bardzo dynamiczny ale gra na mój gust trochę za twardo. Osobiście lubię nieco rozlazły, miększy bas ale bez zamulania, dlatego wziąłbym ushera. Usher ma tę dodatkową zaletę, że ma wyższą efektywność. Jak ktoś lubi mocne kopniaki to tiw 200 będzie odpowiedniejszy bo łatwiej to z niego uzyskać.

AC130MK2 vs 8848p . Na mój gust AC130mk2. Ma coś ciekawego w barwie średnicy.

na średnicy 8935a vs 8848p , zdecydowanie 8848p. 8935a to taka trochę klucha, do tego "gwiżdże" skrajem pasma i to trochę słychać. 8848p ma bardziej rozciągniętą ch-kę na srednicy, sięga conajmniej o 1kHz dalej i nie ma upierdliwych rezonansów na skraju.

No jak koledze zasponsorujesz to na pewno z przyjemnością zmieni te karygodne kondensatory. Niestety benniców tej pojemności nie widzę w katalogu polinka ale są Janzeny cross capy! Komplet wymaganych kondów to drobne, marne 400zł.. :lol:
    Otóż to właśnie. 400zł za trzy pary kondensatorów to dla mnie przegięcie. Ale jak się znajdzie sponsor to ja jestem jak najbardziej na tak hehe:)

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
      Otóż to właśnie. 400zł za trzy pary kondensatorów to dla mnie przegięcie. Ale jak się znajdzie sponsor to ja jestem jak najbardziej na tak hehe
      dopisz jeszcze, ze jak jakas dobra firma ci je zasponsoruje to usłyszysz roznice
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A mnie zainteresowały fronty. Sam lakierowałeś? jeśli tak to mógłbyś podać orientacyjny koszt i metodę? fajnie Ci to wyszło, chciałbym wiedzieć coś więcej na ten temat jeśli można

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
          A mnie zainteresowały fronty. Sam lakierowałeś? jeśli tak to mógłbyś podać orientacyjny koszt i metodę? fajnie Ci to wyszło, chciałbym wiedzieć coś więcej na ten temat jeśli można
          Fronty lakierowane w lakierni. Niestety nie dysponuję odpowiednim pomieszczeniem ani pistoletem do lakierowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
            Kolumny są odchylone od pionu o ok. 5 stopni.
            Dlaczego odchyliłeś przednią ściankę o 5 stopni? Dla wyglądu? Czy może dlatego by poprawić współfazowość pomiędzy 9950 i 8848?

Skomentuj

Wzorowałem się na Usherach serii Dancer. Dlatego tak a nie inaczej.

Skomentuj

Czy możesz powiedzieć jaki masz wypadkowy podział częstotliwości pomiędzy 9950 a 8848?

Skomentuj

Częstotliwość podziału między średniakiem a wysokim to 2,5kHz.

Skomentuj

Czaruję...