Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kino domowe Sony + mission w obudowach tonsil

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za 28PLN można kupić mały WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC
    Wygląda ładnie - robił ktoś coś na tym głośniku ?

Skomentuj

Zamieszczone przez bsw Zobacz posta
      Wygląda ładnie
      Rozumiem podoba Ci się z wyglądu?? Wrzuciłes go choc w program do symulacji? Zapewne nie. Ten mały STX wyglada fajnie gra fajnie ale nie ma basu. TZN ma coś od 90-100Hz

Skomentuj

Zamieszczone przez bsw Zobacz posta
        Za 28PLN można kupić mały WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC
        Wygląda ładnie - robił ktoś coś na tym głośniku ?
        poszukaj zanim zapytasz
        Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
        Ten mały STX wyglada fajnie gra fajnie ale nie ma basu. TZN ma coś od 90-100Hz
        basu ma tyle samo co ARN116 :p

Skomentuj

Idealnie do tej obudowy pasują GDN 11/35/6 i GDWK 11/80/19/2 oba z szarym koszem. Zmajstrowałem niedawno podobne kolumienki. Całkiem fajnie nawet grały z dość dobrym basem, delikatnymi wysokimi i oczywiście typową dla tych głośników świetną średnicą, w relacji do ceny oczywiście.
          Załączone pliki

Skomentuj

Te skrzynki są od modelu tonsil Focus Sat, istotnie wchodzą tam GDN 11/35 i GDWK 10/.... We frezy basowych wejdą też jakieś magnaty oraz małe woofery tannoya. Ogólnie gratuluję wykonania. Sam potrzebuję zamówić 6 tego typu frontów do wysokotonówek z aluminium pod tweetry (wkłady) Jamo. Drogo to wyszło? Ile płaciłeś za obudowy Tonsili?

Skomentuj

6 skrzynek z wysylka kosztowalo 200zl - czyli prawie za darmo

fronty nie byly drogie - ok 5zl/szt za surowe alu pociete na laserze + pare godzin szlifowania + lakier strukturalny + frezowanie fazki

fronty mozesz zamowic w odpowiednim temacie (dzial offtopic)

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź. Mówimy o frontach z wyciętymi już wszystkimi otworami? Jak wspomniałem wyżej posiadam wysokotonówki (raczej "wkłady") Jamo, które montowane były w plastikowych frontach. Pozostaje jeszcze kwestia solidnego zespolenia plastikowej części tych głośników (brak jakichkolwiek otworów) z frontami tak, by mi to nie odleciało

Skomentuj

Zamieszczone przez Jareen Zobacz posta
                  Mówimy o frontach z wyciętymi już wszystkimi otworami?
                  tak, gotowy front z surowego alu. wczesniej dostawalem takie porysowane alu, teraz z folia ochronna (tylko z jednej strony). wystarczy to przeszlifowac na krawedziach i pomalowac

Zamieszczone przez Jareen Zobacz posta
                  Pozostaje jeszcze kwestia solidnego zespolenia plastikowej części tych głośników (brak jakichkolwiek otworów) z frontami tak, by mi to nie odleciało
                  ja missiony przykleilem i jeszcze trzyma

Skomentuj

Czaruję...
                  X