witam
chciałbym przedstawić w całości moją konstrukcje (oprócz elektroniki i głośnika).
jest to zrobiony od podstaw sub z mojego genius taki zestaw jak na zdjęciu http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,...wiadomosc.html
subwoofer powstał gdyż jakość oryginału pozostawiała wiele do życzenia (wiele nieszczelności) a z BR wydobywały się straszne "swisty" itp.
może nie jest to pierwszorzędna konstrukcja ale myślę że całkiem fajna
koszty wykonania nie były wysoki gdyż większość elementów miałem :)
wykonany z mdf 18 mm skręcony wkrętami i klejony na soudalu z wewnątrz lekko wygłuszyłem bebechami ze starej kołdry wszystko oklejona okleina drewnopodobną kolor wiśnia japońska a ten czarny nie wiem bo brałem najciemniejszy jaki mieli
niestety podczas dość głośnego słuchania turbulencje powietrza nadal się pojawiają się ale może to wina BR który sam zrobiłem (rura PCV i kuchenka gazowa) zobaczymy jak sprawy się potoczą może jakiś kupie
aha głośnik ma 60W rms przy 6 ohm
a teraz zdjątka

ps.
jeśli ktoś ma jakieś pytania bądź jakiś pomysł odnośnie BR to proszę pisać
czekam na opinie
---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post o 19:33 ----------
a i zapomniałem dodać że wszystko uszczelniłem silikonem
chciałbym przedstawić w całości moją konstrukcje (oprócz elektroniki i głośnika).
jest to zrobiony od podstaw sub z mojego genius taki zestaw jak na zdjęciu http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,...wiadomosc.html
subwoofer powstał gdyż jakość oryginału pozostawiała wiele do życzenia (wiele nieszczelności) a z BR wydobywały się straszne "swisty" itp.
może nie jest to pierwszorzędna konstrukcja ale myślę że całkiem fajna
koszty wykonania nie były wysoki gdyż większość elementów miałem :)
wykonany z mdf 18 mm skręcony wkrętami i klejony na soudalu z wewnątrz lekko wygłuszyłem bebechami ze starej kołdry wszystko oklejona okleina drewnopodobną kolor wiśnia japońska a ten czarny nie wiem bo brałem najciemniejszy jaki mieli
niestety podczas dość głośnego słuchania turbulencje powietrza nadal się pojawiają się ale może to wina BR który sam zrobiłem (rura PCV i kuchenka gazowa) zobaczymy jak sprawy się potoczą może jakiś kupie
aha głośnik ma 60W rms przy 6 ohm
a teraz zdjątka

ps.
jeśli ktoś ma jakieś pytania bądź jakiś pomysł odnośnie BR to proszę pisać
czekam na opinie
---------- Post dodany o 09:50 ---------- Poprzedni post o 19:33 ----------
a i zapomniałem dodać że wszystko uszczelniłem silikonem
Skomentuj