Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino ARN 100+ARV 104 / sub ARN226 stage 1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[zestaw x.1] Kino ARN 100+ARV 104 / sub ARN226 stage 1

Witam, wstawiam pierwszy etap budzetowego kina do sypialni. W 1 fazie ukończone zostały fronty i subwoofer. Skrzynki na reszte sa juz gotowe w trakcie szlifowania.
    Konstrukcja jak na fotach uklad MTM BR wymairy frontow 12,5x19,5x94. Skrzynie z MDF front podwojny. Zwrotnica została znalezina gdzies na czeskiej stronie zrobiona wg pomiarow, niestety nie mam schematu na kompie jedynie na kartce. Sub standardowo closed 30l. Fornir to dab bejcowany na palisander i lakier polmat. W niektorych miejscach bejca sie nie przyjela i sa jasniejsze przebarwienie gdyz fornir byl troche stary i popekany ale nie rzuca sie w oczy i dodaje uroku. 5mkw forniru kupilem za 30pln wiec nie narzekalem. Całość gra bardzo przyjemnie czysto, wysokie stonowane nie wyrywaja sie do przodu srednica jak za taka cene jest ok jak ktos mowi ze z 10cm glosnika jest bas to ja mu gratuluje sluchu :) bez suba jak dla mnie sie nie da obejsc. Sub na tym ARN jak dla mnie swietny do malej sypialni jak znalazl (14mkw). przy wiekszym odkreceniu szyby w terrarium drza i gady sie boja :P

To co najciekawsze czyli kosztorys:
    fornir kupiny byl po taniosci duza paka za grosze. Arny z pamietnej wyprzedazy, zwrotki budzetowe

Fronty:
    Paczki ok 50pln
    fornir ok 15pln
    ARNYx4 50pln
    ARVx2 40pln
    zwrotnice x2 50pln
    SUMA: 200PLN

Subwoofer:
    Paczka ok 30pln
    fornir ok 10pln
    glosnik ok 25pln
    panel 50pln
    SUMA: 115PLN

Tyły
    Paczki ok 40pln
    fornir ok 15
    ARNy x2 25pln
    ARV x2 40pln
    Zwrotki 50pln
    SUMA: 170PLN

Central:
    paczka ok 20pln
    fornir ok 10pln
    ARNy x2 25pln
    ARV 20pln
    zwrotka 25pln
    SUMA: 100PLN

SUMA kina 5.1 ok 600pln
    Jak za taka cene kino z aktywnym subem uwazam za bardzo dobry wyczyn i warte w 100% swojej ceny. Za taka kase da sie kupic jakis komputerowy bubel lub chinszczyzne.

A niektórzy na forum twierdzą że 6 stówek to tylko na obudowy starczy. Do stereo :) A tu całe gotowe kino, noo naprawdę dobry wyczyn :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
      A niektórzy na forum twierdzą że 6 stówek to tylko na obudowy starczy. Do stereo
      Kwestia podejścia do jakości. Moje skrzynki wyjdą ponad dwa razy tyle, a będą tylko w stereo... Kwestia oczekiwań :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
        jak ktos mowi ze z 10cm glosnika jest bas to ja mu gratuluje sluchu
        wszystko jest kwestia punktu odniesienia
        mielismy takie przypadki ze klienci narzekali na "brak basu" z 10" subow. po przyjezdzie na garaz okazalo sie ze basu jest duzo, ale klient chce jeszcze wiecej...

Skomentuj

jak stoja obok mnie to w sumie ten bas puka ale jak wlacze suba to trzesie do muzyki ktora slucham sub jest wymagany :) do spokojnego sluchania np eski masz racje 10cm wystarczy. Ale do kompa czy na studia zestaw rewelacja za taka kase... :)
          co do ceny nie kazdy powinien tez sie tym sugerowac bo w sumie wszystko bylo kupowane ''okazyjnie'' w normalnych cenach spokojnie +200 by wyszlo ale zadowolony jestem z ceny jak na kino z subem :) skoncze fornirowac male skrzynki to wrzuce foty calosci :) i kolejne kino do zrobienia czeka 5malych satelitek na arn 100 i mission do tego sub na arn 226 bo jeszcze jeden panel lezy jak byly po 50pln skzoda bylo nie brac a do arnow jak znalazl

Skomentuj

ARN 226 wymaga jednak większej objętości do liniowego przetwarzania, a ARN 100 nie nadają się do b-r. Obawiam się również o jakość wzmacniacza do suba za 50 zł.
            Zamiast ARN 100 wolałbym ARN 116 - kosz mniej szpeciłby front.

Skomentuj

Wszystkie konstrukcje na arn 226 sa w 30l closed, arn 100 jak najbardziej nadaje sie do br, mam je rowniez w closed i graja jak z kartonu w br inna bajka. Co do 100 a 116, mi ksztalt kosza zupelnie nie przeszkadza nie wszystko musi byc okragle a po 2 kupujac 2szt za 20-26pln bylem sklonny nie marudzic.... kupilem ich 20szt mi sie podobaja i zadowolony z nich jestem jak najbardziej

Skomentuj

Zamieszczone przez kborowiec Zobacz posta
                ARN 226 wymaga jednak większej objętości do liniowego przetwarzania
                A kto powiedział że w tym wypadku daje to najlepsze efekty

Skomentuj

nie najgorsze kino za grosze... ale i tak trzeba sie czegos czepic :p (bo srubki wymieniles )

Skomentuj

kino jak na ta cene gra powyzej poziomu :) mam porownanie do wielu kin tych komputerowcyh w tej cenie jak i np z marketu ktore daja razem z ampli bez suba w duzo wyzszej cenie :) w przyszlym tyh zaczne robic podobne tlyko zamaist arv bedzie mission :) i moze jeszcze jedno z Pjtka bo zostalo mi 10 arnow :P

Skomentuj

Gdzie Ty wyrwałeś panel do suba za 5 dych? Co one tam maja w środku?

Skomentuj

oj to z 4lata temu bylo ich z 50 na aukcji i wzialem 2. pozniej po 120 z tego co pamietam je puszczali :) nie wiem nie rozkrecalem go bo caly jest sklejony :) fakt faktem Arna malowymagajacego napedza dostatecznie nawet przy 3/4glosnosci nie ma przesteru

Skomentuj

Szkoda, ze ja nie mogę trafić na taką okazję.

Skomentuj

ten panel byl chyba po 50zl z wysylka
                            ja pamietam ze za chyba 100zl + wysylka kupilem 2szt mocniejsze

Skomentuj

Kurcze Paweł, dobijasz mnie Macie może jakieś namiary na sprzedającego? Może teraz też ma coś w dobrej cenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                ten panel byl chyba po 50zl z wysylka
                                ja pamietam ze za chyba 100zl + wysylka kupilem 2szt mocniejsze
                                one byly dokladnie po 50pln +18wysylka. Ja je kupowalem juz z zalozeniem pod arna i swietnie sie sprawdzilo :) juz dawno ich nie ma pozniej sporo drozej lataly

Skomentuj

czyli w takim razie ja kupilem te mocniejsze po 100zl/szt a wmowilem sobie ze 100zl/para zeby dziewczyny nie wkurzac

Skomentuj

zwrotki budzetowe
                                    to znaczy? Elektrolity 12uF/100V ? W ogóle to schemat jest dostepny na necie czy skąd wziołeś go?
                                    SUMA kina 5.1 ok 600pln
                                    Jak za taka cene kino z aktywnym subem uwazam za bardzo dobry wyczyn i warte w 100% swojej ceny. Za taka kase da sie kupic jakis komputerowy bubel lub chinszczyzne.
                                    no masakra! Sam bym nie dał wiary, ale jak koledzy wcześniej pisali zależy kto co ma na stanie.
                                    Zamieszczone przez kborowiec Zobacz posta
                                    Zamiast ARN 100 wolałbym ARN 116 - kosz mniej szpeciłby front.
                                    mi tez się ten kosz nie podoba, kwadratowo okrągły. Ale zostawmy ten temat.
                                    Gratulacje zestawu głośnikowego.

Skomentuj

zobacz co po ile bylo kupowane :) wszystko okazyjnie :) schemat jest dostepny nie chce mi sie szukac go na kartce ale zwrotki byly z pomiarow

Skomentuj

Czaruję...
                                      X