Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WLM Diva Zibiego (Eminence Beta 10CX + ATP50)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
    Ja po raz pierwszy spotykam sie z rozwiązaniem gdzie wysokotonowy jest umieszczony z tyłu głosnika niskośredniotonowego.Z przodu owszem .
    Takie rozwiazanie z punktu widzenia akustyki jest lepsze niz to, tradycyjne jakie znasz. Poza tym system glosnikow wspolosiowych powstal juz w latach 40 ubieglego stulecia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Takie rozwiazanie z punktu widzenia akustyki jest lepsze niz to, tradycyjne jakie znasz. Poza tym system glosnikow wspolosiowych powstal juz w latach 40 ubieglego stulecia.
      Jakoś mnie nie przekonałeś do tego rozwiązania(wysokotonowy z tyłu niskośredniotonowego) zwłaszcza że tu cytuję twórcę tej konstrukcji:"Dźwięk specyficzny nie idealny ale mający coś w sobie..." a wszak chodzi o to aby jak najwierniej odtworzyć to,co zostało nagrane w studio. Po prostu trzeba by posłuchać aby coś więcej powiedzieć, napisać.

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
        "Dźwięk specyficzny nie idealny ale mający coś w sobie..."
        Akurat to kwestia użytych głośników-nie są górnolotne aczkolwiek taka jest idea WLM, robić "fajny" dźwięk z niczego, cokolwiek to znaczy. Bardziej rasowe coaxiale to ciekawy temat, ich zalety są niezaprzeczalne :) Tylko ceny już nieco mniej przyjemne...

Skomentuj

Mam nadzieję że nikt nie będzie zły za odgrzewanie tematu ale mam kilka pytań i wydaje się się że nie warto zaśmiecać forum nowym tematem . Jak to jest z tymi głośnikami które są tu przedstawione , podobno głośnik przetwarzający średnie tony zazwyczaj jest do 18cm , lub 20cm ale są drogie (nawet bardzo drogie jak dla mnie) . Więc ten Eminence beta 10cx jak gra średnimi tonami (chodzi mi o jakość) ? Pytam wujka google ale o tych głośnikach jest bardzo mało... Taki 8 calowy był by nawet fajny... tylko cena... no i jak te głośniki radą sobie np z muzyką rock i dnb step... (słucham perkusji ale dziewczyna woli elektro...) . Znalazły by się takie za 200zł sztuka które zagrają lepiej niż nowy stx na białej membranie..? (chyba zawsze jest tak że jak człowiek ma już coś zrobić to zaczyna się zastanawiać :(...)

Skomentuj

Pięknie wykonane jak zawsze :)
            Jak z wymianą wysokotonowca - były jakies próby?
            Jaki jest podział?
            Podobno z lepszą wysokotonówką można dostać dużo lepszy dźwięk - podobno już Selenium D220Ti gra toto ciekawie.
            Czy można by tam wrzucić np. Beymę CP-380? Wtedy można zjechac z podziałem niżej i kolejna poprawa brzmienia :)

Skomentuj

Nie chcę odgrzewać kotletów, ale robił ktoś próby z innym wysokotowcem ?

Skomentuj

A ja się wciąż zastanawiam gdzie jest ten wysokotonowiec :P ? z tyłu w BR?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dobra juz nie wazne :) Technika znana w tanim car-audio :)

Skomentuj

Poczytaj o głośnika coaxialnych to może się dowiesz.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Swoją drogą Zibi, gdzie kupiłeś te głośniki?

Skomentuj

Zamieszczone przez wydra9 Zobacz posta
                    Dobra juz nie wazne Technika znana w tanim car-audio
                    To ja mam w takim razie car-audiowego hajenda :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może jednak wróćmy do tematu i używajmy odpowiednich tagów :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X