A co do zapaści pewnie materiał się zmiażdżył, o ile jest miedzy koszem a MDFem.
No właśnie to się stało i chciałbym poznać przyczynę.
Dla mnie może być, w oczy nie kuje, ale wiesz, jak się robi dla kogoś to już taka rzecz martwi...
No właśnie to się stało i chciałbym poznać przyczynę.
Jak masz założony skaj na dolną część frezu, to się pewnie w tym rogu rozciągnął i dopasował, poza tym skaj to nie jest materiał który pod wpływem jakiejś siły będzie trzymał swoje wymiary, jest podatny. Podklej pod głośnik jakąś cienką gąbkę, wypełni Ci lukę i uszczelni dodatkowo.
Wiem do czego bijesz hehe, ale ja z tym problemu nie mam... zresztą Ty chyba też :)
U mnie grały na Sony STR-DE635 i CDP-XE220, wcześniej na tym samym sprzęcie grały 8935a + 9930-20 (BR i TL,zwrotnica akkusa), i 2.5way STX-a (BR,zwrotnica STX-a).
Bas miękki ale przy tym bardzo mocny i zwarty, nie można go nazwa demonem szybkości, ale nigdy nie zagrał "mułowato". Zejście na bardzo dobrym poziomie nawet w tak małym monitorze. W porównaniu z 8935a, w 8948A można wpakować więcej wacików, jest bardziej wytrzymały, przynajmniej o 1/3. Średnie tony, stereofonia, przestrzeń, wszystko to jest lepsze niż w wyżej wymienionych modelach, nic dziwnego że akkus stosuje 8948a w 3way, tego można słuchać i słuchać i się nie nudzi. Wysokie tony, bardziej klarowne niż w 9930-20, bardziej chirurgiczne ale za to nadal melodyjne. Tu muszę przyznać że wolę 9930-20, ponieważ 9950-20 ciągnie wyżej, a ja jestem uczulony na najwyższe częstotliwości.
Ogólnie? te głośniki są lepsze pod każdym względem od wymienionych wyżej, nawet na basie ładniej zagra 8948a niż dwa STX-y (chyba że ktoś jest jeszcze nie doświadczony i woli ilość basu niż jego jakość).
Glosnik ma juz uszczelki po wew stronie
Nic tam nie przyklejaj!
Jemu chodziło chyba o bok kosza od wewnętrznej strony, a w sytuacji gdzie głośnik jest w takiej pozycji jakiej jest, można powiedzieć: "przyklej POD głośnik".
Tak mi się wydaje że o to chodzi, bo faktycznie, to by pomogło... nawet gdyby głośnik był lekko przykręcony nie obsunął by się.
Glosnik musi być sztywno przykrecony i przymocowany do budy.
A nie na jakies gąbki.
Ale bez przesady, jak podkleisz dwa mm gąbki, która się zbije pod wpływem dociśnięcia głośnikiem i wkrętami, to nie będzie sztywno ? To po co producenci stosują uszczelnienie na wewnętrznej stronie ?
Monitorki doczekały się standów, jak również nowego napędu:
Monitorki były w salonie audio przy wybieraniu nowego napędu... rozkładały na łopatki nawet większe kolumny podłogowe :)
Sprzedawca zdziwiony że to kolumny DIY :thumbup:
Dziwił się bo g..... słyszał. Ja ogólnie jestem zdziwiony jak można zachwycać się bezkrytycznie wieloma badziewiami za grubą kasę. Wyznacznikem jakości bywa często moneta.
Skomentuj