Witam, prezentuję już ostatnią zabawę z ARNami których kupiłem nascie sztuk :) Kino zlozone po kosztach, bardzo tanio z elementow ktore posiadalem lub kupilem budzetowo :) Przygoda zaczęłą sie ok 4 lat temu przy wyprzedaży na allegro i skończyła przed wakacjami kiedy to złożyłem ostatnią konstrukcję na czeskiej marce. Nie pozostał mi ani jeden głośnik tesli nie licząc 3 arn 226 które niczego już się nie doczekają i są na sprzedaż.
przetworniki:
fronty + satelity: ARN100+mission
central: ARN 116+mission
Sub: ARN 226.
Obudowa:
4,5l@65Hz zbudowana z płyty mdf 16mm. Formatki na zamówienie zamawiane na allegro w cenie mniejszej niz u siebie zaplacilbym za samo pociecie!! W środku wytłumiona gąbką GMS
z tego co pamietam to nr 03? zostal caly arkusz po wytlumianiu auta wiec uzylem :) Fornir to orzech amerykanski na kazdej kolumnie łączony. Fornir jako orzech piekny z bielem. foti jakies ciemne i zolte wyszly :p nie ma dobrego swiatla no ale coz :) lakier to jak zwykle w moim przypadku 4x Pallmann PALL-X 96 Półmat. Drogi ale wydajny i bardzo ladnie na zywo wyglada.
Zwrotnica to dostepna na forum zwrotka pod te przetworniki :)
Subwoofer to 30l closed. Arn spisuje sie dobrze w tej kontrukcji. Napedzany kupionym kiedys na allegro panelu 50w, ktory radzi sobie bardzo dobrze.
Co więcej moge o tym napisać. Kino stoi w pokoju 16mkw i naglosnienie pod filmy jest bardzo fajne nic mu nie brakuje jak na taki metraz. Subwoofer spelnia swoja role i uzupelnia dolne pasmo, co mozna odczuc na drzacych szybach terrarium. Dzwiek jest poprawny i o to w tym wszystkim chodzilo :) przy normalnych cenach zakupu projekt raczej by nie doszedl do skutku ale zbudowane okazyjnie i cieszy oko i ucho :) chociaz jesli by znazl sie ktos chetny to chetnie sprzedam gdyz to drugie kino na tych przetwornikach :) Dla ciekawosci napisze kosztorys detaliczny ile co by kosztowalo w normalnych cenach a pod spodem moj koszt produkcji :)
ARN 100+116 45x5=225
Mission+pierscien=46plnx5=230
ARN 226=50
panel suba=100
obudowy: 150 z pocieciem
fornir 50
lakier 40
zwrotnice, terminale, br 200
SUMA:1050
Mój koszt: ok 450pln, taze za taka kwote jak dla mnie rewelacja :)

przetworniki:
fronty + satelity: ARN100+mission
central: ARN 116+mission
Sub: ARN 226.
Obudowa:
4,5l@65Hz zbudowana z płyty mdf 16mm. Formatki na zamówienie zamawiane na allegro w cenie mniejszej niz u siebie zaplacilbym za samo pociecie!! W środku wytłumiona gąbką GMS

Zwrotnica to dostepna na forum zwrotka pod te przetworniki :)
Subwoofer to 30l closed. Arn spisuje sie dobrze w tej kontrukcji. Napedzany kupionym kiedys na allegro panelu 50w, ktory radzi sobie bardzo dobrze.
Co więcej moge o tym napisać. Kino stoi w pokoju 16mkw i naglosnienie pod filmy jest bardzo fajne nic mu nie brakuje jak na taki metraz. Subwoofer spelnia swoja role i uzupelnia dolne pasmo, co mozna odczuc na drzacych szybach terrarium. Dzwiek jest poprawny i o to w tym wszystkim chodzilo :) przy normalnych cenach zakupu projekt raczej by nie doszedl do skutku ale zbudowane okazyjnie i cieszy oko i ucho :) chociaz jesli by znazl sie ktos chetny to chetnie sprzedam gdyz to drugie kino na tych przetwornikach :) Dla ciekawosci napisze kosztorys detaliczny ile co by kosztowalo w normalnych cenach a pod spodem moj koszt produkcji :)
ARN 100+116 45x5=225
Mission+pierscien=46plnx5=230
ARN 226=50
panel suba=100
obudowy: 150 z pocieciem
fornir 50
lakier 40
zwrotnice, terminale, br 200
SUMA:1050
Mój koszt: ok 450pln, taze za taka kwote jak dla mnie rewelacja :)

Skomentuj