Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"DZC" by etaks

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak sobie słucham już drugi miesiąc tych głośników - teraz dla odmiany w innym pomieszczeniu, gdzie ustawienie rewelacyjnie wpłynęło na dźwięk. Głośniki ustawione bardzo blisko ściany na krótkiej ścianie dało lekkie podbicie basu około 60Hz. Do tego podłączyłem mocną Yamahę i w porównaniu z Arcamem dźwięk jest zdecydowanie bardziej mięsisty. Nawet ten wysokotonowy zaczął lepiej brzmieć po lekkim jego stłumieniu pokrętłem (ale dosłownie o jedną kreskę). No jestem naprawdę zaskoczony, że tak tania konstrukcja może tak fajnie brzmieć.
    Jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło odnośnie wykonania - powiedz Etaks w jaki sposób kleiłeś budy? Bo nie pisałeś żebyś czymś oklejał, a w ogóle nie widać klawiszowania. Było na kołki, czy cięte do kantu i tylko na klej?

Skomentuj

Cieszę się, że nadal jesteś zadowolony Szczerze mówiąc nie pamiętam jak łączyłem obudowy, na pewno były klejone i skręcane wkrętami na czas schnięcia. Później wkręty były usunięte i prawdopodobnie w ich miejsce po nawierceniu otworów wklejałem kołki. Końcowe elementy skrzynek były wycięte z zapasem kilku mm a później wyrównane frezarką + szlifowanie całości na równo. Nie oklejałem ich hdf-em.
      Żadnej z moich "konstrukcji" nie oklejałem hdf-em (a był ich aż 4 ) i na żadnej nie widać klawiszowania.

Skomentuj

Klawiszowanie wychodzi po dłuższym okresie czasu.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
        X