Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sony 1-825-341-11 + mission/audax

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[2-drożne] Sony 1-825-341-11 + mission/audax

Nie wiem jak to sie stalo ze nie pokazalem tych kolumn 2 lata temu... dzisiaj je odswiezalem wiec zrobilem zdjecia gotowych, ale juz troche podniszczonych kolumn

cala historia dostepna tutaj http://diyaudio.pl/showthread.php/17...-na-cos-nowego

glosniki to SONY 1-825-341-11 (na allegro sprzedawany jako "kevlarowy") oraz nadal bardzo popularny mission/audax

glosniki wyladowaly w monitorkach stylizowanych na sonus faber domus. proporcje nie do konca wyszly, ale byly to pierwsze przymiarki i kolejne wyszly juz lepiej
    obudowa ma ok 6 litrow pojemnosci. jest to wystarczajaco duzo dla tego glosnika
    mialem go nawet w 4 litrach i gral... ale zdecydowanie lepiej radzi sobie w 6-8 litrach. wiekszych nie probowalem

zwrotnica projektu yoshiego

brzmienie w pelni poprawne
    lekka nalecialosc "plastiku" na srednicy
    bylaby bardzo dobra altenatywa dla STXow i tonsili, ale niestety ktos popsul zabawe przez podniesienie ceny missionow :(

Szkoda że pobejcowałeś boczki bo w naturalnym kolorze moim zdaniem wyglądały dużo lepiej i kontrastowały ze skajem.
    Wszystkie zaokrąglenia frezarką ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
      Szkoda że pobejcowałeś boczki bo w naturalnym kolorze moim zdaniem wyglądały dużo lepiej i kontrastowały ze skajem.
      jak pisalem te byly pierwsze. kolejne 2 pary juz sa tylko polakierowane

wszystko frezarka + wykonczenie reczne

Skomentuj

A jak z basem ? Mięękki ? Niski ?

Skomentuj

Boki wyglądają jakby były wyłożone świeżym wielkim łososiem :)

Skomentuj

A co to jest miekki bas?
            Nie jest taki zamulony jak poczatkujacy lubia :p
            Ale jest ok
            Daj 8-9 litrow to bedzie i niski

Losos jest bardziej rozowy... Ale glodnemu chleb na mysli

Skomentuj

Eleganckie monitorki

Skomentuj

Pawel S. czy mógłbym liczyć na ponowne udostępnienie schematu zwrotnicy? Jakie strojenie byś proponował dla tego Sonego w ok 8L? Celować w okolice 55Hz?

Skomentuj

poszukam zdjec i wrzuce na nasz hosting

Skomentuj

https://diyaudio.pl/i/15554/51cce82a...1454272123.jpg
                    Ja u siebie znalazłem takie coś. Komplet głośników od jakiegoś czasu u mnie leży, tylko czasu brak.

Skomentuj

W jaki sposób robiłeś podfrezowanie pod nieregularny kształt głośnika??

Skomentuj

Jaka jest szerokość frontu i odległość między centrami głośników?

Skomentuj

Zamieszczone przez bartolo Zobacz posta
                          W jaki sposób robiłeś podfrezowanie pod nieregularny kształt głośnika??
                          przeciez wyraznie pokazalem na zdjeciach!
                          zamowilem specjalny szablon i frezowalem przy pomocy pierscienia kopiujacego
                          szablom pozyczylem komus z forum i zapomnialem o nim

poczatkowo robilem to tak, ze frezowalem okragly otwor i docinalem nozykiem te "uszy"

Zamieszczone przez madelektronik Zobacz posta
                          Jaka jest szerokość frontu i odległość między centrami głośników?
                          niestety teraz juz tego nie sprawdze
                          zmierz z proporcji ze zdjecia
                          panel od gdwk ma 80mm

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            szablom pozyczylem komus z forum i zapomnialem o nim
                            mam ciagle twoj szablon jak potrzebujesz to ci moge go odesłac

Skomentuj

uuu kawał fajnej roboty

Skomentuj

ostatnie pytanie: jakiego rozmiaru bassreflex?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                  Dobre mam Twoje 200 zł JAK POTRZEBUJESZ to Ci oddam a jak nie to w sumie sobie zatrzymam
                                  oj bez przesady. to kosztowalo chyba ok 40zl
                                  pozyczalem mu juz 2x
                                  a ze nie potrzebowalem bo sie nie upominalem...

w sumie szablon mi nie jest potrzebny, ale moze forumowicze zrobia z niego uzytek?
                                  jak ktos jest chetny to niech napisze tu swoje dane (musimy sie zabezpieczyc zeby nie zniknal) i mozemy sobie do pozyczac

kuman, pamietasz pod jakiej srednicy pierscien to byl szablon? 10mm?

Zamieszczone przez madelektronik Zobacz posta
                                  ostatnie pytanie: jakiego rozmiaru bassreflex?
                                  alpharda HD-4
                                  ostatnio pojawil sie w STXie
                                  http://stx.pl/tunel-bass-reflex-74x80-1536.html

sklejam 2szt w lustrzanym odbiciu. tunel smiesznie tani wiec mozna zaszalec
                                  a profil z obu stron daje nam cisze

http://www.elzet.com.pl/p-ag-1780-ru...-hd-4/156/1132
                                  widze ze z allegro poznikaly te tunele :(

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    oj bez przesady. to kosztowalo chyba ok 40zl
                                    Tu nie chodzi o wartość elementu, ale o to że jest to czyjeś i ktoś był na tyle dobry że pożyczył.
                                    Według mojej subiektywnej oceny to pożyczanie czegokolwiek jest robieniem przysługi i należy się ze sprzętem tej osoby obchodzić ostrożnie, oddać i podziękować po użyciu.

P.S nie mam nic do użytkownika kuman bo to nie moja sprawa, po prostu wyrażam swoją opinię. Bo mogę :)

Skomentuj

Pieknie poczynione kolumny ale ta zwrotnica jest policzona z kalkulatora :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomasz620 Zobacz posta
                                        Pieknie poczynione kolumny ale ta zwrotnica jest policzona z kalkulatora :)
                                        Jeśli chodzi o Pawła nie wysuwal bym tak dalko idących wniosków, możesz jakoś poprzeć swoje stwierdzenie czy to celowe działanie w celu obrazy autora ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X