Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś na wzór Diango XL(moja wersja ML)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

[3-drożne] Coś na wzór Diango XL(moja wersja ML)

Witam chciałbym zaprezentować kolumny które powstawały prawie rok.
    Opiszę krótko co i jak.
    Głośniki
    Accuton C25-06-12
    C90-6-078
    2xETON 8-200/A8/37 Hex
    Koszt samych głośników 1721euro.
    obudowy wykonane na zamówienie przez kolegę z forum AS. Paczki około 60L strojone na 26Hz.
    zwrotnica wykonana też na zamówienie (niestety nie sprostała moim oczekiwaniom,do poprawki).
    Całość zamknęła się w 3keuro to już razem ze wszystkimi przesyłkami.

Przekaz jaki generuje ten zestaw jest dość ciekawy,np.utwór Madonny Vogue,to tak jak bym miał w pokoju co najmniej 7.1 tz.dźwięk jest prawie z każdej strony,coś jak bym był w samym środku utworu.
    Bas jest prze potężny.jak przekręcę "gałkę na 12"to normalnie chce mi rozerwać dom .
    Wysokie są czasem takie że aż się boję że głośnik z porcelany się rozpadnie(co mie spotkało przy pierwszym podłączeniu).
    Średnica mogła by być lepsza(zwrotnica do poprawy).
    Scena jest prze kozacka,czasem kumple pytają czy nie mam gdzieś głośników poukrywanych.
    Last edited by cezar504; 16.07.2014, 19:21.

Ciekawa konstrukcja. Daj to na pomiary i do skutku zmieniaj zwrotkę, bo głośniki mają potencjał.

Skomentuj

Po wakacjach głośniki jadą do jednego z forumowiczów na budowę nowej zwrotnicy.

Skomentuj

Jak TY to wyślesz takie kolubryny wielkie i to z UK :)

Skomentuj

Nie z UK tylko troszkę obok.Wyśle tak samo jak do mnie przyjechały,w skrzyni.

Skomentuj

Zwrotka biedna w porównaniu do głośników ;p Zasluguje na dokladnie pomierzona i dopracowana zwrotke
            Fajnie zobaczyc takie potezne kolumny wsrod natloku malych monitorków ;p
            Last edited by Bumpalump; 17.07.2014, 11:13.
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Paczki ładne, głośniki zacne, faktycznie do pełni szczęścia brakuje już tylko dobrej zwrotnicy :)

Skomentuj

(niestety nie sprostała moim oczekiwaniom,do poprawki).
                No i to jest najsmutniejsze...mnóstwo kasy i niezadowolony klient.Jesli mozesz to przynajmniej pokarz tę zwrotnice aby ktoś następny się nie "nadział".Obudowy -mi sie podobaja.
                Last edited by zbyszek; 18.07.2014, 15:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez zbyszek Zobacz posta
                  (niestety nie sprostała moim oczekiwaniom,do poprawki).
                  No i to jest najsmutniejsze...mnóstwo kasy i niezadowolony klient.Jesli mozesz to przynajmniej pokarz tę zwrotnice aby ktoś następny się nie "nadział".Obudowy -mi sie podobaja.
                  Nie ma pomiarów, być może charki wyglądają dobrze tylko konkretne filtry nie brzmią zbyt dobrze i trzeba poszukać innego rozwiązania, co nie znaczy że zwrotnica jest zła.

Skomentuj

jak będę miał chwilę wolnego,to cyknę fotke tej zwrotnicy.
                    ale mogę już teraz napisać że wysoki to kondensator i cewka to samo średni ,basy cewka ,kondensator w szeregu z rezystorem ot taka zwrotnica rodem z PRL-owskich tonsilów ZGC.

Skomentuj

Zwrotnica od kilera ?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                        Zwrotnica od kilera ?:)
                        Minimalistyczna zwrotnica pierwszego rzędu na średniotonowym, to ciekawe
                        Pomiarów rozumiem nie masz żadnych ? ani ta osoba która ją robiła ?

Skomentuj

Powiem tak,wstyd się przyznać,ale nie wiem dokładnie kto projektował zwrotnice.Znajomy znajomego,wiec nie wiem.
                          Pomiarów również nie mam,nie prosiłem o nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez cezar504 Zobacz posta
                            Powiem tak,wstyd się przyznać,ale nie wiem dokładnie kto projektował zwrotnice.Znajomy znajomego,wiec nie wiem.
                            Pomiarów również nie mam,nie prosiłem o nie.
                            No bez jaj...
                            Czy to jakaś prowokacja?

Skomentuj

Accutony i taka zwrotnica... szkoda trochę, brzmienie może ostro się poprawić po zrobieniu czegoś przyzwoitego :)
                              Bez względu na to, wspaniały projekt, paczki dość proste ale wszystko wygląda ładnie :)

Skomentuj

Marian,to nie jest żadna prowokacja,po prostu ja z projektowania zwrotnicy jestem jak to przysłowiowa blondynka.
                                Zwrotnice zbudował znajomy znajomego bo się zaoferował ze może zaprojektować zwrotkę do moich kolumn.
                                Teraz wiem ze to był błąd,i trzeba było od razu zgłosić się do odpowiednich osób,no cóż człowiek uczy się na własnych błędach.

Skomentuj

Przetworniki zacne, szkoda, że zwrotka skopana. Jest tylko jedna dobra strona takiego stanu rzeczy. Jak oddasz kolumny do zazwrotkowania do jakiegoś fachmana, to będziesz baaardzo pozytywnie zaskoczony co potrafią Twoje głośniki
                                  Czym to napędzasz? Czy ta końcówka w tle to Accuphase?

Skomentuj

To ja mam jedną prośbę:)
                                    Niech nowy autor zwrotnicy skrobnie co nieco o tych accutonach z porównaniem do innych przetworników, które miał na warsztacie.

Skomentuj

kaka22.co prawda nie jest to accuphase p-7100,ale jego kopia(klon) jak kto woli nazywać.co do pozytywnego zaskoczenia,to właśnie na to liczę.
                                      dolphin123.mam taką nadzieję,że autor skrobnie małe porównanie do swoich poprzednich konstrukcji.

Skomentuj

"autor" już wybrany ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X